Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola pátá: Projekt Nina (S04E05)

(epizoda)
  • USA Chapter Five: The Nina Project

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedenáctka míří s Owensem do Nevady, kde musí čelit vlastní minulosti. Parta z Hawkinsu hledá stopy ve zchátralém domě a Vecna má další oběť. (Netflix)

Recenze (38)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejslabší díl a drobný krok zpět. Předpokládám však, že se jedná o krok nezbytný pro vybudování vhodné atmosféry a jakýsi odrazový můstek k finále. Ne vše na mne zapůsobilo jak mělo, ale v zásadě jsem spokojený. 60% ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty dialogy zabíjí, zabíjí víc než kdykoliv předtím. Někdy jde opravdu o neuvěřitelnou sentimentální žumpu, např. Hopperův rozhovor se spoluvězněm, to bylo tak cringey, že jsme se odvraceli. A na každý díl připadá neuvěřitelný množství těhle příšernejch kydů, je to série od série horší. Jediná zajímavá linka, která má jakž-takž spád, je ta z Hawkins. Ruská je katastrofální, to je tak strašná nuda, že mám co dělat, abych to nepřetáčela. Winona tradičně příšerná. Mike a spol s uřvaným a nesympatickým ujetým pizzařem a vyhuleným Johnatanem, který vypadá čím dál víc jako zapřený bratr Kevina Bacona - jejich příběh je ještě nudnější než ten Hopperův. A Eleven, která mi v první sérii přišla jako nejlepší postava, je tady na facku snad v každý scéně. Není to chyba Millie, ta hraje opravdu dobře, ale bohužel prakticky non-stop brečí nebo se tváří zdeptaně. Toho snad bylo dost předtím, ne? A ve zcela poslední řadě je tady stíhání fotbalovým týmem, to je tak zbytečný, že nemám slov. A přitom to je místy taková pecka. To mě na Stranger Things právě tak strašně sere! Ty nejlepší scény a nápady jsou všechny v lince Hawkins a ještě pořád jsou tak dobrý, že stojí za to se prokousat tím ostatním balastem. Ale ne, nepřijde mi "přirozený," aby dva pubertální kámoši vedli spolu hovor o tom, jak jsou si drazí, jak se poslední dobou odcizili, jak zmatené z toho mají pocity, ale jak zůstanou navždy v srdci toho druhého. Schválně jsem přemlouvala manžela, aby něco podobnýho zkusil na svýho nejlepšího kámoše, a jestli bych se mohla někde z koutku dívat, protože to bych vážně moc ráda viděla. Jo, a drtivá většina postav se z docela mile přitroublých odpadlíků upgradovala do neskutečně otravných, debilně ukecaných zjevů, v některých případech ještě s podprůměrnou inteligencí (Lukas). A co to má být, ten příšerně křečovitý humor? Škoda, že takhle domršili dobrý seriál, ale je z toho teď masivní fan-service a příběh je až na druhé, třetí koleji za všemi těmi děsnými kydy. Stopáž přestřelená, ale není se čemu divit, je to ukecanější než moje hodiny keramiky s důchodkyněmi. Doufám, že aspoň ten Vecna to tam ke konci pořádně zmasakruje. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní návrat ke kořenům, který zcela nejpatrněji čerpá z tvůrčího rukopisu Stephena Kinga. Millie Bobby Brown je jeden z největších talentů svý generace. Kamerový jízdy a otočky jak od Benoîta Debieho nemaj chybu a jsou neodolatelnou třešničkou na dortu – mňam do píči! ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně si nemyslím, že by to byl nejslabší díl. Marně se snažím pochopit mentalitu zdejších uživatelů neb mi přijde, že se naše názory diametrálně odlišují. Za mě zatím jednoznačně nejhorší byl první a hned potom druhý díl. Tento mi přijde v pohodě až na ten KONEC! Mohla bych prosím dostat nějaký BABY-CUT, kde budou vystříhané nechutné scény? Jo a to pošahaný OOC s Murrayem taky jen tak neberu. Jeho karate bylo super, ale sakra je to Murray! Nikdy by se nenapil podezřelého nápoje v nepřátelském území! Vzpomeňte si, co dělal ve dvojce. A Hopperovy nohy jsou asi z titanu. To je taky dobrej úlet, co vydrží. Vzpomínka na Vietnam dobrá a v syrovosti i silná, nicméně uplakaný Hop nic moc :( jo a ta scéna na konci, to je fakt humáč. Neviděla jsem nic, stačily ty zvuky. Proč, prostě proč!!!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko zachránil záver a ďalšia vražda tajomného antagonistu, ktorý ale už zase tak tajomný po polovičke série nie je. Ale aj tak nemá chybu. Jazerá skrátka majú v americkom horore svoje pevné miesto. Bohužiaľ karate a trápne fóriky jednej skupinky na výlete tu sú ako z iného vesmíru, z ešte temnejšej strany, než je tá temná. Ale dobre, aj Aljaška, aj Kamčatka poskytujú dostatočné množstvo napínavých situácií, ako napríklad nečakané stretnutie v base. No a Eleven, aj napriek protestom, je zase tá stará dobrá Eleven so super schopnosťami. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže už i do Netflixu dorazilo digitální de-aging a vysvětlování příběhů, které vysvětlit nepotřebují, viz Hopperova minulost. Taky mě strašně nebaví linka s aktivníma borcema, co hledají údajného vraha té holky. Všichni jsou tak nesympatičtí a zcela vážně si myslí, že banda nerdů je jakýsi velmi nebezpečný kult. Mimochodem, snaží se tvůrci naznačit, že Will je gay a miluje svého nejlepšího kámoše? Protože to tak vyznívá. Aspoň nějakého vývoje se jeho postava konečně dočkala. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro tohle jsem přišla! Tohle je přesně, jak mám ráda svoje Stranger Things. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kde začít? Hopperův monolog o válce ve Vietnamu a o svý minulosti mě fakt dostal. Ten chlap si prošel tolika sračkama. Každopádně to vypadá, že na Kamčatce se skrývá monstrum z Ameriky, takže příští epizodu čekám, že se konečně dostane ven, a to bude teprve gulag (dobře, ten nebyl jeden z mých nejlepších). Jsem ráda, že z Murrayho neudělali jenom šílenýho konspirátora, nad kterým bysme se měli zasmát, ale drsnýho chlapa s černým páskem v karate. Ne vážně, ten souboj v letadle byl úžasnej. A konečně se ztroskotání letadla odešlo bez zbytečných výbuchů, to snad není pravda. No a snad největší překvapení, taťka Brenner je zpět v oběhu a El získala zpátky svoje schopnosti! Ten konec je prostě.. To ani nejde popsat, to musíte vidět. Hodnocení: taky vám líbezná procházka strašidelným domem připomněla To?/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Mlčaní jahniat vykradol seriál Kingovo To, pripomenuli nám že Will je do Mikea ale linka s El v prostredí v ktorom sa aktuálne odohráva je po výbornom rozbehu série tak trochu krokom spät a tentokrát to nevytiahol vyššie ani Hooper, ani "vtipné" poznámky o komunizme či tá ultraliberálno vtipná že postrelenému človeku asi kostol nepomôže. Nuž, nepomohli mu ani ultraliberálna supernemnica Bory s chirurgmi vyštudovanými za peniaze Tvoj tatko rekords :-D...vtipnejší je už iba večer Milana Markoviča. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bavilo mě všechno. Od inspirace a vzdání holdu (opět!) Kingovi. Škoda, že k domu nepřijeli na kolech. Stejně jako konečně pasáž s Joyce, která mě konečně bavila na 150%. El byla wau, mám tohle hraní s myslí ráda. A kluci v poušti byli taky fajn  :) ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátý díl za mnou, nejvíc se mi tady líbily asi scény v letadle, ty byly cool a celkem zábavný, prozkoumávačka domu od Victora Creela je taky celkem cool, hodně se mi líbilo, jak chodili za tím světlem, to bylo dost hravý a originální. Parta basketbalistů, co hledají Eddieho je otravná, ale dobře to sedí do příběhu, takže asi proč ne. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Humor jako vždy na jedničku. Návrat staré postavy je potěšující a ačkoliv pořád nechápu, jak přežila, a kde celou tu dobu byla (mám pocit jakoby si to tvurci vymysleli až nyní na tuto sérii), tak se mi to líbí. Millie Bobby Brown mi jen potvrzuje, že se narodila pro Eleven (v jiných projektech kde jsem ji viděl na mě nedělala dobrý dojem) a strašně se těším, až získá zpátky svoje schopnosti. Jediná dějová linka, kterou bych vystřihnul je ta s tou basketbalovou skupinou co jdou po Eddiem. Ale jinak nemám co vytknout. :-) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Záchrana Hoppera sa celkom slušne zamotáva a Joyce sa kvôli nemu dostáva opäť do ťažkostí. El musí v podzemnom laboratóriu čeliť démonom svojej minulosti. Decká v Howkinse našli dom, ktorý sídlom démona. Prevedenie: Opäť sa stretávame s vykrádaním kultových hororov, opäť mi to ale vôbec nevadí. Atmosféra trocha kuľhá ale pevne verím, že sa to v nasledujúcich častiach rozbehne do gigantických rozmerov. 72% ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Max je další z těch, co umí dokonale kreslit. A když pak Nancy začala malůvky naprosto přesně ohýbat, bylo to na mě už přeci jen trochu moc. V té hodině a čtvrt nám aspoň mohlo být ukázáno, čím Venca trýznil svou novou oběť. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno to stratilo trochu na razancii, avšak seriál potrebuje aj takýto menší výdych. A pritom sa nedá povedať, že by sa nič nedialo, respektíve, že by bola obsahom iba čistá vata. Postavám sa dostávame do hlavy a pripravujeme sa na malé finále. 90% Netflix ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu je nutné sledovat 5 (ano slovy PĚT) linek? Linie Hopper vrcholně debilní a zcela zbytečná. Linie 11 nudná a zdlouhavá. Linie “vidláci na lovu” neskutečně, ale neskutečně otravná. Linie “hledáme bubáka” ta jediná zajímavá, ale plná laciných debilit (batoh na zemi). No a jako bonus “pizza smažka a spol” linie zcela o ničem. Takže jednu hvězdičku za “hledáme bubáka” je až dost. ()

Reklama

Reklama