Reklama

Reklama

VOD (1)

Nancy a Jonathan získají nového spojence, s nímž se vzájemně podělí o své konspirační teorie. Eleven hledá někoho ze své minulosti. Mozek Bob řeší zapeklitý problém. (Netflix)

Recenze (42)

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5.díl. Hopper spadne do tunelů, o nichž se zdá Willovi. Ten i nadále poskytuje obrázky a Joyce se je snaží vyřešit. Přizve si na pomoc nejprve Mikea, a poté i Boba. Nancy s Jonathanem pátrají po důkazech o Barbaře, kde se dá. El zase hledá svoji matku, a snaží se jí pomoci. Také zjistí mnoho o její minulosti. Lucas se snaží vysvětlit Max o všem, co se stalo. Ta mu zpočátku nevěří, a když se už zdá, že ano, musí od něj pryč za nevlastním bratrem. S pomocí Boba se Joyce podaří zachránit Hoppera. To už k nim ale jedou agenti z laboratoře Hawkins. 95 - 100 procent. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rychle shrnutí/ spoilery tohoto dílu: Má to rádo zimu, nesnáší oheň, je to propojené s Willem a jako žíly to roste pod městem Hawkins. Jim Hopper vlezl do jedné z těchto žil kde uvízl a aby mu mohla Joyce pomoct, požádala o pomoc svého přítele "hlavičku" Boba. Ten rozluštil nakreslenou mapu od Willa a šli na záchranou výpravu. Nakonec Jima zachránily, v tu chvíly přijeli i lidé z Hawkins Labs a začaly shadow monster pálit, to způsobilo záchvat Willovi. + Nancy a Jonathan chtějí rozkrýt pravdu o Hawkins Labs kvůli Barbs, tak natočí skrytou nahrávku co by je mohla usvědčit a dají jí Murraymu(místní ufo nadšenec). + Lucas řekne všechno tajné Max, která tomu min, zatím moc nevěří. + El se setká se svou matkou Terry. Také uvidí její část života a tím si i zodpoví, co se stalo, jak jí odejmuli od matky, či proč Terry opakuje slova (Duha, slunečnice, tři doleva - čtyři do prava,...) ... Opravdu, v této epizodě se stalo mnohé ... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál zatím rozhodně patří k těm lepším, ale začínají mi vadit nedotažené detaily. Asi největší díru v logice jsem našel v tunelu, kterým se šerif musí probojovávat téměř po centimetrech, zatímco oba jeho zachránci za ním postupují jako horký nůž máslem, nic na ně nevyfukuje zákeřné spóry, takže se tato pasáž tvůrcům jaksi vymkla z rukou a čtvrtou hvězdičku jsem udělil jen za dosavadní zásluhy. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda zase pro El. Dovídá se, že matka je zacyklená ve velmi krátkém snu. A potom, co zjistí v jakém, lze očekávat v dalším díle následky... Nancy a Johnatan jsou roztomilí, jen se angažují bez znalosti ostatních okolností, to bude velmi ještě zajímavé. Do problematiky jsou zataženy další dvě postavy, což dává další možnosti vývoje. Snad se nenaplní mé obavy a nebudou se hrdinové redukovat... Každopádně už teď je jasné, že nový problém městečka Hawkins je násobně větší než minule... ()

CarLoSiiin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvni dil druhe serie, u ktereho jsem premyslel "jen" nad 4 hvezdickami. Nejspis to bylo hlavne kvuli stopazi, preci jen je to zatim nejdelsi dil. Ackoliv bylo zapotrebi, aby se rada veci jaksi slovne vyresila, strasne se to tahlo a byl jsem lehce znuden. Konec dilu si me ale opet ziskal a zazil jsem ono mrazeni v zadech, ktere mi Stranger Things uz nejakou dobu poskytuje. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Nancy Wheeler (Natalia Dyer) se s konspirátorem Murraym Baumanem (Brett Gelman) domlouvají, jak novinám a veřejnosti přijatelně podat zprávu o aktivitách v Hawkins National Laboratory. Bauman navrhne, že smrt Barbary vysvětlí únikem smrtelných toxinů. Nancy k tomu dodá: „jako únik na Three Mile Island“. V jaderné elektrárně Three Mile Island v Pensylvánii skutečně došlo 28. března 1979 k úniku radiace mimo zařízení elektrárny. Do roku 2019 se jednalo o nejhorší jadernou havárii na území USA (stupnice INES-5). (efenberger)
  • Během vystupování z kamionu zazní skladba „Green, Green Grass Of Home“ od Bobby Barea. Z gramofonu pak slyšíme „No More“ od Billie Holiday. (Duoscop)

Reklama

Reklama