Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El na nové škole šikanují a ona se nemá jak bránit. Joyce otevírá tajemný balíček. V Hawkinsu zamíchá hubatá hráčka pořadím účastníků noční herní seance. (Netflix)

Recenze (89)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní titulky udělané přesně ve stylu mé nejoblíbenější Noční můry č. 3 (Dream Warriors) byly fajn pokusem získat si mě na svou stranu. Ale pak přišlo pokračování strašlivých Cringer Things z předchozí série a při pohledu do obličejů některých postav, které tady už regulérně překročily hranici mezi člověkem a zrůdičkou, jsem řval zoufalstvím. Jinak strašná křeč, všechno totálně nepřirozené... Prostě osmdesátky v barvě duhy. Kdo chce skutečně dobrý seriál z americké střední oněch časů, ať zkusí Freaks and Geeks. Ostatně ono "I hate high school" pochází právě odtamtud. Scény s Freddym Krugerem byly sice okopírovány více než přesně (viz filmy č. 3, 4 a 5), ale to je tak asi jediné pozitivum, které o tomhle cringe festu mohu říct. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z dalšího pokračování jsem měl samozřejmě obavy. Řekl bych oprávněně, neboť Netflix v poslední době zmrví na co jen sáhne. Naštěstí se zatím zdá, že seriál stále neopustilo někdejší kouzlo a drží si poměrně vysokou úroveň. I když byl úvod tak trochu zdlouhavý, nevím jak vy, ale já opětovné seznámení s hlavními představiteli rozhodně potřeboval. Proto je skvělé, že se dílo může i nadále pyšnit velice poutavým způsobem vyprávění, což se obzvláště v těchto nezáživnějších částech skutečně hodí. Takto zdařilý úvod série mne nakonec nasměroval k té čtvrté hvězdě, neboť ačkoli první epizoda nebyla nijak zvlášť nabitá, uteklo to jako voda a už se nemohu dočkat přídavku. Kvalitu následně potvrzují i překvapivě dobré hororové prvky. Tak snad ani ten zbytek nebude k zahození. 79% PS: Všechnu tu teatrálnost ohledně průběhu basketu a D&D si mohli odpustit a považuji průběh obou zápasů za nejslabší část epizody. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsme šáhlí nerdi" aneb solidní rozjezd, kámo. Prolínající/doplňující se vyprávění super, bossfight mrkal na pátou hvězdu, hudebně a atmosféricky opět eighties nerdgasm. Ocenit je třeba fakt, že ač ve vzduchu visí potenciál masivního rozpočtu, tvůrci prokazují snahu přitlačit i na stísněně hororovou strunu a mysteriózní komorno, což bylo doménou zejména první řady. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně nejlepší jsou prequel a závěr epizody. Jinak jsem měl pocit déjà vu, jako bych se přenesl na úplný začátek. Já chápu, že šikana je nekončící problém, ale už zase? Je to ubíjející a laciné, jako by se postavy bez toho nedokázaly pořádně postavit na nohy. A když osmdesátá léta, tak válení se po stropě! Ovšem ona bytost mi více než Freddyho připomněla Hellraisera. Hudba fajn, nejvíce potěšila Kate Bushová s Running Up That Hill. Celkově spíše zklamání, ale po zkušenostech z minula tomu dám šanci. Sakra, El, koukej se sebrat! ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už po čtvrtý jsem se zamiloval.... Otvírák nový řady je z takřka všech hledisek feel-good teenage limonáda – jenže tuhle subžánrovou rovinu mám u Stranger Things ze všeho nejradši. Závěrečný mix Evil Dead a Noční můry v Elm Street nemá chybu. Indiánský stoner Argyle a dealer Eddie jsou moje nová crush. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naši mladí hrdinovia sú na strednej škole a s tým prichádza aj určitá zmena atmosféry. Pokiaľ neradi trávite filmový/seriálový čas na americkej high school, možno budete trpieť, a keď nemáte radi basket v telocvični, tak detto. Mňa to ale bavilo, rovnako ako aj jedna šikovná paralelná montáž. V závere ale tvorcovia vytasia scény ako z čistokrvného nadprirodzeného hororu a postavy vôbec nešetria. Vystraší to, má to tú správnu atmosféru a chcete vedieť, čo bude ďalej, respektíve ako sa s tragédiou vysporiada okolie. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek nové série vypadá spíš jako nějaký teenagerský seriál se vším všudy (viz třeba příšerné účesy, šikana, kouření trávy, halucinace a tak... prostě normálka), ale chápu, že nemůžete po čtvrté za sebou skočit do stejné řeky hned zkraje. Chce to natrénovat dýchání a správnou techniku. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápejte mě špatně, není to úplně hrozný, a po otřesný třetí sérii bych řekla, že je čtyřka docela zlepšení. I když jak velký, si netroufám říct. Minulá série mě od celýho seriálu už dost odradila sama osobě (jak asi usoudíte z mých pikantních recenzí), takže od čtyřky toho zase tolik nečekám. Ale pořád si pamatuju první sérii a jako stará babuška vzpomínám na dobrý časy. Ještě když mi prvních pár minut návrat malý El a profesora z laborky připomněl bezchybnou první řadu. Představení nový éry v podobě střední taky není nejhorší, ale jsou z toho dost cejtit klasický klišé, karikatury šikanátorů, který se chovají přesně tak, jak se nikdo nikdy nechoval. Ne vážně, uvidíme někde vůbec reálnej obraz šikany? Tohle je tak přitažený za vlasy, to není možný. Obávám se, že se seriál zase ubírá cestou rádoby komedie, protože u těch příšerných vtipů si rvu vlasy už teď. Ale musím uznat, že ne všechny byly hrozný, třeba ruská panenka. Objevily se taky nový postavy, který vypadají aspoň na třicet. Proboha, to neměli nějaký herce, který by fakt vypadali jako středoškoláci? Tam mohli rovnou dát bandu 50ti letých, a nebyl by vidět rozdíl. Lucasova sestra mě pořád sere, ale za to jsem ráda, že Lucas dostal prostor pro trochu character developmentu. Hodnocení: nová hororová atmosféra skvělá, ale jinak ztrácím víru/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodný diel zatiaľ len v náznakoch a pomerne veľkej, nezaujímavej vate ukazuje, ako sa pôjde ďalej. Aj napriek tomu, že väčšinu postáv poznáme, paradoxne ako keby išlo o akúsi zoznamovačku, určený pre menej zasvätených. Aj tak je tento úvodník predsa len viac pre fandov. ()

Tereza_T 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po čtyřech dnech nepřetržitého sledování výukových materiálů ke zkoušce z analýzy dat a modelů v rychlosti 1,75 bych si nejspíš užila i snímek Mega žralok vs. obří chobotnice, a tak není divu, že jsem s otevřenou náručí přivítala dnešní premiéru téhle dlouho očekávané série. První díl, takže spíš připomínka postav a jejich aktuálního stavu, který bych nazvala jako deprese ze střední školy. Je mi líto děcka, to se s váma potáhne ještě pár pěkných let, nejhůř z toho vychází El, ale je nám všem jasný, že pomsta bude sladká. Herci dětský části za tu pauzu docela povytáhli a pomalu nevidím rozdíl mezi středoškolákama, vysokoškolákama a Winonou Ryder, která snad mládne. Nové postavy vypadají slibně a v minulé sérii jsem si oblíbila Ericu ("can't spell America without Erica" lives in my mind rent free) Suzie i Robin a vypadá to, že prostor budou mít i v téhle, na což se těším. Trošičku se bojím, aby duchařská tématika měla co nabídnout a děj odsejpal tak, jako jsme zvyklí z předchozích řad. I přestože analýzu dat a modelů bohužel zatím nijak extra neovládám, můžu říct, že pravděpodobnost toho, že bingnu všechny vydaný díly ještě dneska je rozhodně vyšší, než pravděpodobnost připsání těch proklatých osmi kreditů po úterní zkoušce. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šikana, bububu Rusko, veľmi zlý basketbalový tým pochopiteľne katolíckej školy, popitchi feťákizmus trávy a ketamínu, bielo-čierne páriky a lesbien and gay song, 741 záberov na vlajku Štátov nacistických a 348 na tenisky Vans 🤣...klasická liberálna mašinéria v úvodných, pomerne nudných 25 minútach je neskôr vystriedaná dobrou atmosférou roku 86 s naozaj perfektným záverom v štýle Elm street, ako to tu už niekto spomenul. Ľudia ktorí prežili na strednej peklo majú televíznu satisfakciu, my ostatní celkom sľubný úvod (určite nie na 97% 🙄). ()

jhr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekání na čtvrtou sérii bylo šíleně dlouhé, ale výsledek rozhodně stojí za to. V úvodní epizodě sledujeme, kam se naši hrdinové posunuli, a seznamuje se s novými postavami. Jako rozjezd a příslib věci příštích to celé funguje dokonale. Brutální úvod a ještě děsivější závěr patří mezi vrcholy prvního dílu. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu pomalý a nudný rozjezd, který byl na můj vkus zbytečně moc dlouhej. Spíše se jednalo o připomenutí mladých hrdinů, kteří nám trochu povyrostli, a o představení jejich problémů v životě středoškoláka dle ohrané šablonky, která se nachází ve většině podobných filmů. Za mě sice trochu nůďo, ale věřím, že v dalších dílech se dostaneme už k pořádnému ději. Atmosféra a hudba osmdesátek se mi jinak moc líbí a scénka s DnD mě pohladila po duši. Za mě lepší 3* ()

Reklama

Reklama