Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (191)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things na mne především prvotně působila jako parodie na Hvězdný války a jiný fantasy a sci-fi filmy. Proto asi chápete, jak jsem byl kurevsky šokován, když šlo o dramatický a kulervoucí sci-fi horor. Předem je nutno říct, že hlavní postavy jsou super sympaťáci. Je asi důležitý, že se děj odehrává v osmdesátkách, protože kluci se celý den (doslova) baví hraní fantasy her a jsou to totální nerdi v tom nejlepších a nejsympatičtějším slova smyslu jak to jen jde. Protože přeci jen... kdo by chtěl koukat na čtyři hipstry jak kecají o tom jaký je nový model Jablíčka a melou pozérský kecy. To je tak trochu problém Bates Motel. Místo toho, aby Norman četl knihy, tak poslouchá na svým smartphonu Spotify. Ale to sem nepatří. Stranger Things kralují roku 2016. Hlavně tím jak originální a až neuvěřitelně pohodově koukatelný ten seriál je. Odrazují se v něm sociální problémy až po problémy, které ani nedávají smysl. Nevím jestli tohle bratři Dufferové nosili v hlavě celý život nebo jak, ale tohle nějaký způsobem bylo naprosto uchvacující. Celé to vypadalo a dělalo dojem originality, že ani nevím jestli dnes v 21. století by byl opravdu schopný něco takového udělat. Naprosto granciózní. Ovšem s druhou sérií bych si to fakt ještě rozmyslel. Tohle je dokonalý. Ať to tak klidně kurva zůstane. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Fantasy rodinná dráma ako od Spielberga. Mysteriózne prvky ako od Kinga a hororové monštrá ako od Camerona, Carpentera či Scotta. V tomto seriály, ktorý skladá poctu osemdesiatkam a odohráva sa v osemdesiatkach je snáď úplne všetko. Príbeh je šťavnatý, zaujímavý, napínavý, ale hlavne všetko tu funguje. Od výborného castingu, dobre napísaných postáv, hudby, či retro atmosféry. Šmakocinka. Obľúbený soundtrack: Kids. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem zjistil, že už je venku čtvrtá série tohohle kdysi tak zbožňovaného seriálu (a protože jsem nehodnotil jednotlivé epizody), jsem se rozhodl zhlédnout ho od začátku do konce. A na druhé zhlédnutí musím přiznat, že úvodní série jistě dostála hype, který ji obklopoval už od začátku. A vůbec se nedivím, že si Stranger Things tolik lidí zamilovalo. Ono totiž jde opravdu o skvělý počin, který ženou ke hvězdám zejména postavy, hudba a celkové kvalitní dramaturgické zpracování. O to smutnější je, kam až dokázala sklouznout třetí řada, která není ani slabým odvarem té první. Z takové první série si pamatuji hodně, i když jsem ji viděl poprvé hned po uvedení seriálu, zatímco ze druhé nevím skoro nic a třetí mi utkvěla v paměti jenom proto, že byla nesmírně špatná. Jako kdyby se tvůrci vyprdli na jakoukoliv snahu o unikátnost a vezli se na vlně oblíbenosti. Možná při druhém zhlédnutí změním názor, ale možná taky jednou vyhraju miliony v Sazce... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem prečo som čakal väčšiu pecku. Je to celkom priamočiary príbeh bez výraznejších dejových zvratov. Postavy sú buď hysterické, alebo ukotvené vo svojej prostoduchosti( malý čierny Chris Rock mi liezol neskonale na nervy). Vygradovanie a napätie bolo pre mňa nulové a hoci atmosférou sa jedná o zaujímavý počin, 3 rozdielne paralely rovnakej iniciatívy považujem za celkom nudné, hlavne ak sa v určitom bode stretnú, len aby si vymenili poznatky a každý zase išiel svojou cestou. Netvrdím že je to zlé, ale rovnako ako Night Manager som v rámci seriálu stúpil vedľa a nechal sa pritom oblbnúť pozitívnymi hodnoteniami. Carpetnera, Poltergeista a Kinga zbožňujem. A hoci to na nich výrazne odkazovalo, v tomto prípade ma to nechalo skôr chladným. Mrzí ma to. 60%. ()

Script 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je super. To propojení mezi postavami a divákem v sérii perfektně funguje a do konce, než skončí série vás bude vás zžírat zaživa hrůza z toho jak to nakonec dopadne. Monstrum je děsuplné až do chvíle, kdy dojde na bitvu mezi stvůrou a agenty CIA. V tu dobu ty efekty už nejsou vůbec děsivé, ale udržovat ve mě takové napětí se ještě žádnýmu filmu ani seriálu zatím nepovedlo, jako u Stranger Things. Pořád mi zůstalo spousta věcí nevyřčená, ale jde přece o seriál. Tvůrci to dovysvětlí v další řadě. 5 hvězd za první sérii. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • V závěru zazní skladba „Nocturnal Me“ od skupiny Echo & The Bunnymen. (Duoscop)
  • Než Jonathan (Charlie Heaton) odejde hlavním vchodem ze školy, kde předtím na nástěnku pověsil plakát s oznámením o zmizení svého bratra, můžeme v momentě, kdy se zapne školní rozhlas, zaslechnout nezřetelný hlas, jak říká: „Mommy“ („Mami“). (HellFire)
  • Eleven (Millie Bobby Brown) měla v celé první sérii pouze 42 replik a nejdelší věta, kterou řekla, měla sedm slov. (HellFire)

Reklama

Reklama