Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola šestá: Do hloubky (S04E06)

(epizoda)
  • USA Chapter Six: The Dive
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 1 h 15 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Za železnou oponou se rozbíhá nebezpečná záchranná mise. Kalifornská parta potřebuje pomoct od hackerky a Steve je ochotný obětovat se pro ostatní. (Netflix)

Zajímavosti (5)

  • Stažení Steva (Joe Keery) pod vodu, jeho vynoření a následné stažení pod vodu je očividný odkaz na první napadení z filmu Čelisti (1975). (NiWi)
  • Steve (Joe Keery) poprvé zmiňuje svoji minulost, která se neobjevila v seriálu. Jeho postava měla být původně plavec a ne hráč basketbalu. Joe Keery dokonce trénoval a držel diety, aby jeho tělo odpovídalo plaveckému sportu. Nakonec však byla tato skutečnost ze seriálu vynechána a ze Steva se stal hráč basketbalu. (NiWi)
  • Ve scéně u lebky spolu Dustin (Gaten Matarazzo) a Eddie (Joseph Quinn) mluví o Mordoru a Kraji, což je očividná reference na trilogii Pána prstenů. Také zmiňují požár Kraje, což je reference na Frodovy vidiny, ve kterých neodnese prsten do hory Osudu a Kraj tím tak spálí, což odkazuje na děj seriálu. (Modular)
  • V kóde, ktorý sa Suzie snaží na počítači rozlúštiť, môžeme zahliadnuť vymyslenú webovú adresu, ktorá v čase vydania epizódy nebola zaregistrovaná. Trvalo jeden deň od vydania epizódy, než si ju všimol a zaregistroval jeden z fanúšikov seriálu. (gfrusvk)

Reklama

Reklama