Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lucas, Mike a Dustin se snaží domluvit s dívkou, kterou našli v lese. Hopper zpovídá ustaranou Joyce kvůli znepokojivému telefonátu. (Netflix)

Recenze (47)

Michal.Lukac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, čo prvý diel načal, druhý rozvinul. Nebolo nám predstavených veľa nových zápletiek či postáv, takže sa ako diváci môžeme sústrediť na už rozpracované zápletky a v neposlednom rade na skvelú nostalgickú atmosféru. Čo ma trochu štve je to, že aj v tomto príbehu figuruje postava typu "všetko vie, ale nič nechce povedať", čo mne osobne pripadá ako lacný scenáristický kúsok. Ale oceňujem to, že tvorcovia sa na príbeh pozerajú z rôznych perspektív (polícia, deti, tínedžeri, rodičia). ()

wolverine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem říkal, tento seriál vnímám úplně jinak napoprvé než napodruhé. Napoprvé jsem neměl rád většinu postav, ale teď jsem si to maximálně užil. Zjistil jsem, že první série je úplně jiná než třetí série. Každá je úplně o něčem jiném, a proto nejde řict která je lepší. V té třetí je mnohem víc akce, ale v té první je to spíš kriminálka. Třeba v tomto díle nebyla žádná akční scéna, mě to vůbec nevadilo. Užívám si atmosféru Stranger Things na maximum. Druhá kapitola mi přišla o trochu slabší než první. Doporučuju ke zhlédnutí. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani po zhlédnutí druhého dílu jsem žádnou genialitu seriálu nezaznamenal. Zato jsem zaznamenal spoustu paradoxů. Například ten nejvýraznější, že jsou všichni zúčastnění přesvědčeni o tom, že kouzelný chlapeček s číslem 11 je vlastně kouzelná holčička. Či druhý nejvýznamnější paradox, že malý černoušek zde hraje malého inteligentního černouška. Jinak se to celé táhne v rytmu prvního dílu. Není to tedy ani lepší a ani horší. Snad jen Winona mě více odpuzuje. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempo oproti minulé epizodě trochu zvolnilo a přibylo několik nicneříkajících pasáží. I tak je to pořád nadprůměr a ty čtyři hvězdy jsou hodně blízko u pěti. Především herečka ztvárňující El zde ukázala něco ze svého obrovského hereckého talentu. Na to, že tý holce je 12, tak herecky válí. Zaujala mě postava Barb, takže mě mrzí, že už nedostane o moc víc prostoru. Jinak konec epizody nebyl takový cliffhanger jako minule a hororové atmosféry bylo také méně, pořád je ale ta napínavá atmosféra hustá a občas by mohla konkurovat lecjakému thrilleru. A mě ten seriál stále skvěle baví. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Chlapci nájdu čudné dievča v lese. Hopper je na stop, ktorá ho privedie až k plotu štátneho laboratórneho zariadenia. Joyce má veľkú spotrebu telefónov. Nancy sa snaží o prvé sexuálne pokusy. Prevedenie: Opäť z toho až smrdia 80. roky a nostalgia. Atmosféra bohužiaľ nie je nijak epicky vystavaná a až posledných 5 minút núti diváka si zapnúť ďalšiu časť. Ale aj napriek tomu je to lepšie ako pilot. Pocity: Snažím sa empaticky sa vcítiť aspoň do nijakej postavičky v deji ale zatiaľ sa mi to nedarí. Zatiaľ sa mi najviac pozdáva Hooper. 60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Při rozhovoru kamarádů padne jméno Michael Myers, postavy maskovaného zabijáka z hororové filmové série Halloween (od r. 1978). (Duoscop)
  • Na konci dielu je scéna s bazénom a záber na prázdny odrazový mostík. V pozadí hrá skladba "A Hazy Shade of Winter" od The Bangles. Oficiálne video k tejto skladbe má na začiatku scénu s bazénom a zábery na prázdny odrazový mostík. (andrejba)
  • Než Jonathan (Charlie Heaton) odejde hlavním vchodem ze školy, kde předtím na nástěnku pověsil plakát s oznámením o zmizení svého bratra, můžeme v momentě, kdy se zapne školní rozhlas, zaslechnout nezřetelný hlas, jak říká: „Mommy“ („Mami“). (HellFire)

Reklama

Reklama