Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mike letí do Kalifornie a v Hawkinsu se všechno zastaví kvůli mrtvole. Nancy hledá stopy a otřesený Eddie prozradí partě, co viděl. (Netflix)

Recenze (65)

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přehlídka osmdesátek - nic víc to nenabízí. Jen škoda, že i ta přehlídka nudí doslova k smrti. Do dalšího dílu se budu zuby nehty nutit. Tohle jsem, po prvním příšerně ubíjejícím díle, měl co dělat abych ustál. Duffer Brothers vážně neumí nic. Atmosféru. Napětí. Dialogy. Postavy - Nic. Tohle je vymodlený tak maximálně pro skalní fans Stranger things, kteří přes svou lásku nevidí skutečnost. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, takže Hopper zázrakem přežil výbuch na konci třetí řady a přišli si pro něho Rusáci. Tak určitě. Jak já nesnáším tyhle seriály, co se jen tváří, že zabíjí oblíbené postavy, aby je zase oživily. Mimochodem, proč je Will pořád jako třetí kolo u vozu? Už v předchozí řade byl naprosto nadbytečný, scénáristé si s ním vůbec nevěděli rady. V předchozí epizodě řekl všehovšudy deset slov, zbytek scén byly jen záběry na jeho obličej. Ve druhé epizodě jsme taky dostali pořádnou ukázku šikany, jak jistě probíhá na každé druhé americké střední škole. NOT. Mimochodem... jestli se nemýlím, tak tvůrci tímhle dílem jasně řekli, že když si někdo v Hawkins vymyslí zlou postavu, ona se zhmotní? V první sérii si děcka vymyslely Demogorgona a puf... byl tam. Tady si borec vymyslel nějakou Vecnu a puf... už je na světě. Zní to zajímavě, ale ta teenagerská omáčka okolo mě fakt nebaví. Určitě by neuškodilo ani ubrat na stopáži. ()

Reklama

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá časť štvrtej série bola na úrovni tej prvej. Čo znamená, že bola taktiež úžasná! Príbeh sa nám pomaly rozbieha, síce miestami sa to aj dosť naťahuje. Objavujeme že život v Kalifornii nie je ako lízať med a taktiež bližšie spoznávame záporáka. Oficiálne som sa zamiloval do Eddieho, pretože ten človek má fakt štýl! Nedokážem si neužiť každú, každučkú minútu kedy je Eddie na obrazovke. Totálne to oživilo seriál. Konečne nová postava, ktorá porazilo Robin. Je mi to ľúto ale Eddie si to proste zaslúži. Nesiem zabudnúť moje nadšenie z toho, že sa mám do príbehu vrátil novinár Murray, ktorý konečne dostal viacej priestoru. A to taktiež vyzerá že budeme častejšie vídať Suzie. Náš milý Lucas sa stáva populárnym... (toto mi nejak nešmakuje). Keď nám srdcervúce odišiel Billy, tak aby nebolo málo idiotov tak nám tu pridali kapitán basketbalového týmu. A tak, môžem zatiaľ skonštatovať, že štvrtá séria sa dokáže vyrovnať s tou prvou. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, dobře, to je jiný kafe ovšem! Jak se říká, naděje umírá poslední, možná jsem neměla Stranger Things odsoudit tak brzo, protože tohle vypadá opravdu dobře. Konečně cítím starý dobrý Stranger Things. Hororová stránka skvělá, nová Lucasova parta zatím taky vypadá slibně. I když jsou možná trochu klišé, klasika americký fotbalisti, ale jsou mi docela sympatický a není to tak strašný, takže přivřu oči. Ale co tomu dodává správnou atmosféru, je vyšetřování Joyce a chlápka, co umí ruštinu (jméno už si fakt nepamatuju). Ty dva jsou prostě skvělá dvojka. A i když jsem nebyla fanoušek Hopperova zázračnýho přežití, musím říct, že to neudělali tak špatně, mám k tomu sice nějaký výhrady, pořád je to trošku moc velká náhoda, ale víte co? Zpracovali to celkem dobře. Dokonce i ta ruská zápletka vypadá zajímavě. Oproti minulý sérii, kde z nich udělali úplný neschopný šašky, teď aspoň vypadají jako pořádný záporáci. Rusové jsou sice záporáci v každým druhým filmu a vůbec by mi nevadilo, kdyby to tentokrát byl někdo jinej, ale když už klišé, tak aspoň dobře udělaný. Navíc se mi líbí ta temná atmosféra osmdesátkových hororů. Takže jediný, k čemu mám nějaký větší výhrady, je celá dějová linka El. Tam je to jedno klišé za druhým a děsně to kazí dojem. Neříkejte mi, že se tolik lidí podílelo na šikaně malý holky? To s tím ten DJ souhlasil? Co dospělí, který tam byli? Nejspíš se z El snažili udělat druhou Carrie, ale působí to hrozně uměle a nerealisticky.  Menší poznámky: Chudák Fred, toho kluka jsem měla i docela ráda. Will je absolutně na 100% gay. Hodnocení: méně vtipů, více hororu, konečně!/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsou horší věci než duchové" aneb ST vysokou laťku neshazují. Bráchové Dufferovi mají zjevně rádi Stephena Kinga a v jejich seriálu je to cítit od začátku, nicméně tuhle sérii jako by King olízl o něco důrazněji (vše OK, pořád se neseme v rovině vlivu a citace, nikoliv vykrádání - tentokrát je cítit zejména TO a Carrie). Vecna frajer, hororové dusno narůstá, killcounter se pomalu a bolestivě otáčí. Jsme v tom zase - všechny série ST se rozjížděly poněkud nenápadně a tentokrát se už vážně vyloženě těším, jaké dějové exploze nás čekají. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku epizody sleduje Max (Sadie Sink) televizní pořad, ve kterém vystupuje Courteney Cox. Vzhledem k tomu, že se tato série odehrává v roce 1986, je to pravděpodobně seriál Misfits of Science (od r. 1985), ve kterém měla postava Courteney Cox (Gloria) telekinetické schopnosti. (KGBelik)
  • Události na kluzišti se konají 22. března. Ve stejný den má narozeniny Will Byers (Noah Schnapp). (KGBelik)
  • Ve scéně odehrávající se na kluzišti (Rink-O-Mania) zazní písně „Rock Me Amadeus“ od Falca a „Psycho Killer“ od Radiohead (Karlosik_4)

Reklama

Reklama