Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will po cestě domů od kamaráda zahlédne něco děsivého. Nedaleko přitom v útrobách vládní laboratoře číhá zlověstné tajemství. (Netflix)

Recenze (66)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním dílu to na nějaké dlouhé bratříčkování nevidím. Hned v prvním dílu mi tvůrci dokázali vytvořit si totální averzi k jednomu prostorově výraznějšímu chlapci, který je pravděpodobně i postižený a byl do seriálu vložen právě proto, aby tvůrci dostali také nějaké ty dotace. Ještě více se mi znelíbila Winona Ryder, která brutálním způsobem přehrává a já ji nevěřím jediné slovo. No, nevidím to na začátek na více než dvě hvězdy. Dost dobře nechápu, proč zde bije do očí takřka 90 % a téměř všichni se rozpouští nadšením. Občas na mě dýchla příjemně tajemná atmosféra, ale nemyslím si, že jsem byl svědkem nějakého kinematografického zázraku. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Joyce, tohle je Hawkins, jasný? Víš, co nejhoršího se tady stalo za čtyři roky, co tu dělám? Víš, co bylo nejhorší? Když sova napadla Eleanor Gillespieovou, protože si myslela, že má na hlavě hnízdo.” Jenže Will se skutečně ztratil, toulající se vyholená holčička je skutečně zvláštní a v laboratoři tajné organizace sídlící za městem se skutečně dějí podivné experimenty. Vypadá to na solidní dávku citlivých odkazů na slavná díla 80. let. Milá pocta sci-fi kouskům i mysteriózním hororům dané doby. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie som si istý takto spätne, či je priznanie žánru a nadprirodzených prvkov hneď v úvodných minútach tým najsprávnejším riešením, ale vzhľadom na fakt, aký fenomén sa zo seriálu stal, tak asi aj áno. Hneď je jasné, že pôjde o nostalgickú a postmodernú nôtu a že okrem sledovania deja máme priam nakázané sledovať odkazy na všeličo možné z osemdesiatok. Taktiež rozloženie na tých dobrých a zlých je jasné už od prvej časti. ()

VášaVF 

všechny recenze uživatele

První díl není zase tak lákavý, jak jsem dle hodnocení na csfd očekával, přesto zanechal chuť shlédnout minimálně druhý díl. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle mohlo být originální někdy koncem 70. let, kdy by to i mělo jistou čistotu a ne určitou politickou korektnost. První díl mi přišel jako plácání, klišé a se strašnými hereckými výkony. Nezaujalo a dál nepokračuju, sorry. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl seriálu navodil správnou temně tajemnou atmosféru a vygeneroval spoustu otázek, aniž mě obtěžoval jedinou odpovědí. Hned od začátku přímo bije do očí rozdíl v civilním projevu dětských herců a křečovitě přehrávající Winony Ryder, předpokládám, že by moc a moc chtěla nějakou tu cenu... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Joyce, tohle je Hawkins !! Jasný ?? Víš, co nejhoršího se stalo za ty čtyři roky, co tu dělám ?? Víš, co bylo nejhorší ?? Když sova napadla Eleanor Gillespieovou, protože si její účes spletla s hnízdem.." ;) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodný diel pôsobí ako stroj času pre nostalgicky založených divákov, ktorí pred 25-30 rokmi ulietavali práve na takýchto dobrodružstvách. Zatiaľ síce necítiť to spielbergovské ,,teplo,, ale ešte je pred nami zvyšných 7 dielov. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ano, není to zlé, ale že bych byl z prvního dílu vyloženě unesen, to se říct nedá. Možná jsem udělal chybu, když jsem jako první shlédl Dark, který mi přijde dospělejší, temnější a rozhodně mě už od prvního dílu chytil, ale na druhou stranu, Stranger Things dám jistě šanci... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z ukážok som mal pocit, že dedičstvo hororov 80´s rokov títo tvorcovia pretavia do Hispsterskej parády, aby sa to zapáčilo aj dnešnej mládeži skazenej gýčovitosťou.. Dlho som seriál odmietal, hoci mi vraveli, že by som si to mal pozrieť a uceliť si takto objektívny názor. Spravil som to a musím uzna´t, že to je paráda, nič hipsterského ale skutočná pocta kvalitným osemdesiatkám... Akoby John Carpenter, Stephen King a Steven Spielberg spojili svoje sily. Je to do najmenšieho prepracované. Od kamery, kostýmy hercov, charaktery, mysterióznu atmosféru, zápletku.. Nečakal som, že sa mi to až tak zapáči. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6.11.1983 dochádza v laboratóriu v mestečku Hawkins v štáte Indiana k napadnutiu jedného z vedcov neznámym tvorom. V ten istý večer štyria kamaráti hrajú spoločenskú hru a traja z nich sa vyberú na cestu domov. Chlapec menom Will Byers po príchode domov zbadá na záhrade niečo čo ho vystraší a chce sa ukryť v záhradnom domčeku. Potom, ako ho ráno mama a starší brat nenájdu doma, nahlásia jeho zmiznutie polícii a tá po ňom začne pátrať. Medzitým sa v miestnej reštaurácii objaví dievča, ktoré kradne jedlo a na predlaktí má vytetované číslo 11. Pátrať po Willovi sa rozhodnú na vlastnú päsť aj jeho traja kamaráti...Úvod celkom príjemne prekvapil, pekné prostredie, dobrá hudba a hlavne sľubný začiatok príbehu. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád tyhle mysteriózní příběhy kde není jenom samá akce, ale má své napjetí a kvalitu hereckých výkonů, kde se příběh postupně graduje a kde můžete cítit to co jste mohli cítit v jiných mysteriózních snímcích minulých dob... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Retro atmosféra, díky které je to tak strašně slavné, tu je. Jenže retro atmosféra nevyvolá mystično a právě to tady skoro není. Fakt, seriál, co je pojmenovaný Starnger Things v sobě nemá skoro žádnou divnou věc, která by nahnala husí kůži. Jo, jedna scéna přijde, úplně na konci, díky které to asi s tímhle seriálem nevzdám a budu pokračovat. Zatím jedno velké zklamání. Jo, to rádoby retro intro a většinou se tam nehodící hudba mě spíš irituje... Taky to ještě nevzdám kvůli tomu, že tohle mají na svědomí režiséři filmu Hidden a vím, že oni mají na to, vytvořit atmosféru. ()

Reklama

Reklama