Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Recenze (279)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bitchin! 'Stranger Things 2' jsou takřka bezchybným sequelem cameronovského střihu – je to větší a je to lepší. Expozice i narace nikam nespěchá, poutavě reflektuje konsekvence závěru první řady, a slouží jako pomyslný vypravěčský build-up/set-up pro nadcházející příběhový vývoj. Z hlediska formy a stylu je druhá řada čistokrevný mysteriózní horor, který brilantně variuje jak žánrové kontury, tak autorské prvky Spielberga, Camerona a Kinga. Co dodat? Samvěd Křepelka steals the show! Eleven a její kudrnatý háro je cute af..... tohle že nepochází z pera Stephena Kinga? No potěš demo-pejska. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria - 89%. Pokračovanie mi príde ešte o chlp lepšie ako prvá séria. V prvom rade sa pridali zaujímavé a dobre postavy, ale hlavne lepší príbeh a akcia. Prvá polka sa trošku pomalšie rozbieha ta druhá skoro fantastická (okrem siedmeho dielu). Znova nechýba výborný soundtrack, fajn odkazy na kultové filmy, či známe tváre, ktoré tam nie sú náhodou (Sean Astin - Goonies, Paul Resier - Aliens). No a finále je takmer fantastické a prekvapivo funguje v romantickej a rodinnej polohe oveľa oveľa lepšie ako v tej hororovej a akčnej. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"MyšOholka roste z vody, puberta se plíží... u telky se vztekne z nudy, zápletka se blíží." Z průměru nakonec na čtyři hvězdy, kvůli mé kvalitní husí kůži, když El zavírala Bránu! Druhou řadu si užijí zejména amatérští speleologové bez špetky pudu sebezáchovy, i nekritičtí seriáloví žrouti se zdravým chrupem. Ten se hodí zejména pro zkousávání zápletek se spoustou slepých odboček a při skřípání zuby nad vražděním ducha jedničky. "This is your home." ... between the homeless :-). Pro laboratorní myšoholku vlastně vhodný domov. V první sérii pozabíjela pár nevinných komparzistů (personál ústavu, provinili se jen blbou volbou zaměstnavatele, to se holt stává, taky znám) a nyní se tím chlubí vraždící osmičce, své sestřičce: "Já už jsem taky zabíjela lidi, heč!" Hodná holka. Taky mě překvapil kolozubý kudRRRRnáč, zřejmě s Alzheimerem, protože zapomněl, že MONSTRUM NENÍ KÁMOŠ. Z akvária vyhodil želvičku (to přehnal!) a pak si v něm, prakticky od štěněte, resp. šeropulce, vypiplal a vymucínkoval pejska Demogorgona. Asi ho kamarádi na život a na smrt z první série už nebavili a chtěl je nechat sežrat, podobně jako svou kočku. R.I.P. Mňouk. Dále, naší příšeře, trpící v šerosvětě jedničky naprostou samotou a depresemi, už to začalo lézt na mozek, takže si pořídila armádu monstrčoklů, protože pes je nejlepší přítel monstra, známá věc. Překvapilo mě i personální odd. CIA, které citelný úbytek pracovníků, zkonzumovaných v jedničce, řešilo přijímáním nových zaměstnanců typu HZV - Hodný a zodpovědný vědec. To už spíš začnu věřit v existenci UFO než v HZV. Njn, první série byl fajn retro výlet do mých vlastních chlapeckých let, pokračování už mě moc nebralo, místy i sejřilo, viz nevěrohodná černozrzavá lovestory MaxMaďačky s ocasem Lucasem. Celkově už mi celá parta Mike,Will, Dustin, Lucas + šerif + mutter mínus Bob... začíná být volná jak kšandy, vlastně mě zajímá už jen Jedenáctka. Proto mě zneklidňuje, že seriál má mít údajně 11 řad... a v každé řadě vybafne další dítě s vytetovaným číslem, to asi nedám. Leda by docházelo k nečekaným zvratům s El, např. 8+11=69 , taková poloha postav seriálu by mě zaujala :-). ()

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka je čistá šupa (až na tie kvetinové CGI hlavy) a osobne sa mi páčila viac, ako prvá séria. Namakaný epický záver poslednej epizody a ja len plačem, že mojich trinásť rokov je už dávno rozpadajúcim sa pergamentom. Dusty s nasprejovanou fryzúrov od Farrah Fawcett sprejom bola už len totálna čerešnička na dorte! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dufferovci sa vybrali trošku riskantnejšou cestou košatosti dejových línií a nových postáv. Výsledkom je, že niektoré postavy sú síce zaujímavé a dobre zahrané, ale v konečnom dôsledku aj zbytočné. Ale to ani nemusíme nutne brať ako chybu, ale skôr ako také korenie, ktoré tomu dodáva chuť. Viď noví súrodenci na scéne. I keď aj pri ich konfliktnom vzťahu môžeme hľadať paralely so vzťahmi medzi v príbehu etablovanými hrdinami. Celkovo je séria menej zovretá, viac epickejšia, takže záleží skôr na vkuse konkrétneho diváka, či bude spokojný. Tretia séria je, zdá sa, nevyhnutnosťou a ja sa na ňu teším. Ako budú postavy starnúť, príbeh musí nutne ešte o jeden level potemnieť. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je možná o maličký ždibec horší, přesto je stále výborná. A hlavně ta chemie mezi všemi aktéry, ta tam prostě pořád je. Vůbec nic mi nevadilo a odbočení v sedmém dílu mně přišlo taky hodně OK. Celá působí velmi přesvědčivě k čemuž přispěli i nové, herecké tváře, kde bych asi jmenoval Seana "Křepelku", na kterého jsem od LOTRa málem zapomněl. Winona se taky trošku zklidnila, malí kluci spolu s Jedenáctou jsou pořád k sežrání a spolu s Davidem hrají ještě líp, než minule a tak mi prostě a jednoduše nezbývá, než hodnotit známkou nejvyšší. Teď můžu jen tiše doufat, že tahle dvojka bude takový předskokan k té poslední, co se snad chystá za rok. Pokud bude lepší, než předchozí dvě, nebudu se vůbec zlobit. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 2017 nám vracia seriál "Stranger Things" a všetci s napätím očakávali, čo sa bude diať v tomto malom pokojnom mestečku ďalej o rok neskôr. A podľa mňa druhá séria úspešne nadväzuje na to, čo nám priniesla prvá. V prvom rade je ale potreba povedať, že kým prvá séria sa sústredila na príbeh, kde sa kamaráti snažili nájsť strateného Willa a stretli sa s dievčaťom Eleven a mali sme jeden veľký príbeh, ktorý prežívali všetky postavy dokopy, druhá séria je úplne iná. Popravde je tu tých príbehov viacero a všetky sa nakoniec prepoja. A myslím si, že všetko to funguje skvele. V prvom rade sú to postavy, ktoré máme radi a vracajú sa na naše obrazovky. A je to rovnako skvelé. Will tu má väčšiu rolu a jeho spojenie s "Upside Down" je vynikajúco stvárnené, plus bez toho aby som išiel do spoilerov poviem, že to bude mať ešte veľkú dohru. Máme tu novú postavu Maxine, ktorá je vynikajúca a dozvieme sa toho viac aj o El. Inak, tá sa v tejto sérii až tak veľmi neobjaví, ale keď tu je, tak je rovnako skvelá ako naposledy. Nechcem toho prezrádzať veľa, ale poviem, že každá postava tu dostane priestor, všetko nakoniec do seba zapadne a atmosfericky je to presne to isté, čo sme mali naposledy. Napriek tomu, že druhá séria je úplne iná než prvá, je rovnako vynikajúca a všetkým odporúčam. Či už ľuďom, čo majú radi horory, alebo ľuďom, ktorí chcú iba dobrý seriál. Tak či tak, nebudete ľutovať. Hodnotenie: A+ ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání, mrazivé napětí, lehkost, smysl pro detail, důraz na hororovou atmosféru, akce....to všechno je pryč a jen se vaří z vody. Už to tam není, vlastně jen ta nostalgie z první výborné řady. Linka s individui a jejich cesta po zabíjení těch špatných byla naprosto trapná a zbytečná. Jako nějaká akce tam byla a nebýt Dustina a Hoopera tak na to asi kašlu...ta dvojice nových sourozenců také absolutně k ničemu a nikdo tam prostě neumírá. Zklamání, průměr a já váhám, zda chci vidět další řadu ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Stranger Things 2. Nastavený čas v městečku Hawkins, maximálně pro nekritické příznivce. Přibližně sedm epizod zdlouhavé hledání zápletky, přičemž se recyklují témata, příběhy a prostředí první sezóny. Na jednu a půl epizody se nějaký děj objeví, ale většinou jde jen o útěk před monstry/zničení většího monstra, přičemž si tvůrci dopomáhají naprosto předvídatelnými klišé, které už se bohužel nedají omluvit zdánlivou sebeuvědomnělostí, znalostmi žánrů a jejich převracením. Půl epizody dojemný epilog, který jako jediný dokáže vtáhnout do děje. Strážci Galaxie Vol. 2 letošního televizního roku, kde vyčnívá jen atypická sedmá epizoda, v níž se na chvíli objeví záchvěv originality. Jinak jde o příliš bezpečný a předvídatelný fanservice. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvělé první sezóně tvůrci nepolevili a naservírovali nám úžasné pokračování. Tentokrát se hlavní boss z upside Down pokouší dostat ze své říše do té naší a za tímhle účelem unese tělo Willa. Noah Schnapp konečně dostává víc prostoru a ukazuje, že má co hrát. Postavy celkově jsou to hlavní, co drží celý seriál nad vodou. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No fakt nevím, na to, jak moc očekávaná pecka to byla, mě to celkem zklamalo. Buďto měli nechat více dílů, ať se to může více rozjet, a nebo měli dát rychlejší náběh, protože mi přijde, že za těch 9 dílů se tam nic extra zajímavého nestalo, do 8. dílu jsem pořád čekal, až se něco začne dít, 8. díl uplně super a poslední díl zase úplně super zklamání. Nevím, nic extra to nebylo. Něco mezi 3-4 hvězdama... ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

Lepší a hlavně o hodně zábavnější série. Osmdesátky jsou cítit z každého detailu a mě to vrací do mládí. To mám rád. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyři hvězdičky po devíti epizodách je sice slušný výsledek, ale tvůrci mě zklamali Elinou cestou za matkou a hlavně celým sedmým dílem, který byl podle mého názoru úplně mimo mísu. Jsem zvědav, jak se na mém hodnocení příštích sezón projeví postupné dospívání dětských herců (z Brandona Starka mám ještě teď mírné osypky). S druhou řadou jsem byl jinak velmi spokojen, přestože se nepodařilo po celou dobu udržovat atmosféru, na kterou jsem si zvykl v první sérii. Abych to shrnul, i přes své občasné rýpání a permanentně přehrávající Winonu Ryder jsem si i druhou sezónu užil a těším se na pokračování. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Are we gonna do this? Let's engage." Bratři Dufferové mi po roce přináší stejně kvalitní, intenzivní a perfektní zážitek jako loni. Stranger Things i podruhé skvěle baví, upoutají a nepustí. Ano, dvojka Stranger Things je větší, silnější, epičtější a více procítěná než první část. Funguje to přesně jako Cameronovi Vetřelci ke Scottovu prvnímu Vetřelcovi . Opět tu máme plno servisu pro fanoušky, zas tu je skvělá atmosféra 80.tých let. A hlavně je to stále perfektně obsazené. Herecké osazenstvo už jsem chválil minule, a letos si opět budu stát za tím, že starší parta (Harbour, Ryder) je super. Ale excelují tu mladí herci, kterých se tu sešlo opravdu hodně a každý hýří talentem. Dost možná nejlépe obsazený současný seriál. Kam se hraje HBO s jejich Hrou o trůny. Baví mě to. Tenhle seriál mě hodně baví a druhá řada přeskakuje tu první, přestože už se to netočí kolem party čtyř kluků a jedné Eleven . Naopak nyní je to bráno ve větším měřítku. Jen ten sedmý díl mi vůbec nezapadá do kánonu seriálu, a ve výsledku mi tento díl přijde zcela zbytečný a navíc. Což k počtu dílů je zřejmé. Ale chápu, že si tím tvůrci otvírají dvířka ke třetí řadě. Takže za mě seriálová hallowenská událost roku a zas tu máme Vetřelce, Krotitelé duchů, To a další. Poslední scény jsem si říkal, že to tvůrci ukončí nějak příliš vesele vzhledem ke konci první řady. Ale poslední sekundy jasně lákají na třetí část. Už se těším. Perfektní nostalgický bonbónek. (97 %) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti predchádzajúcej sérií výrazné zlepšenie. Postavy, určité pravidlá s ktorými sa postavy musia vysporiadať a ktoré sa týkajú mimosveta a rovnako aj vzťahy, ktoré sa medzi nimi budujú. Má to silnejšiu atmosféru, oproti prvej sérií to využíva všetky možné prvky od lakačiek alebo ukázaním inej stránky temného mimosveta. Je to funkčné, zábavné, má to parádnu atmosféru a skvelý soundtrack a hlavne to nezanecháva takú pachuť niečoho nedotiahnutého ako prvá séria. Už mi tu nevadilo takmer nič a zhltol som to aj s navijákom. Konečne Dufferovci dupli na plyn a ukázali skvelú kombináciu Spielbergovej fascinácie mladým hrdinom a Kingovou fascináciou monštrami, ktoré obývajú nudné a nezaujímavé mestečko. Za mňa plný počet a naozaj ma to potešilo. 2. séria - 100% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR, TU SA BUDE SPOILOVAŤ ! V druhej sérii sa nám dej opäť nejako zamotáva a podľa mňa je celý vymyslený komplexne výborne. Demogorgoni už nepredstavujú veľké ohrozenie, ale na druhej strane sa tu objavujú Demo-psy a množstvo nových postáv. Dozvedáme sa, že brána v skutočnosti nie je úplne uzamknutá a že to nevyzerá vôbec lepšie ako pri prvom strete s Upside Down. Na druhú stranu, jediná epizóda, ktorá ma nezaujala bola Stratená sestra, ale ostatné boli veľmi dobré, takže ja môžem ohodnotiť jedine maximálnym počtom hviezd... Edit: Som si vedomý toho, čo som napísal pred niekoľkými mesiacmi no po dlhšej dobe a dôkladnom zvážení som sa rozhodol hodnotenie znížiť o jednu hviezdu... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do očí bijící vyšší rozpočet projektu vůbec neuškodil, a tak nezbývá než doufat, že třetí série s tou řadou načrtnutých motivů naloží stejně famózně jako první dvě.. Duffers Brothers se tentokráte odkazují na takové bijáky jako Terminátor, Vymítáč Ďábla či Vetřelec, některé scény přímo parafrázují, s těmi odkazy však pracují ještě šikovněji a sofistikovaněji.. Neskutečná nálož nejočekávanějšího série.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vo všetkých ohľadoch sa to oproti prvej sérii zlepšilo. Netrebalo predstavovať takmer žiadnu postavu a tak sa tvorcovia mohli so všetkou svojou bezbrehou fantáziou pustiť do vylíčenia ďalších paranormálnych dobrodružstiev. ()

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama