Reklama

Reklama

VOD (1)

Nancy a Jonathan získají nového spojence, s nímž se vzájemně podělí o své konspirační teorie. Eleven hledá někoho ze své minulosti. Mozek Bob řeší zapeklitý problém. (Netflix)

Recenze (42)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"A je to dobrý sen?" - "To dúfam." YES! Je "to" tam. Síce to trvalo až päť dielov, ale konečne sa dostavil nadšený pocit, ktorý som mal z prvej série. Neviem, či to vydrží už do konca druhej, ale ak mám hodnotiť piaty diel, tak je to proste super. Bratia Dufferovci majú obrovský dar tvoriť strašne sympatické postavy, ktoré sú natoľko sympatické, že vás zaujímajú len dialógy a vzťahy medzi nimi a len čo príde na akčnú scénu, začnete sa paradoxne nudiť. Tejto časti ohromne pomáha postupné zapájanie do deja postáv, ktoré dovtedy o "udalostiach" nič netušili. Ak z tohto vo finále nebude megatímovka, kde bude proti "inej dimenzii" bojovať po boku aspoň 15 postáv, tak potom vážne neviem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je jasné, že nám začínajú byť sympatické aj postavy, ktoré nám doposiaľ k srdcu nijak zvlášť neprirástli a osobne mám na mysli najmä Stevea a konečne, opakujem konečne tu má svoj veľký part Sean Astin. Aký to bude mať celé zmysel radšej vopred nebudem odhadovať, hlavne že prelínanie svetov na viacerých úrovniach začína skutočne baviť. Len ten Dart, toho by som hneď odstrelil... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na druhé zhlédnutí mi až tolik nevadí, že si Dustin přinese domů potvůrku z Upside Down, ale pořád to považuji za stupidní nápad, malinko odůvodnitelný tím, že je to přece jen dítě. V tomhle díle se objeví první otravná postava v podání Lucasovi sestry. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál zatím rozhodně patří k těm lepším, ale začínají mi vadit nedotažené detaily. Asi největší díru v logice jsem našel v tunelu, kterým se šerif musí probojovávat téměř po centimetrech, zatímco oba jeho zachránci za ním postupují jako horký nůž máslem, nic na ně nevyfukuje zákeřné spóry, takže se tato pasáž tvůrcům jaksi vymkla z rukou a čtvrtou hvězdičku jsem udělil jen za dosavadní zásluhy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trend vzostupnosti od časti 4 zatiaľ trvá. Aj keď sa v tomto štádiu zatiaľ séria vyhýba pomrkávaniu na diváka a na rôzne popkultúrne odkazy, ktoré mám tak rád, začala sa venovať budovaniu skvelého napätie a zvratom. ()

raimi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dneškem se to zlomilo. To, co mě štvalo v menších dávkách v předchozích dílech, a bratři Dufferové to ještě kočírovali v přijatelných mezích, začíná být otravnou manýrou. Tvůrci zbytečně tlačí na pilu kde to není potřeba, a těch hysterických Winoniných výlevů, otřesně přehrávajících superdrsňáckých sourozenců, a přehnaně dramatických scén už je prostě moc. Každá druhá situace je podávaná s takovou nátlakovou dramatičností, jakoby hrdinům odtikávaly poslední vteřiny života. A tak všichni třeští oči, hystericky čmárají po papírech, jezdí v autech jak v Rychle a zběsile, a překotně vysvětlují své neuvěřitelné teorie. A já jim to ani trochu nevěřím. Někam se vytratil nadhled a seriál se bere tak strašně vážně, až to bolí. Přitom vyplouvá na povrch faleš těchhle fejkových osmdesátek, vykleštěná politickou korektností současných tvůrců. Všichni jsou tak chápaví a milí, a přitom si neustále lžou do očí, jen aby nedejbože někomu slovem neublížili, pokrytectví non plus ultra. Z postavy Dustina se stává seriálový šašek, a to jak se chová k matce není ani roztomilý, ani vtipný, je to jen sprostá manipulace. Je to obrovská škoda, protože první epizoda byla naprosto vynikající, druhá a třetí super, a myslím si, že kdykoliv se objeví stínové monstrum, čekají nás pamětihodné scény... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joyce, Will a Mike vďaka Bobovej pomoci zistia, že Willova kresba zobrazuje mestečko Hawkin a dúfajú, že sa Bobovi podarí zistiť, kde sa nachádza šerif Hooper. Dustinovi robí starosti Dart, Lucas sa snaží presvedčiť Max aby uverila jeho príbehu o udalostiach, ktoré sa stali Willovi a Nancy s jonathanom chcú uverejniť príbeh o Barbare. El navštívi svoju mamu. Škoda pasáže zo spomienkami El a pomerne zbytočnému naťahovaniu epizódy takmer na hodinu, stačilo by zvyčajných 45 minút. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rychle shrnutí/ spoilery tohoto dílu: Má to rádo zimu, nesnáší oheň, je to propojené s Willem a jako žíly to roste pod městem Hawkins. Jim Hopper vlezl do jedné z těchto žil kde uvízl a aby mu mohla Joyce pomoct, požádala o pomoc svého přítele "hlavičku" Boba. Ten rozluštil nakreslenou mapu od Willa a šli na záchranou výpravu. Nakonec Jima zachránily, v tu chvíly přijeli i lidé z Hawkins Labs a začaly shadow monster pálit, to způsobilo záchvat Willovi. + Nancy a Jonathan chtějí rozkrýt pravdu o Hawkins Labs kvůli Barbs, tak natočí skrytou nahrávku co by je mohla usvědčit a dají jí Murraymu(místní ufo nadšenec). + Lucas řekne všechno tajné Max, která tomu min, zatím moc nevěří. + El se setká se svou matkou Terry. Také uvidí její část života a tím si i zodpoví, co se stalo, jak jí odejmuli od matky, či proč Terry opakuje slova (Duha, slunečnice, tři doleva - čtyři do prava,...) ... Opravdu, v této epizodě se stalo mnohé ... ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malá zajímavost - ve hře Dig Dug má hráč za úkol kopat tunely a zabíjet v nich monstra. Což je to samé, co čeká i hlavní protagonisty v seriálu. Vynikající důraz na detail. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja som hovoril, že príde čosi veľké. A prišiel zatiaľ vrchol série. Rozširuje sa parta, pridáva sa nová, komická postava a dostávame náznak spoločných scén Steve, Dustin. Linka s El je síce stále taká half way to success. Bude to asi najmä tým, že divák o osude jej matky už dávno vie. Zároveň, keď viem kam táto jej cesta vedie a ako sa s ňou bude v budúcnosti nakladať.... Nápad s mapou je síce celkom klišé, ale funguje perfektne! A napokon aj tvrďák Hopper niekedy potrebuje pomôcť. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Nancy a Jonathan na to konečne skočia. Misia je jasná. Nájsť Hoopera! Prevedenie: Tie tunely pod celým mestom sú mega. Celá tá logika s tieňovou príšerou sa mi moc nepáči ale je to aspoň aké také tajomno. Pocity: Bob, ktorý mi pripadal ako úplný ťulpas sa mi začína celkom páčiť. Jedenástkyna kampaň, za nájdením matky je dosť silená a celkom sa mi nehodí do konceptu ale asi to tam musí byť aby sa neskôr mohlo niečo odokryť. 76% ()

Reklama

Reklama