Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (191)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem zjistil, že už je venku čtvrtá série tohohle kdysi tak zbožňovaného seriálu (a protože jsem nehodnotil jednotlivé epizody), jsem se rozhodl zhlédnout ho od začátku do konce. A na druhé zhlédnutí musím přiznat, že úvodní série jistě dostála hype, který ji obklopoval už od začátku. A vůbec se nedivím, že si Stranger Things tolik lidí zamilovalo. Ono totiž jde opravdu o skvělý počin, který ženou ke hvězdám zejména postavy, hudba a celkové kvalitní dramaturgické zpracování. O to smutnější je, kam až dokázala sklouznout třetí řada, která není ani slabým odvarem té první. Z takové první série si pamatuji hodně, i když jsem ji viděl poprvé hned po uvedení seriálu, zatímco ze druhé nevím skoro nic a třetí mi utkvěla v paměti jenom proto, že byla nesmírně špatná. Jako kdyby se tvůrci vyprdli na jakoukoliv snahu o unikátnost a vezli se na vlně oblíbenosti. Možná při druhém zhlédnutí změním názor, ale možná taky jednou vyhraju miliony v Sazce... ()

P1tr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjevení z čistého nebe, které před vypuštěním do světa působilo jen jako další neobjevné retro a po zpřístupnění na Netflixu ovládlo životy miliónů diváků a dokázalo, že rozhodně nejde o žádný laciný retro zážitek, ale o stěžejní pilíř současné sci-fi tvorby, který šikovně čerpá inspiraci z ověřených děl minulosti a osvědčené postupy okořeňuje svojí vlastní invencí. Nadpřirozená záplatka je fascinující a skvěle natočená a sama o sobě by vydala na skvělé dílo, nicméně Stranger Things mají v rukávu ještě jeden významný trumf - úžasné dětské herce, kteří zajímavým postavám vdechují život neuvěřitelným způsobem a okamžitě se stanou vašimi oblíbenými seriálovými přáteli. V dnešní době platí téměř že kdo neviděl Stranger Things jakoby nebyl. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Perfektní, ten feel 80tek je úžasnej a hned na první dobrou mě to chytlo a nepustilio. Navíc casting na nerdy pokládá další kamínek do mozaiky úspěchu série, jelikož obvykle mívám zásadní problém s dětma na plátně, jelikož jsou otravný, přehrávaj a jsou nesympatický, většinou asi nějaký protekční parchanti, tady jsem celý tý enklávě fandil od první do poslední minuty a jako plus jsem si je oblíbil natolik, že jsem se na ně těšil do dalších sérií. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Pecka. Dlouho jsem čekal na nějaký originální seriál, který by si nehrál na řadovou (ne)sci-fi detektivku, či cokoliv jiného, co televize chrlí sezóny ročně a originalitu to samozřejmě nepobírá ani zdaleka. A pak přišlo Stranger Things. Jen jsem o něm slýchal samé dobré věci, leč se vyhýbal spoilerům a jednou dostal od kamaráda přístup na Netflix. Ještě mi trvalo, než jsem se k tomu dokopal, ale zlobivý set-top-box od nejmenovaného poskytovatele mi nakonec nabídl zajímavou alternativu, jak strávit svůj čas. V první řadě musím říct, že jsem viděl To a tedy pochytil onu zjevnou inspiraci, která byla ovšem vykompenzována nejedním, skoro až přímým odkazem. Zasazení do šedesátých let, vyobrazené náramně skvěle a podtrhující správnou „old-school“, nijak nepřikrášlenou atmosféru oné doby. Postavy - sympatické, výtečně prezentované, a jejich případná nějaká zajímavější minulost je zde nenáročně vložena mezi jednotlivá dění, perfektně do nich zapadající. Vyčíst jejich emoce v dané chvíle nebylo vůbec těžké, což mluví za skvělé herecké výkony. Téma paralelního světa zajímavé, obestřené velkým tajemstvím, tvořící mnohé otázky a teorie. A nějaká ta sprostá slova, trochu krve, plus občasných lekaček a ponurosti, jen dosahuje svému označení 16+ (nebo 13+? Pokaždé to bylo trochu jinak). Není co víc povídat, skvělý seriál, který sáhl vším do netradična a naservíroval dávku kvalitní zábavy, která po každé epizodě volala „čas na nášup“. Sice bych býval řekl, že uzavření první sezóny bylo dostatečné, ale přece jen, otázek je víc než odpovědí a tak druhá sezóna přece jen bodne. Za mě osobně zatím super. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku mě to nepohltilo tak jak jsem čekal, ale postupně jsem se do tohoto Netflixovského klenotu dostal a ten konec! Ouha, to čekání bude dlouhý. Hrozně se mi líbilo, že tvůrci, resp bratři evidrentně hodně čerpali ze svých vzpomínek a zážitků, ta osmdesátková stylizace a popkulturní odkazy (Čelisti, Věc), ačkoliv jsem to sám neprožil. A rozhodně se neřadím mezi ty, kterým vadila mladá ústřední čtveřice/pětice, právě naopak mě hlavně ze začátku obtěžovali ti mladiství. A Shawn Levy evidentně není úplnej břídil. Na konec ještě k první sérii dodám, že mi vyhovovalo, že jsem z obsazení nikoho neznal (čím více na ty seriály koukám, tak už i u těch amerických více zaznamenávám seriálové herce, tedy s výjimkou šerifa Davida Harboura, který je přesně tím typem seriálového herce (Banshee, Newsroom), ale je naprosto boží, takže mu to odpustím...8/10 ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Při rozhovoru kamarádů padne jméno Michael Myers, postavy maskovaného zabijáka z hororové filmové série Halloween (od r. 1978). (Duoscop)
  • Když se kluci snaží propašovat Eleven (Millie Bobby Brown) do školy, oblečou ji stejně jako Carrie ze stejnojmenné knihy Stephena Kinga. Carrie měla stejně jako Eleven telekinetické schopnosti. (HellFire)
  • Eleven (Millie Bobby Brown) měla v celé první sérii pouze 42 replik a nejdelší věta, kterou řekla, měla sedm slov. (HellFire)

Reklama

Reklama