Reklama

Reklama

VOD (1)

Hopper se vloupá do laboratoře a Nancy s Jonathanem se postaví tomu, co uneslo Willa. Kluci u pana Clarka vyzvídají, jak se dostat do jiné dimenze. (Netflix)

Recenze (39)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šišlající kudrnáč, „šéf“ bandy Mike nebo „jedenáctka“ hrající očima jsou skvostní. Na všudypřítomný povyk se dá dívat i lehce přísněji, protože skutečně (a pátou epizodou se to ukazuje ještě víc) mnohé „trvá“ déle, než by mohlo. A mírné opadnutí napětí je taky patrné. Příjemný mix Kinga a Spielberga nicméně jede dál a ona retro atmosféra prostě baví. Pátrání pokračuje na několika úrovních (parta kamarádů, lekaček se dočká i Nancy s Jonathanem i šerif Jim Hopper, který lecčemu začíná přicházet na kloub), přičemž každá má trochu jiný cíl. A to teprve bude, až Will zjistí, jaká „kočka“ mu tehdy brečela na pohřbu! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hoši sa rozhodli, že zoberú iniciatívu už skutočne do vlastných rúk a tak sa budú snažiť pochopiť o čo tu sakra ide a čo s tým akože sakra môžu urobiť. Výsledkom je pátranie po veď uvidíte či už viete po čom, vizuálne pripomínajúce Stand by me. A samozrejme dochádza aj k prvým rozporom v skupine. Vtipné je, že majú svoju teóriu, ktorá im je vlastne následne potvrdená, čo mne zase potvrdzuje, že tento seriál je aj oslavou detskej fantázie. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na druhé zhlédnutí se poněkud vytrácí onen pocit neznáma, o to víc si ale můžu vychutnat jiné aspekty seriálu. Co ale pořád považuji za nezvládnuté, tak je to smutnění nad smrtí Willa. Jasně, hodně postav ví nebo tuší, že není mrtvý, ale ostatním jejich smutek nejde věřit. Mimochodem, ta scéna ke konci, kdy Nancy vleze do stromu, se mi pořádně vypálila do paměti. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V páté epizodě atmosféra opět o něco zhoustla, tři skupiny pátraly na vlastní pěst, přičemž měla každá vlastní cíl (nalezení Willa, monstrum, vládní spiknutí). Přestože by se dal očekávat slušný dějový chaos, celek funguje výborně jako puzzle, které začíná zvolna tvořit jasný obraz. ()

JohnMiller

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako správne 80´s sci-fi, aj tento seriál začína "vedecky" vysvetľovať isté javy. Profesor, ktorý názorne načrtol paralelné vesmíry a cestovanie medzi nimi, ma bavil. Jednoducho stručne a pútavo... ako celý tento príbeh. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Willov otec Loonie príde domov s cieľom povzbudiť Jonathana a Joyce, to sa mu však príliš nepodarí. Šerif Hooper sa dostane do laboratória s priechodom, tam ho však spacifikuje ochranka a odvlečie domov. Po poslednej rozlúčke s Willom Joyce Loonieho vyženie z domova. Jonathan začína veriť svojej mame a spolu s Nancy pátrajú po tvorovi. Rovnako vlastné pátranie podniknú Lucas, Mike a Dustin potom ako im učiteľ fyziky vysvetlí teóriu o alternatívnom svete. Lucas podozrieva El, že ich vodí za nos a tak sa pobije s Mikeom a počas ich bitky El zmizne. Jonathan s Nancy nájdu v lese zranenú srnku a Nancy sa ocitne v alternatívnej dimenzii. Čoraz nesympatickejší Lucas, dej príliš nenapreduje a napriek tomu že tvora vidieť o čosi lepšie, dojem z celej epizódy pokazila reakcia Hoopera po zistení, že Willove telo je podvrh. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečné scény už nemůžu brát v potaz při hodnocení dílů, protože je to skvělé lákadlo na další díl... Ale jinak pátá část je trochu klidnější, leč opět se vše více propojuje v příbězích všech postav jako Jonathan a Nancy či Jim Hopper a Joyce nebo Luke, Mike, Dustin a 11tka. Někdo může sice pohrdat tím, že časově je většina dílu neakčí, ale kdo by to byl řekl, když Stranger Things je mysteriózní detektivka s hororovými prvky... + Moc hezké vysvětlení jak je to s těmi dimenzemi a vo co vlastně go... ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašně moc informací. Možná víc než za předchozí díly dohromady. Jim je prostě bourák. A Eleven je v tom svém trápení neskutečná. A konečně nám scénář nahodí, že není největší zlo. Už toho měla dost. Konečně mě začala bavit Nancy. Všechno z lesa bylo super. Protože co tam našla... ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najhororovejšie ladená epizóda. Čo ja skutočne rád. Dynamika medzi postavami sa značne zvyšuje. Vo vetre sú cítiť prichádzajúce rozkoly. Na druhej strane, isté postavy sa začínajú zbližovať. Záver je neskutočne napínavý a za mňa patrí zatiaľ k vrcholom série. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Hopper berie spravodlivosť do vlastných rúk. Chalani si konečne uvedomili že sa Will nachádza v inej dimenzií a snažia sa do nej nájsť vchod. Ell to má s prekonaním vlastných démonov čoraz ťažšie. Prevedenie: Laboratórium už ani nie je taký atmosférický ťahák ako druhá dimenzia plná démonov. Plagát "The Thing" na ste v pivnici mega oceňujem. Pocity: Nostalgia sa mieša s napätím, čo viac si seriálový fanúšik môže želať. Ešte možno trocha potlačiť na pílu a bude to moja osobná Guilty Pleasure. 91% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysvětlení existence "druhé strany" je fenomenální a vše dostává ten správný rozměr (a směr). Seriál se opravdu povedl (přemýšlím jakou botu by mohli scénáristé udělat abych si pokazil názor). ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po více jak roce – ani jsem si neuvědomila, že je to taková doba – se k tomuto seriálu vracím. Bohužel mě na první pokus nechytl tak, jak jsem očekávala a spoustu věcí jsem tedy zapomněla. Proto jsem se rozhodla na seriál podívat znovu a nutno poznamenat, že na druhý pokus mi přeci jen přijde malinko zajímavější. I když stihla jsem se zatím podívat na obsahově velmi podobný seriál Dark a ten u mě zatím nad Stranger Things jednoznačně vede. Nicméně konečně mi přijde, že se začínají věci nějakým způsobem více hýbat. Kolem 11 se točí další záhady a šerif je na stopě odhalení tajemství okolo zmizení Willa. Závěr dílu nabízí konečně bližší pohled na tu nestvůru či co to je, což se mi velmi zamlouvalo. kromě dobře vypadající další dimenze a hororové atmosféry jsem tady narazila na pro mě dost nestravitelný závěrečný děj. Tady mě opět bolela hlava z debility, s jakou dva pitomci jdou večer! do lesa lovit příšery s pálkou a pistolí. S jakou debilitou se rozdělí a místo aby po tom co něco ukradne přímo jim před očima srnku zdrhali tak jeden z nich debilně zaleze do tajemné díry ve stromě. To už na mě bylo fakt příliš. Korunu tomu dala poslední scéna, kdy frajer najde tašku jeho kamarádky u stromu, ve kterém je stále v tu chvíli díra jako kráva a kterou on nějakým zázrakem přehlídne. Tak tenhle závěr mi vážně zkazil celý dojem z jinak docela kvalitního dílu. Hodnocení: (slabší 4*) ()

Reklama

Reklama