Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Recenze (279)

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc mě nebavila dějová linka s Eleven a 7. díl mi přišel naprosto zbytečný a nudný. Zbytek byl docela fajn. Herci byli výborní, možná i lepší než v první sérii. Hlavně Will byl velmi přesvědčivý, až mi běhal mráz po zádech. Líbily se mi také nové tváře - ta malá zrzka je super a Sean Astin takovej roztomilej ťuňťa, kterého jsem od LOTRa snad nikde jinde neviděla. Škoda, že nepobyl déle. Co se příběhu týče, tak ten byl opět napínavý a hezky vygradovaný. Hudba perfektní. Závěrečná scéna měla moc příjemnou atmosféru a hezky se koukalo na ty mlaďoučké páry. Bylo to docela roztomilý... ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle rychle jsem ještě žádnou sérii nezhlédl, a kdyby neexistoval spánek, tak by to bylo dokonce ještě dřív. Dořeší se události z jedničky, na které se prve nedostalo a které mě zajímaly. Nabídnutá různorodost, více perspektiv a příběhové linky na mě tentokrát zafungovaly bez výjimky, záhady nepřerůstají tvůrcům přes hlavu, ukázal se pravý potenciál a nové postavy lehce zapadnou mezi ty známé. Snad si i budoucí série udrží kvalitu a budou nadále úspěšné. (Netflix) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série pro mě už nebyla tolik dokonalá jako ta první. Vlastně se všechno děje znovu akorát v téhle sérii to více natahují a tím to pro mě bylo nudnější. Objevují se nám tu dvě nové postavy, které jsou vcelku nepodstatné, jen scénáristi chtěli trochu osvěžit příběh. Ráda bych, aby se v třetí sérii objevila ještě osmička, myslím si, že dostala málo prostoru. Takže za mě druhá série malinko zklamáním, protože nic nového, ale i tak se těším na další. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se podobně jako ta první naplno rozjede od třetího dílu a postupně graduje až do opravdu velkolepého (nebojím se říci i videoherního) finále, za které by se nemusel stydět kdejaký AAA film. Jsem opravdu nadšen z každého aspektu tohoto seriálu. Kdybych ale měl přeci jen něco vypíchnout, tak napětí, gradaci a hudbu. Čekal jsem stejnou kvalitu jako u první série, dostal jsem ještě víc. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojný nástupce první série. Příběh se nám rozrůstá jako mimozemský plevel po mateřské zemi. Postavy hrají na výbornou a až na jednu nudnější epizodu to vše šlape jak má. Svět Stranger Things prostě jede a rozrůstá se. Další velký palec nahoru za speciální efekty. Dalším mínusem je fakt, že mě story ničím nepřekvapila, vše se zde totiž odehrává tak, jak si myslíte, že se to odehraje, ale to nic nemění na tom, že tato žánrovka je vedena tak dobře, že se na ní klidně někdy znovu podívám. 90% ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se rozrostla o další postavy, které příběh rozvíjejí do dalších částí. Náramně jsem se bavil a výjimkou 7. dílu jsem se ani chvíli nenudil. Herecké obsazení mě opět překvapilo a všechny výkony jsou absolutně přirozené. Hodně mě bavil i ředitel výzkumného ústavu Paul Reiser u kterého jsem si nejdříve nebyl jistý jestli hraje roli kladné nebo záporné postavy. Záporák znovu překvapil a znovu působil děsivě jak jen mohl. Už se opravdu těším na třetí sérii. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série: Kde první série kopírovala z různých jiných počinů, tam druhá série nabírala na originalitě. Subjektivně můžu říct, že druhá série mně pohltila ještě mnohem víc, než první a rekordně jsem jí shlédla za dva dny. Což je u mně signifikátor opravdu královského zážitku a kvaliní zábavy. Chudák Will to zase odnesl a Winona měla nervy v kýblu. To zůstalo stejné. Nicméně potěšily nové tváře a že hláškami se opět nešetřilo. Parta protagonistů odvedla famózní práci, protože na těch dětech stojí veškerý úspěch. Objevilo se tu i pár nepříjemných scén a hlavně dojemných momentů. Retro styl na vás bude dýchat ze všech stran, jak tomu bylo i v sérii předešlé, zkrátka nudit se nebudete, protože Dufferovi jedou na jistotu a nebojí se ničeho. Už aby tu byla třetí série. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada měla velký benefit v tom, že diváci nevěděli která bije a co se z toho všeho nakonec vlastně vyklube. Druhá řada už budila konkrétní očekávání a díky vysoko nasazené laťce jsem měl pochyby, jestli budou Dufferovi schopni solidně navázat. Nu a povedlo se. Všechny díly jsem opět sežvýkal v jednom dni. Přestože je děj přímočařejší a zápletka je vlastně velmi jednoduchá, opět se tvůrcům podařilo roztáhnout vše do bezmála osmi hodin, ze kterých se divák ani minutu nenudí. A to i když se s maximální efektivitou využilo vše dobré z první série, takže už se scénáristi "nezdržovali" budováním vztahů mezi postavami a hrozba už byla z předchozího dění známa. Vlastně je až s podivem, jak se podařilo vytěžit z poměrně neoriginálního nápadu, tolik hodin kvalitní zábavy. Přesto se tady najde pár momentů, které hodnocení sráží v mých očích na pořád krásných 86%. Na třetí řadu se podívám, ale nepovažuju za dobrý nápad, že vznikne. ()

campix 

všechny recenze uživatele

U mě vládne spokojenost, jak se tvůrci vypořádali s pokračováním úspěšné první série. Náladu a cool 80tkový feeling, který je momentálně stále in, se podařilo zachovat. Dějová návaznost dává smysl a rozhodně tak není čistě vychtěným kalkulem. Herecky je všechno naprosto v pořádku. Dětští herci nám hezky rostou a herecky jsou přesní. Už ani Winona Ryder tolik nepřehrává nebo je to alespoň méně viditelné. Určité dějové linky kolem Eleven mi sice přišly hodně zbytečné (tedy pokud nedostanou v další sérii nějaké větší opodstatnění), ale všechno je vykoupeno skvělými posledními dvěma díly s hutnou atmosférou a příjemným happy-endem. Já jsem spokojený a těším se na třetí sérii. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady se na(ne)štěstí nedalo co posrat nebo vylepšit. Netflix vytáhl druhou sérii jednoho z nejúspěšnějších seriálu loňska. Divný věci. Strange things. A divný to fakt je. Pro mě. Bohužel. Pokud jste neviděli první sérii, tak se na čtení tohodle blitku rovnou vyse… přeskočte. Rok po událostech z první série se Will snaží žít tak nějak normálně, pomáhá mu rodina, kamarádi a cvokař. Vrací se mu totiž vzpomínky na dobu, kdy byl uvězněn ve světe… si nevzpomenu na název. Upside down. HoreDole tomu říkejme. Jenže se mu začíná zjevovat i ultragigantické cosi, co s Willem začíná komunikovat. Místo aby mu ale šeptal oplzlé věci, tak našeptává konec světa a smrt všem. Na druhé straně(ne v HoreDole, ale v lese) se šerif Hopper stará o tu magorku z první série, Eleven. Ta prochází pubertou a místo aby telekineticky umývala nádobí, tak přepíná televizi a mrmlá něco o rodičích. Do toho se připlete pomalá zkáza města Hawkins a všechno se prostě začne srát, co to tu budu rozepisovat furt. Vrací se stejná herecká sestava z první série. Bohužel a bohudík. Bohužel proto, protože mě 90% postav z první série nehorázně sralo, s Eleven v čele a přidaly se i nový postavy. Bohudík proto, protože se vrátily dvě postavy, který jsem tak nějak zvládal a k nim si přisedla jedna z nových. Dětský žvatlání je na místě, hraní si na hrdiny taky, hlubokohrdelní pocity a romantika jak blázen. Fuj. Na druhou stranu si to hrozně dobře drží dobovou atmosféru let minulých, odkazy a pomrknutí na kultovní filmy jsou fajn, technicky špica, hudebně taktéž. Tak kde je chyba. Kde je kurva chyba. V postavách. Ne ohledně herectví, tam je to zřejmě o osobním vkusu,ale o postavách jako takových. Postupem všech epizod jsem měl chuť každý z děcek utopit. Pro tu přehnanou naivitu. Chápu, děti jsou naivní, já taky (jsem naivní dítě), ale tady to doslova mlátilo kokotem přes obličej. Jak jsou všichni správní, hrdinští, chytří (vyřeší každou situaci pomocí fantazie, how cute ty vole) až to bolí. Ale to je můj osobní problém, tak ticho Vy tam vzadu. Naštěstí si dospělí uvědomují svoje činy a schopnosti, tak tam to vypadá jinak. Scény s cizím organismem z HoreDole raději zamlčím. U dílu, kterej se celej věnuje postavě Eleven jsem plakal krev ze všech otvorů. Ale nenechte se zmást, není to vůbec špatnej seriál. Má všechno, co jste čekali a co nám dala i první série. Jen já s tím mám problém. Ale druhé série mi sedla o procento víc, než první. 4* a.k.a 60% ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

28.10. 2017, dokoukáno všech 9 epizoda druhé serie. Co k tomu říct, očekávání byla obrovská. Člověk na to čeká celý rok, dokonce víc než rok a i když si druhá sezona nese některé nešvary druhých dílů, přesto je to pořád silný nadprůměr. Trochu mě mrzí (hlavně u prvního dílu jsme měl ten pocit), že tvůrci se víc soustředí na 80. atmosféru než na příběh, ale naštěstí i příběhově jsem si nakonec přišel na své. Je totiž fajn vědět, že děcka paří na arkádových automatech, mají doma atari a že na podzim 1984 byl zvolen Reagan. Koho to zajímá ve chvíli, kdy čeká na další osudy Jedenáctky, Mikea a ostatních? Chvílema docela ruší hlasitá hudba, sice jsem objevil pár věcí z 80. let, které jsem neznal, ale někdy je tam písniček zbytečně moc. Překvapil a nezklamal ani Sean Astin (byť trochu přímočará postava) a už vůbec nezklamal Paul Reiser, kterého jsem v traileru málem nepoznal. Bylo fajn je všechny vidět, opět jsem si návštěvu Hawkinsu užil. A hlavně se mi líbí, že seriál pokračuje v životních osudech i po skončení hlavního děje, život je totiž na rozdíl od literatury málokdy přímočarý a nekončí titulkama. Nezbývá než vyhlížet tvůrci přislíbenou 3. a nejspíš 4. serii. O ostatních se producenti nevyjádřili moc přesvědčivě. Ale možnosti, jak navázat tu jsou...svět Upside down stále existuje, pak je tu Osmička a už od první serie jsem přesvědčen, že doktor Brenner nezemřel! Miku, Jedenáctko, Jonathane, už teď mi chybíte. Ale what the hell!!! za Hoppera, Millie, Dustina a Darta (a za vynikající pořad Beyond Stranger things s Jimem Rashem) tomu narvu taky 5 hvězd. Proč ne! ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things jsou zpět spolu s atmosférou osmdesátek, retro hudbou, narážkami na tehdejší filmy a s postavami z první série. Za naprosto největší kladnou stránku tu opět považuji samotné postavy. Skvělé herecké výkony už tu snad ani nikoho nepřekvapí a velmi se mi líbilo, že mnoho postav tu má ještě víc prostoru a v případě sposty z nich je zábavné nebo až dojemné sledovat jejich vývoj v této sérii. Dalším kladem je to, že hlavní postavy už se tu nedělí na takové čtyři kolektivy jako v první sérii, tj. děcka, teenageři, dospělý a lidé z laborky. Tady spolu od určité chvíle začínají spolupracovat a to je mnohdy zábavné na sledování. Největším záporem tu pro mě místy byla postava Eleven, která mi sice jako postava připadá zajímavá, ale u její dějové linie jsem se občas nudil (hlavně při 7. dílu). Co se ale týče posledních dvou dílů, tak za ně se opravdu nebojím dát 5* díky skvělému finále a na 3. sérii nejsem zvědavý jen kvůli nové zápletce, ale spíš kvůli dalšímu vývoji jednotlivých postav. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím čím to je, ale druhá série je lepší. Asi je to tím, že z toho konečně cítím originalitu (v souvislosti s klišémi, o kterých mluvím ve smyslu se sérií první). A navíc jsem měl vždy Stranger Things spojené spíše s jakousi šíleností myslí, která zde již byla konečně dodána, díky postavě Billyho (která se náhle stala mou jednou z nejoblíbenějších postav). Ale především zde dostali prostor Dustin a Steve, kde Steve kdovíjak získal můj zájem. Asi to je tím, že má baseballovou pálku probodanou hřebíky (což osobně považuji za nejlepší zbraň). Každopádně má ale tahle série mnohem větší náboj, myšlenku a celkový průběh, což je doprovázeno skvělým provedením každé jednotlivé epizody (až na tu 7. epizodu, která mě nebavila a byla jakási nemastná neslaná). Jenom tu mám problém s prvky krimi/detektivky/prostě že přijdou na záhadu, jenom kvůli nějaké náhodě, která je téměř na hlavu (ale to bylo i v první sérii, takže nevadí). Byla to prostě pecka, teda až na postavu Max, která mě štvala od první minuty do poslední (nevím proč, jestli to tak připadá jen mě nebo ne, ale takhle mi zkrátka vyzněla). 9/10 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu ten povyk. Seriál na efekt, nic víc. Snaží se v nás vyvolat pocit retra osmdesátých let, což se dle vysokých hodnocení velmi daří. Za velmi slušným soundtrackem skrývá se však prázdno. Je to jen žrout času. Móda videoklipů vítězí . 40% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Stranger Things tu první nepřekonala - což samozřejmě ani nešlo, taková věc je zcela nemožná - a moc prostoru pro překvapení se také nenabízí, jinak je to ale opět fantastická podívaná, která nemá jedinou chybu (ani ten sedmý díl, ačkoliv zcela zbytečný, nebyl špatný). Opět je to výtečná jízda plná odkazů, skvělých hudebních pecek, demogorgonů a naprosto boží atmosféry fantastických osmdesátek. Prohlubují se vztahy mezi postavami (hlavně El a šerif), všichni jsou opět výtečně napsaní (Dustin), mají co hrát, nové postavy fungují naprosto fantasticky (Max je boží a Sean Astin taky), je to vtipné, dramatické, prostě opět zatraceně boží, Millie Bobby Brown vládne všemu a všem, tempo je výtečné, nové nápady fungují, staré nápady fungují a ten nepopsatelně úžasný plesový epilog mě skutečně zahřál u srdce a já neměl daleko... ehm, k tomu být naměkko. Jeden z nejkrásnějších závěrů, jakého jsem byl svědkem. Fakt bylo fajn vidět zase všechny pospolu (jakž takž) a ačkoliv hype z první série se nekonal - což, jak už jsem říkal, se ani nedalo - je to pořád naprosto dokonalé a nádherné. Steve je převelikej frajer a s Dustinem spolu fungují naprosto geniálně, doufám, že ve třetí sérii (na kterou se strašně těším už teď) se toho ještě využije. Těch pár dní strávených v Hawkins bylo opravdu nádherných a já jsem převelice šťastný a spokojený. El má jeden z nejepičtjších nástupů na scénu vůbec. 100%. Naprosto skvostné!!! ()

Script 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem jsem čekal, že tato série bude děsivější a zajímavější, ale spíše jde o oddychovou sérii. Čekal jsem, že uvidím více tajemných a hrůzostrašných věcí, ale o proti předchozí sérii působí tato série jako Fantazy, než jako Horor. Špatný to ale nebylo. Bylo to celkem zajímavé. Co mě na této sérii štvalo je to, že mi přišel zajímavější až na konci. První série byla napínavá už od začátku. Taky mi vadilo jakým způsobem doslova zlehčovali náladu. Bylo to divné, ale kdyby tohle přeložily u nás, bylo by to ještě horší. Na to, že v tom seriálu hrají hlavně děti je to dost dobře zahrané. 4 hvězdy. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvej sérii mi chýbajú viac atmosferické hororové scény ťažiace najmä z prienikov zo sveta Upside Down do reálneho sveta. V druhej sérii nám to už tak trošku kazia efekty efekty efekty. Nie, že by neboli pôsobivé, ale dávkovanie v rovnomernejšom pomere by ma potešilo viac. Ku koncu však poteší srdce hororového fanúšika inšpirácia Exorcistom zo sedemdesiatok. Prienik sveta Upside down a strachu z neho prameniaceho do reálneho sveta je počas série aj výrazne pomalší ako v tej prvej. Naopak mám pocit že tvorcovia hrajú omnoho viac na hlášky a vtip ako taký. Nové postavy sa buď nestíhajú dostatočne rozvinúť, alebo sa rozvinú až v sérii ďalšej. Na druhej strane som rád, že to nie je opäť to isté a podobná zápletka je okorenená inými postupmi. Rozhodoval som sa medzi 4 a 5timi hviezdičkami, no priemer epizód ma ťahá nižšie. Aj tak je ale druhá séria skvelá a odporúčam seriál sledovať aj naďalej. Je to bomba! ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojnej nástupce první série - jak v tom dobrym, tak v tom "špatnym". Vysloveně špatnýho na tom samozřejmě neni nic, jen mně osobně ani druhá série nepřijde tak dokonalá jako očividně všem okolo... Pro mě je to pořád "jen" nadstandardní, zato ale skvěle atmosférická, polomysteriózní náladovka. (POZOR, TROLEJ) Bohužel ani ve druhý sérii si tvůrci neodpustili otevřený ne zadní vrátka, ale přímo vrata - jako alibi a takovej něžnej teaser pro další série. Škoda je, že to tam působí trochu násilně - "tak, teď nám to všechno tak hezky končí, tak tam zase narvem něco, co ty lidi zase trochu napne a kvůli čemu bude točit další sérku, ne?": Bylo to v první sérii a je to bohužel i v sérii druhý. Za mě je to mezi 3 a 4* a tentokrát bych se spíš klonil k těm 4*, za ten sedmej WTF díl ale dám jen ty 3* - ten se totiž fakt nepoved, a to nemyslím "jen" tu jeho šroubovanost na ostatní příběh a to, že by se to bez tohodle dílu fakt obešlo (důvody typu "bylo třeba ukázat, že se Jedenáctka musela pro něco rozhodnout a tomudle jejímu dilematu nebo rozpolcení se věnovat víc", to moc neberu, dalo by se to totiž udělat jinak), ale timhle failem myslim i to, že ten díl svym vyzněním, ale i provedením nepůsobí vůbec uvěřitelně, a extrémně nesympatický jsou tam dokonce i postavy - samozřejmě s tou její "sestrou" v čele (přemoudřelá, životní moudra rozsévající třináctka Kali včetně celý tý její badass partičky plný skvělejch lidiček, i když kdysi vyvrhelů, která najednou Jedenáctku bez jakejchkoli skrupulí přijme jak jejich dlouholetou známou od piva/kakaa). K tomu si musim přičíst na rok 2017 trochu nedotažený efekty stran obludky (hlavně ještě za časů v teráriu, ještě než vyrostla), pak třeba afektovaně přehrávající zrzku Max, která byla na facku už od první scény, nepřesvědčivý chování a herectví Jedenáctky v roli jiný než psycho-tajemný-neznámý-asexuální-divnoholky, nekonzistentnost reakcí "chobotnice" na vnější vjemy (aspoň co se týče projevů na Willovi - nejdřív tam tu příšeru šerif a spol. pálej pochodněma a Willovi je to celkem egál, při další scéně s ohněm o něco pozdějc se z toho už ale může zesrat - i když tady mi KNTRFKT vysvětlil, že to je vlastně zvyšující se propojeností Willa s tím dobrým stvořením z jiného světa, takže dejme tomu); další scénou odpovídající spíš filmům pro děti je ale třeba deset střílejících policajtů a tajnejch agentů na obyčejnej van, aniž by byli schopný prostřelit aspoň pneumatiky anebo se do čehokoli/kohokoli trefit, zatímco pasažéři vevnitř si dál seděj u okýnek, jako kdyby seděli v Panduru na vejletě k Mácháči... Ona obecně ta schopnost desetiletejch dětí naněkolikrát zachraňovat svět a vůbec komplexně řešit životní situace všeho druhu je trochu přitažená za vlasy, ale tak co už. Vyzdvihnout naopak musim herce-kluky (jak jejich výběr, tak jejich výkony), Winonu i šerifa Harboura, a nakonec i toho Seana Astina, kterej je prostě sympaťák k sežrání i tehdy, kdy člověk od začátku tuší, že hraje epizodní roli odsouzenou k nějakýmu efektnímu a vnitřnosti obsahujícímu konci. A třeba nalákání důvěřivejch oveček-kamarádů do pasti uvnitř chobotnice bylo fakt skvělý, a to po všech stránkách - scénářem, režií a tim, jak se s tim kluci (Will!) poprali. Tohle všechno pro mě prostě nejsou důvody, proč by ST podle mě byly špatný, ale proč pro mě nejsou životní nebo kultovní, a přestože se u sledování bavim a líbí se mi to, tak označit to za nejlepší věc evr by mě nenapadlo ani náhodou. () (méně) (více)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama