Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele cskomando k tomuto seriálu (4)

Stranger Things (2016) 

První série nás nalákala na fámozní dechberoucí podívanou, kterou bratři Dufferové zvládnuli na výbornou. Nikdo nevěděl, co lze a nelze očekávat, nicméně nápad a provedení do 80 let bylo opravdu skvělou volbou. Proč ? Nic nepůsobí tak stupidně a novodobě jako je dnešní doba, vše je odlehčené, život všech postav (dětí) jde jinou dobou, kde ještě nikdo neznal počítače, mobily apod. techniku. Další skvělý nápad propojení dvou světů aneb tam nahoře je to hezké, tam dole nechcete být. Seriál dokáže zapůsobit na člověka opravdovým reálným dojmem, scénář a jeho provedení včetně CGI efektů má svůj účel, který plní na jedničku. Ještě jsem se nesetkal s takovým pocitem, když se mladší hrdinové a jejich ochránci prochází v temné a mrazivé napjaté atmosféře. Millie Bobby Brown, dokázala zapůsobit svou emoční nadaností a myslím si, že lepší (i když smutnější) závěr, si nikdo nemohl představovat. Pokud to takhle půjde dál, bude mít skvělou hereckou kariéru. Série druhá nám nabídnula opravdový multižánrový skvost, ve které najdete opravdu spousty žánrů ba dokonce i trošku gore a krev. Bratři Dufferové jedou série opravdu promyšleně a scénář, který napsali na pokračování mě opravdu dostal. Kdo by si představoval, že takové nevinné ještěří mláďátko se nakonec bude rozmnožovat a zabíjet všechny, kdo jim příjde do cesty ? Dokonce se musí ocenit i gore, krev a CGI efekty potvor. Místy bylo znát, že režiséři až tak moc nechtějí ukazovat svůj povedený nebo nepovedený potenciál, takže se rozhodnuli přidat trošku té tmy, temné atmosféry a nenápadně zamaskovat nepovedené ! Tohle všechno bylo promyšlené opravdu do puntíku. Herecké výkony opět ukazují, že mají jasnou budoucnost. Volba dětských hrdinů je jednou z dalších nečastých praktik a věřte, že právě ony herecké výkony dětí, vás dokážou místy posadit na židli. Další věcí je zvolená hudba do 80 let, no co si budeme povídat zařazení songu z krotitelů duchů a další skupinou např. Scorpions, je skvělý tah. Vypadá to, že Dufferové mají opravdu výbornou fantazii a dokáží nemožné. Co se týká závěru, tak ty dětské psychologické prožitky vypadaly dost reálné, žádné stupidní chování, řvaní ale prostě takové ty první prožitky. Nechyběla smrt, romantika a ani upoutávka na největší monstrum do další série ! Tak se pojďme těšit ! ()

Kapitola první: Šílená Max (2017) (S02E01) 

Scorpions - Rock you like a hurricane ? Pojďme si dát vhodnou hudbu do starších let ! Let's go s novou tváří zrzkou madmax ()

Kapitola druhá: Koledu, ty exote (2017) (S02E02) 

No a máme tu další pecku ? Ray Parker Junior - Ghostbusters aneb přidáme nápad a spojení s krotitelé duchů! No v celku tohle naši hrdinové dělají už nějakou dobu tak proč né ! ()

Kapitola devátá: Brána (2017) (S02E09) 

Správný závěr jak má být, od romantické pasáže až po největší monstrum, které nás zřejmě potká v 3 sérii ! ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama