Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will po cestě domů od kamaráda zahlédne něco děsivého. Nedaleko přitom v útrobách vládní laboratoře číhá zlověstné tajemství. (Netflix)

Recenze (66)

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý úvod, na plné nadšení to ovšem není. Jsou seriály, ku kterých jsem po první shlédnuté epizodě věděl, že jsem chycen (Twin Peaks, Red Dwarf, Breaking Bed, Men-Men) nebo naopak, že to není vůbec pro mě (většina produkce) Tady se může celá serie posunout kamkoliv. do čiré nudy, hloupé překomplikovanosti nebo naopak ke hvězdám. Další díly určitě dám, jsem zvědavý ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Retro atmosféra, díky které je to tak strašně slavné, tu je. Jenže retro atmosféra nevyvolá mystično a právě to tady skoro není. Fakt, seriál, co je pojmenovaný Starnger Things v sobě nemá skoro žádnou divnou věc, která by nahnala husí kůži. Jo, jedna scéna přijde, úplně na konci, díky které to asi s tímhle seriálem nevzdám a budu pokračovat. Zatím jedno velké zklamání. Jo, to rádoby retro intro a většinou se tam nehodící hudba mě spíš irituje... Taky to ještě nevzdám kvůli tomu, že tohle mají na svědomí režiséři filmu Hidden a vím, že oni mají na to, vytvořit atmosféru. ()

Reklama

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední dobou narážím jen na průměrné až podprůměrné filmy a seriály… Tak jsem si řekla, co takhle začít sledovat něco, co má skvělá hodnocení, těší se všeobecné oblíbenosti, a navíc mi to všichni horem dolem cpou. Výsledkem hledání bylo toto dílo. Bohužel, a to fakt hodně smutný bohužel mě po prvním díle vážně nic na tomhle seriálu neuchvátilo. Já nevím ale má představa je taková, že první díl má diváka nadchnout a zaujmout natolik že se zatajeným dechem bude sledovat až do úplného konce. Nejspíš jsem asi od tohohle seriálu prostě jen moc očekávala. Zatím mě zaujala tajemná atmosféra, hororové prvky, a to že se jedná o fantasy. Zmizení dítěte za záhadných okolností je fajn téma stejně jako i to, co se kolem této záhady děje. Jinak kromě zatím dobrého děje jsou postavy pro mě trochu katastrofa jelikož – je to divný ale je to tak – prostě nemám ráda a nevyhledávám filmy/seriály kde hlavní roli hrají děti. Co mi dál vadí a dost je téma osmdesátek. Proboha, co mají všichni s touhle dobou. Já prostě na ní nevidím nic tak extra a možná taky proto mě seriál moc neoslovil. Ale hodlám u něj zatím vydržet i když to podle mě ZATÍM není taková bomba, jak jsem čekala. Hodnocení: (3*) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním dílu to na nějaké dlouhé bratříčkování nevidím. Hned v prvním dílu mi tvůrci dokázali vytvořit si totální averzi k jednomu prostorově výraznějšímu chlapci, který je pravděpodobně i postižený a byl do seriálu vložen právě proto, aby tvůrci dostali také nějaké ty dotace. Ještě více se mi znelíbila Winona Ryder, která brutálním způsobem přehrává a já ji nevěřím jediné slovo. No, nevidím to na začátek na více než dvě hvězdy. Dost dobře nechápu, proč zde bije do očí takřka 90 % a téměř všichni se rozpouští nadšením. Občas na mě dýchla příjemně tajemná atmosféra, ale nemyslím si, že jsem byl svědkem nějakého kinematografického zázraku. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se k tomu dostal,protože jsem stále nevěřil,že to bude nějaká velkolepá bomba,kde vystupuje plno dětských herců.Inu,pilot se snažil,ale to co jsem čekal,jsem bohužel dostal.Pilot na to jde chytře a hned se někdo hledá.Asi nejvíc klišé jak zaujmout.Neříkám,že to byla nějaká velká chyba,pilot tím pádem se snažil být produktivní a nechat si dost věcí na další díly.Dám ještě dva díly,kdy se jak už bývá v seriálech rozhodující,kde se člověk zažere do postav nebo ne.Popravdě jen díky humoru,sem tam v pálený hudbě a že Netflix pořád umí,jsou seriály.Zatím jen těch 65%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Když se kluci rozhodnout vydat v noci na pátrací akci, aby našli svého ztraceného kamaráda, zastaví se na kolech na kraji lesa. Jejich dialog a dokonce i hudba jsou prakticky totožné se scénou z filmu Rošťáci (1985). (HellFire)
  • Úvodní scénka, kdy kluci hrají hru na hrdiny „Dungeons and Dragons“, je odkazem na film E.T. - Mimozemšťan (1982), ve kterém jsou nám podobným způsobem představeni hlavní protagonisté. Kromě toho můžeme na pozadí zahlédnout plakát ke kultovnímu snímku Věc (1982). (HellFire)
  • Když Will Byers (Noah Schnapp) a Dustin Henderson (Gaten Matarazzo) závodí na kolech o komiks, vyhraje Will, ale navzdory tomu v závěru epizody při hledání Willa v lese Dustin křičí, že mu Byers dluží vyhraný komiks. (Delock)

Reklama

Reklama