Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Recenze (280)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stalo se to, čeho jsem se bál, první série byla tak kvalitní, že ta druhá jí nemohla dorovnat i když šanci by možná i měla, kdyby si tvůrci neodpustili pár klasických chyb. Přidání nových postav nemělo prakticky žádný zásadní význam, jen bylo zpomaleno tempo celé série. První dva díly skoro až o hovně, naštěstí v druhé polovině se série rozjede na plný pecky a hned mělo vše potřebný grády, napětí, scény zapadající do celku. Při závěrečný ploužákový diskošce jsem si vzpoměl na svý pubertální časy, to bylo moc krásný a přesný. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bigger, stronger, faster. Šlape to bez větších zaváhání, ale vlastně chvílemi až příliš na jistotu. Ve třinácti uměla děcka svoje vztahy vyhrotit i v osmdesátkách, nepochybuji o tom a trochu mě mrzí to opatrné našlapování kolem. Každopádně, letos ještě o něco víc než před rokem je vidět, jak moc je to Dufferovic dítko, se kterým si rozumí nejlépe oni. To režijní drolení dost bije do očí a na plnou palbu se to vyšvihne až v úplném závěru. Koketoval jsem s tou myšlenkou už minule, ale tenhle nepřiznaný filmový portál do Black messa ocení devět doktorů Freemanů z deseti. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak první série nasadila laťku hodně vysoko, co si budeme povídat. Ale druhá řada na ni celkem důstojně navázala a až na první a sedmou epizodu dosahovala u mě taky na max. hodnocení. Celkové dosavadní seriálu je vynikající a trochu se bojím toho pokračování, protože tento level IMHO nejde dlouhodobě s daným tématem udržet.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Stranger Things dokázala to samé, co série první. Přišla s dalším mysteriozním příběhem, který nenápadně navazuje na příběh ze série první a přitom si vytváří naprosto soběstačné a sebejisté prostředí, které mě prostě bavilo od začátku do konce. Osmdesátková atmosféra je cítit i z účesů na hlavě a hezké jsou i momenty, kdy tvůrci naprosto vědomě naráží na řadu tehdejších filmařských legend od Terminatora počínaje po Indiana Jonese konče. Ke konci série jsem si přál, aby nám ústřední parta s Jedenáctkou v čele nikdy nezestárla a zůstala pořád tak super, jako tomu je teď. Snad třetí série přijde co nejdříve... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci se netají tím, že to neberou jako druhou řadu, ale jako klasické osmdesátkové (jak také jinak, že?) pokračování; odtud ostatně ona dvojka v názvu. Má to tedy veškeré příznaky právě dvojek; větší, delší, dražší, epičtější, více postavené na tom, co se prvně osvědčilo, zalidněnější, více je v sázce a vůbec je to pojaté (i vystavěné) jako druzí Vetřelci k prvnímu Vetřelci. Můžete slyšet kritiku, že to má pozvolný rozjezd, jednotlivé linie si jedou až příliš dlouho po své ose, některé ze songů jsou používány vyloženě prvoplánově a samostatně stojící sedmá epizoda je jak z jiného seriálu (stylově a co hůře i kvalitativně). A jde o oprávněné i pravdivé výtky. Speciálně ta poslední výtka, doufám, nepředznamenává směr, kterým se to hodlá v budoucnu ubírat. Jenže... Klady (od obsazení a práce s charaktery přes vyloženě neseriálovou filmovost až po působivou atmosféru zvládající multižánrový pastiš a kongeniální plesový epilog) stále drtivě převažují a i nadále je to v každém myslitelném ohledu od Dufferů točené přímo mě na míru; zvlášť pak pátá, šestá, osmá a devátá epizoda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málokdy se stane, že druhá sezóna má úplně totožné hodnocení jako první a při 91% to už je sakra, co říct. Je fajn vidět znova všechny sympatické dětské postavy pohromadě a tentokrát rozšiřuje partu mladá zrzka Max, která si zde místo nepochybně zaslouží. Určitě potěší nové postavy ( Nová slečna ovládající nadpřirozenou sílu, brácha od Max, který byl pěkný hajzl, či Bob nový přítel Joyce), co mě však příliš nepotěšilo byla Eleven, která je víc než půl seriálu v ústraní a to je chyba, jelikož ona je tahouhem seriálu, ale poslední dva díly naštěstí vše vynahrazují. Tentokrát mi příjde, že je seriál akčnější i hororovější, Lovecraftské stínové monstrum, či malí "ještěři" a hodně tajemné jsou i Willovy výpadky. Seriál opět uteče jako voda, jsou zde scény při kterých má divák husí kůži a retro atmoška opět bezvadná. Dobrodružnou výpravu s dětma jsem si opět užil, ale emocionálně mě to nezasáhlo jako před rokem.. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Druhá sezóna je v mnohom super. Dufferovci stvorili perfektné postavy, ktoré majú medzi sebou sympatické vzťahy a vedú zábavné, dojemné a kvalitné dialógy. Retro atmosféra je fajn (hoci občas to Dufferovci flákajú a namiesto poctivejšieho budovania atmosféry tam buchnú slávnu pesničku a spoliehajú sa na to, že to sama utiahne). Rovnako tak nové postavy (Sean Astin, Paul Reiser v značne burkeovskej úlohe). Zo starých známych je super najmä Dustin, ale príjemne zaskočil tiež Steve so svojou obitou pálkou (a samozrejme dojemná Jedenástka s novým imidžom). Mnohé scény sú parádne, dojemné, vtipné, tragické, smutné, krásne. Dufferovci vedia vystihnúť pointu (záverečný ples). Ako problém hodnotím univerzum, ktoré je jednak nelogické (demogorgoni povraždia celú budovu s vedcami a vojakmi, ktorí do nich strieľajú samopalmi a nič, ale týpek s brokovnicou čo strela, to mŕtvy demogorgon) a jednak nudné (skôr ma zaujímalo, koho si nakoniec vyberie Mad Max, než to, či svet ako ho poznáme skončí). Čudným rozhodnutím bolo rozdelenie partie (Jedenástka sa s chalanmi stretne až v POSLEDNEJ časti!), rozporuplná je siedma epizóda, ktorá iba zbytočne naťahuje čas (OK, je fajn pripomenúť si, že existujú aj ďalšie „čísla“, ale to sme tušili aj tak, nie?) a neviem, či ma viac nudil Mike alebo Will. A Jedenástka použije viac svojich superschopností na hádku so šerifom, než pri súbojoch s monštrami. Ktoré sú mimochodom príšerne finančne podhodnotené a tým pádom z nich nejde žiadny strach, ani rešpekt. S oškretými ušami 80%, ale v tretej sérii už budem prísnejší, chalani. Je to jasné? ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Plynulé navázání na události z první série, doplněné o otevřenější svět, hlubší mytologii a v přirozeně sequelovém stylu taky více postav a více monster. Je to trochu na úkor rozvíjení postav, ale furt to solidně utíká to a byť už to nemá takovej emocionální zásah jako první řada, pořád jsem si to moc užil. Hlavně pak ten hudební závěr. 7/10 ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu Stranger Things naplivala ostříleným hororovým veteránům do tváře. Jakožto zdejší hororový expert jsem toto fiasko pochopitelně očekával, jelikož úvodní serie balancovala na hranici odpadu a všechny indicie nasvědčovaly faktu, že bude dílo zkázy dokonáno. A skutečně. Většina tvůrců by po podobném propadáku sklopila uši a jala se zpytovat svědomí. Nikoliv však bratři Dufferové, kteří se stali otroky svého nadměrně silného ega. Nadutost, se kterou v rozhovorech označují svůj projekt za poctu hororovým klasikám, překračuje všechny meze. Nedivil bych se, kdyby Johnu Carpenterovi došla trpělivost a osobně přišel režisérské dvojici nafackovat. Druhá série propádá ve všech myslitelných aspektech. Winona Ryder navazuje na svůj žalostný herecký výkon a přehrává téměř ad absurdum. Otravní haranti jako kolovrátek opakují své přitroublé hlášky. A údajná hororová atmosféra naprosto absentuje. Jedná se tedy o rodinnou komedii, středoškolskou romanci či snad dětskou fantasy? Nevím a ani mě to nezajímá. Jistý si jsem pouze odpadovým hodnocením. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Za mě nadšení. Dvojka je epičtější, napínavější a hororovější než jednička, ale zároveň pořád výborně pracuje s postavami. Jsem zvědavý, jestli se zadaří i napotřetí. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok po tom, čo Will Byers zmizol, sa chlapci chystajú poriadne osláviť Halloween. Mike ešte stále smúti za Eleven a počíta každý deň kedy nie sú spolu. Chlapci tiež dostanú novú spolužiačku, ktorá by sa k nim do partie hodila. Mohlo by sa zdať, že mestečko sa so všetkými katastrofami konečne vysporiadalo, ale keď šerif Hopper dostane správu o tom, že polia miestnych farmárov začínajú byť devastované neznámym vírusom, je jasné, že Hawkins nebude pokojným miestom ani počas tohto roka. - Najprv by som rád poukázal na zmenu, ktorú tento seriál začal na hororovej scéne. Aj keď to ešte nie je tak dobre vidieť, tento seriál je v mojich očiach začiatkom hororovej revolúcie. Bratia Dufferovci vytvorili niečo, čo postupne prestransformuje tento žáner a obnoví všetky jeho hodnoty a dôkazom je hneď prvý projekt, ktorý sa uberal podobným smerom, ako tento seriál. Samozrejme hovorím o It, ktorého úspech sa nedá poprieť, pretože čísla nikdy neklamú. To, že tržby It prekonali druhý The Exorcist o takmer 100 miliónov, hovorí samé za seba. Prečo to sem píšem? Pretože tu je podla mňa obrovská spojitosť medzi týmto seriálom a spomínaným úspešným hororom. Jednoducho v roku 2016 Dufferovci uviedli na svetlo sveta ich excelentný seriál, ktorým naladili hororových divákov a aj ludí, ktorí normálne tento žáner nevyhladávajú, na túto strašidelnú vlnu 80's, a ak niekto tvrdí, že Stranger Things ani It nie sú hororom, tak je úplne mimo, pretože horory tohto typu majú v žánri siahodlhú históriu a Dufferovci so Shawnom Levym sa trafili presne do tej atmosféry, ktorá sršala z týchto hororov, v ktorých mali hlavnú úlohu detskí hrdinovia. Velkou výhodou seriálu je to, že postavy žijú ozajstný život. Ten stereotyp moderných hororov, v ktorých sa rodina nasťahuje do niekolkomiliónovej vily, jej členovia nemajú reálny život, prácu ani školu a len celé dni sedia doma a čakajú na to, kedy na nich vybehne nejaký duch, je tu úplne vymazaný a všetky postavy, či už deti alebo dospelí, naozaj prežívajú každodenné starosti obyčajných ludí, len k tomu majú pridanú skorumpovanú spoločnosť Hawkins Lab neďaleko ich mestečka. Ďalším faktorom, ktorý stojí za úspechom tohto seriálu, je neopozeranosť. Ako spomenul producent tohto seriálu Dan Cohen počas interview v Bielom Dome, hneď po tom, ako (ne)slušne vytrhol mikrofón z ruky Millie Bobby Brown. Tento seriál je originálny. Všetci z toho cítime filmy, ktoré slúžili ako inšpirácia, ale nikdy sme nič podobné nevideli. Trh je samý remake a sequel a Stranger Things sú dôkazom, že ešte stále sa dá vytvoriť niečo, čo tu predtým nebolo. Tento seriál je pre mňa osobne ultimátnou definíciou slova katarzia. Ešte nikdy som u žiadneho hororu, či už vo filmovej alebo seriálovej podobe, nemal také pocity, ako pri tejto dokonalosti. Druhá séria pokračuje v trende, ktorý nastavila tá prvá a Hawkins sa opäť stane miestom teroru. Noah Schnapp konečne dostáva poriadny priestor a velmi ma jeho výkony potešili, pretože som si ho oblúbil asi najviac zo všetkých a má podla mňa zo všetkých detí najväčší herecký potenciál. Po tom, čo predvádzal v posledných epizódach, ho nutne musím vidieť v nejakom horore zameranom na exorcizmus, pretože okrem Lindy Blair som nič podobné u dieťaťa nevidel. Ostatné herecké obsadenie hrá rovnako špičkovo a aj Winona Ryder je v tejto sérii konečne uveritelná. V neposlednom rade dúfam, že v budúcnosti dostane viac priestoru aj Lucasova sestra, pretože už dlho som nevidel zábavnejší charakter. Technicky je to opäť na najvyššej úrovni, akú má momentálne televízna produkcia. Jediné, čo by som vytkol, je to, že tvorcovia prešli z pôvodného 50% CGI + 50% practical efektov na takmer 100% CGI, čo je vzhladom k výzoru monštier v druhej sérii pochopitelné, ale do osemdesiatych rokov by sa praktické efekty hodili omnoho viac. K hudbe nie je treba nič dodávať, pretože to je čistý raj a zapísal som celú stranu s časmi soundtrackov. Už sa nemôžem dočkať toho, keď to vyjde na vinyloch. S finále som velmi spokojný a aj keď na ďalšiu sériu nenabudí tak intenzívne, ako tá predchádzajúca, bolo poskytnutých mnoho dôležitých informácií a dočkal som sa mnohých zakončení, ktoré som si želal. Ak to mám zhrnúť na záver, tak toto je podla mňa naozaj najlepší hororový seriál, aký kedy vznikol. Myslím si, že podobným smerom sa po tomto obrovskom úspechu bude vydávať čím ďalej tým viac tvorcov a som velmi zvedavý, kam sa tento seriál posunie ďalej. Už takto to dotiahol extrémne ďaleko. Dokonca až tak ďaleko, že sa jeden z najlepších kulturistov na svete vykašlal na najväčšiu kulturistickú súťaž na svete a išiel si radšej zahrať do Stranger Things. + herec z Better Watch Out + herec z Cabin Fever: Patient Zero a Range 15 + herec z It + herec z Life After Beth a The Darkness + herec z The Ring a Cold Moon + herec z The Crazies () (méně) (více)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada přesně ve stylu dvojek nabízí všeho více, všechno větší a vše se děje rychleji. Párování postav se vydává nečekanými směry, ale samotné odhalování světa naruby probíhá stále velice pozvolna. Jane je odklizena zcela na vedlejší kolej, aby nějaké nebezpečí vůbec mohlo vzniknout což by nevadilo, ale celá linie s hledáním sestry jen zdržuje děj. Jinak to znovu parádně odsýpá v duchu Kingovské školy. Stále příjemná zábava. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem v noci druhou řadu konečně dokoukal, velice silně na to mě zapůsobilo takovým způsobem, jaký jsem nezažil ani u jiné letošní Netflixovské jedničky, 13 reasons Why. Byl jsem překvapený o to více, jelikož jsem byl loni z první série po tom naprosto neuvěřitelném hypeu maličko rozpačitý. Ta druhá nejen to, že je o epizodu delší (tak schálně, kolik z vás byste ten jeden=sedmý díl vklidu obětovali?), ale také trošku odosobněná, což je dáno důrazem na postavy mimo hlavní partu, ale ne, že by to něčemu vadilo. Každá epizoda utekla hrozně rychle, všechny jsou zrežírovány tak napínavě, že kdybych kupříkladu nemohl ihned po 8. dílu zapnout ten devátý, tak bych asi musel někoho jít zabít. Nemůžu si pomoct, seriál roku..tohle se prostě musí vidět. Zvlášť, pokud člověk holduje Vetřelcům a dalším osmdesátkovým klasikám, to si pak v těch paralelách musí vyloženě libovat. A jestli něco musim zmínit na závěr, tak mě naprosto dostal Steve, který je tu vyloženě boží a to už si z první série vůbec nevybavuju, jak byl strašně otravnej a ten vývoj postavy je neskutečný. Na začátku vedl Jonathan, ale od pátého dílu byla dominance jasná. Nashle u třetí série, která bude snad až za milion let. To bude zase ocenění. Nejlepší momenty : 1) konec předposledního a závěr posledního dílu pro mě byla naprostá emoční odzbrojovačka (ples) 2) Steve a jeho nakládačka 3) a Steve za borce 4) Tribute to Bob 5) El přijde na scénu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“Slabšie”, no stále veľmi solídna zábava pre “všetkých”. Dobová atmosféra a tajomno zachované, “šprti” to hereckými výkonmi opätovne ťahajú nahor, tu sa skutočne niet na čo mimoriadne sťažovať. Skrátka, zrodil sa kult .. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Delší, epičtější, akčnější, hororovější.... Tedy typická dvojka, která ale pořád zná míru a jedničce nedělá ostudu. Řekl bych vlastně, že tahle řada je ještě lepší než první, a to hlavně díky postavám Eleven a Hoppera, což jsou fakt skvělé a úžasně zahrané postavy, které prostě přirostou k srdci. Především tedy ultrasympatický David Harbour (svým projevem mi nemálo připomínal Jacka Nicholsona) si zaslouží veškerou chválu a je teď jednou z mých hlavních nadějí, že nový Hellboy bude alespoň trochu za něco stát. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cute! Jestli skočí v následující řadě tvůrčí bratrský duo o dalších dvacet let kupředu, věřím, že se dočkáme regulérního cross-overu Vetřelců s Dračím doupětem. To je tak, když v dětství místo hraní si s angličákama potají sjíždíte tátovu VHS filmotéku... ()

pepo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie som fanúšik seriálov a prvá séria ma vytočila. Tejto druhej som sa rozhodol dať šancu, pretože ten koncept sa mi stále pozdáva. A som rád, že na druhý pokus mi to viac menej sadlo. Samozrejme to trpí všetkým, čo na seriálovej tvorbe nemám rád (pomalé tempo, príliš veľa odbočiek, zbytočná rozťahanosť, malé production values), ale tu mi to fungovalo celkom dobre. Potešil najmä lepší dej, vyladenejšie tempo a hlavne absencia vykrádania scén populárnych počinov 80. rokov. Tu sa pre zmenu vykrádajú nové filmy (Cabin in the Woods a hlavne Jonathan Glazer sa musí veľmi baviť na kopírovaní Under the Skin), ale to až tak nevadí. Fanúšikovia prvej série budú samozrejme nadšení, pretože je to v podstate to isté, akurát upgradované o vyšší rozpočet a sebavedomosť autorov. Konečne to tak nereflektuje nevydarené adaptácie kingoviek, ale autonómne dielo tvorcov, ktorí sa vracajú späť v čase aby nám pripomenuli aká bola tvorba 80. rokov cool. To však nič nemení na tom, že by som si to radšej pozrel v oklieštenej podobe ako celovečerák v kine. Každopádne však prevládala spokojnosť, aj keď od nadšenia to má stále ďaleko. 8/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bitchin! 'Stranger Things 2' jsou takřka bezchybným sequelem cameronovského střihu – je to větší a je to lepší. Expozice i narace nikam nespěchá, poutavě reflektuje konsekvence závěru první řady, a slouží jako pomyslný vypravěčský build-up/set-up pro nadcházející příběhový vývoj. Z hlediska formy a stylu je druhá řada čistokrevný mysteriózní horor, který brilantně variuje jak žánrové kontury, tak autorské prvky Spielberga, Camerona a Kinga. Co dodat? Samvěd Křepelka steals the show! Eleven a její kudrnatý háro je cute af..... tohle že nepochází z pera Stephena Kinga? No potěš demo-pejska. ()

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama