Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (191)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Čím větší blbnina, tím větší hodnocení. Přes samé vychvalovaní tohoto seriálu jsem neodolal, ale i přes to, že tohle není můj šálek čaje jsem shlédl první velice trapnou řadu. Dětský horor, který vůbec nefunguje, snad kdyby mě bylo mezi 10-12 lety, dal bych plný počet. Jisté kvality to má, něco se mě na tom přesto líbilo, proto nedávám odpad, ale každým dílem je to trapnější a trapnější. Vlastně mě ovlivnila Metallica, díky níž jsem začal tento seriál sledovat a snad ho dosleduji celý, i když mě samotný děj ani trochu nezajímá. Metallica reagovala na použití písně v seriálu Stranger Things | REFRESHER.cz ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things majú veľmi ďaleko k tomu, aby ich bolo možné označiť za najlepší seriál súčasnosti. Žiadna postava v príbehu nie je tak sympatická, aby si ju divák obľúbil, príliš málo deja sa odohráva v paralelnej dimenzii a potulky El po tme tiež neboli práve vydarenou časťou seriálu. Proste na rozdiel od nemeckej odpovede, seriálu Dark, sú určené skôr detskému publiku a o atmosfére žánrovo podobného filmu To či spomínaného seriálu Dark môžu iba snívať. V zozname seriálov, ktorých pokračovanie chcem v roku 2019 pozieť však Stranger Things bude. Hneď za Game of trones, Peaky Blinders, True detective a mnohými ďalšími... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobne ako pri Westworld takmer platí, že celá séria bez záverečnej časti za 80% a posledná časť za 100%, pričom paradoxne seriál hodnotím za sto...lenže budem sa musieť trochu zastať chudák Barbary, keďže sa na ňu zabudlo a nikto ju ani nemal vôlu hladať. Prečo preboha? Opätovné pozretie prvej sezóny celú retro ságu sprehľadňuje, napríklad si človek spomenie, že Barbara je považovaná za utečenca. Dobre, ale čo jej rodina? Všetky retro veci sú síce na svojom mieste, ale bez toho VHS feelingu v HD skrátka ide stále "len" o snahu navodiť osemdesiatkovú atmosféru, pričom v skutočnosti vidno, kedy bol seriál nakrútený. Nejde ale o výčitku, lepšie to aj tak nešlo. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria absolútne ničím nesklamala, všetko bolo perfektne vyladené. Svojou atmosférou mi pripomínala prvú časť Votrelca, pretože tu podobne ako tam, po celú dobu tých ôsmich epizód prakticky ani neviete ako ten Demogorgon má vôbec vyzerať. Celú dobu nás necháva v napätí čakať a my si jeho vzhľad môžeme jedine domýšľať. Ani jedna časť pre mňa nebola slabšia a práve preto som sa rozhodol dať každej jednej a aj celej 1. sérii 5*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to jako skvěle zfilmovaná skvělá kniha... Jen s tím rozdílem, že žádná předloha neexistuje. O to víc je třeba obdivovat práci scenáristů a režisérů, kteří měli nejen kopu nápadů, ale také soudnost, vystačili si s osmi epizodami a podařilo se jim vytvořit seriál, ve kterém nebylo slabé místo a chvilka k zívání. Z herců mě velmi mile překvapil David Harbour (na nového Hellboye opravdu dobrá volba, když už to muselo být) a potěšila Winona Ryder. Děcka byla perfektní. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Když Will Byers (Noah Schnapp) a Dustin Henderson (Gaten Matarazzo) závodí na kolech o komiks, vyhraje Will, ale navzdory tomu v závěru epizody při hledání Willa v lese Dustin křičí, že mu Byers dluží vyhraný komiks. (Delock)
  • Deprivační nádrže byly v minulosti hojně využívány (někdy v kombinaci s LSD) za účely psychologických výzkumů. Zbavují tělo veškerých smyslových vjemů a navozují opojné stavy. (HellFire)
  • Při pohřbu zazní skladba „Elegia“ od skupiny New Order. (bohhous22)

Reklama

Reklama