Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 4
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Frajer42 k tomuto seriálu (4)

Kapitola první: Zmizení Willa Byerse (2016) (S01E01) 

Po prvním dílu to na nějaké dlouhé bratříčkování nevidím. Hned v prvním dílu mi tvůrci dokázali vytvořit si totální averzi k jednomu prostorově výraznějšímu chlapci, který je pravděpodobně i postižený a byl do seriálu vložen právě proto, aby tvůrci dostali také nějaké ty dotace. Ještě více se mi znelíbila Winona Ryder, která brutálním způsobem přehrává a já ji nevěřím jediné slovo. No, nevidím to na začátek na více než dvě hvězdy. Dost dobře nechápu, proč zde bije do očí takřka 90 % a téměř všichni se rozpouští nadšením. Občas na mě dýchla příjemně tajemná atmosféra, ale nemyslím si, že jsem byl svědkem nějakého kinematografického zázraku. ()

Kapitola druhá: Pošuk na Maple Street (2016) (S01E02) 

Ani po zhlédnutí druhého dílu jsem žádnou genialitu seriálu nezaznamenal. Zato jsem zaznamenal spoustu paradoxů. Například ten nejvýraznější, že jsou všichni zúčastnění přesvědčeni o tom, že kouzelný chlapeček s číslem 11 je vlastně kouzelná holčička. Či druhý nejvýznamnější paradox, že malý černoušek zde hraje malého inteligentního černouška. Jinak se to celé táhne v rytmu prvního dílu. Není to tedy ani lepší a ani horší. Snad jen Winona mě více odpuzuje. ()

Kapitola třetí: Šťastné a veselé (2016) (S01E03) 

Třetí díl divákům konečně poodkrývá řadu tajemství, což je určitě fajn a každý to nadšeně vítá. Jinak je to celé stejně zajímavé, stejně napínavé a stejně kvalitní jako předchozí díly. Dojem mi vylepšil snad pouze celkem napínavý závěr (Konečně!!! Takhle má snad končit každý díl!) doprovázený dost divnou verzí úžasné písně Heroes od Bowieho. Půjdu dokonce až na tři hvězdy a čtvrtý díl. ()

Kapitola čtvrtá: Tělo (2016) (S01E04) 

Tak čtvrtým dílem se seriálem definitivně loučím. Už mě nebaví čekat 50 minut na to, aby se objasnila jedna věc a objevilo se 10 nových záhad, přičemž se člověk skoro celý díl těžce nudí. Už mi nelezou na nervy pouze přehrávající Winona a retardovaný buřtík, ale totálně se mi znechutili téměř všechni ostatní. Zkrátka mi to celé přijde dost nezáživné, příliš nechápu ten všudypřítomný povyk a nehodlám již se seriálem ztrácet ani minutu. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama