Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (4)

Season 1 (2016) (S01) 

Zprvu nenápadný seriál, o kterém se ze dne na den, z ničeho nic, začalo všude mluvit jen v tom nejlepším. A proto, kdyý jsem se k němu konečně v polovině srpna dokopal, byl jsem notně naštván (na sebe) protože jsem byl poslední, kdo ho ještě neviděl, ale mnohem víc jsem byl neuvěřitelně nadšený, protože jsem dostal nejlepší seriál nejen léta, nejen roku, ale rozhodně několika posledních let. Dostal jsem skvostnou atmosférickou lahůdku, která oslavuje osmdesátky, nejlepší období v lidské historii, tak skvostně, že těmi osmdesátkami JE. Na Stranger Things je perfektní naprosto všechno - parádní soundtrack, herecké výkony (je dobře že Winona ještě žije, dále tu je pak perfektní Harbour a všechny děti, které všechny hrají opravdu naprosto skvěle a z nich zejména Millie Bobby Brown), Kingův scénář, Spielbergova režie (nebo ne?) a prostě ta skvělá napínavá retro atmosféra od začátku až do konce. A navíc mám díky Stranger Things i novou životná lásku - úžasnou Natalii Dyer. To, že Netflix umí, to víme všichni, ale tohle překonalo naprosto veškerá má očekávání a já jsem hrozně šťastný, že to vzniklo, protože přesně tohle jsem chtěl vidět, aniž bych o tom věděl. A i když je poslední díl nejslabší (ale jenom o trochu) nemůžu se dočkat druhé série. Je to skvost a kdyby na tom opravdu dělali Spielberg a King (eventuelně ještě Carpenter) pravděpodobně by to vypadalo přesně takhle. Osmdesátkové dobrodružství s tím nejlepším z dětství, se sympatickými postavami, které prostě chcete prožít. Naprosto dokonalé, přesně tohle tady chybělo. 100%. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Druhá série Stranger Things tu první nepřekonala - což samozřejmě ani nešlo, taková věc je zcela nemožná - a moc prostoru pro překvapení se také nenabízí, jinak je to ale opět fantastická podívaná, která nemá jedinou chybu (ani ten sedmý díl, ačkoliv zcela zbytečný, nebyl špatný). Opět je to výtečná jízda plná odkazů, skvělých hudebních pecek, demogorgonů a naprosto boží atmosféry fantastických osmdesátek. Prohlubují se vztahy mezi postavami (hlavně El a šerif), všichni jsou opět výtečně napsaní (Dustin), mají co hrát, nové postavy fungují naprosto fantasticky (Max je boží a Sean Astin taky), je to vtipné, dramatické, prostě opět zatraceně boží, Millie Bobby Brown vládne všemu a všem, tempo je výtečné, nové nápady fungují, staré nápady fungují a ten nepopsatelně úžasný plesový epilog mě skutečně zahřál u srdce a já neměl daleko... ehm, k tomu být naměkko. Jeden z nejkrásnějších závěrů, jakého jsem byl svědkem. Fakt bylo fajn vidět zase všechny pospolu (jakž takž) a ačkoliv hype z první série se nekonal - což, jak už jsem říkal, se ani nedalo - je to pořád naprosto dokonalé a nádherné. Steve je převelikej frajer a s Dustinem spolu fungují naprosto geniálně, doufám, že ve třetí sérii (na kterou se strašně těším už teď) se toho ještě využije. Těch pár dní strávených v Hawkins bylo opravdu nádherných a já jsem převelice šťastný a spokojený. El má jeden z nejepičtjších nástupů na scénu vůbec. 100%. Naprosto skvostné!!! ()

Season 3 (2019) (S03) 

Jsem nadšen, nadšen, nadšen! A nesmírně okouzlen. Tahle série je (stejně jako předešlé dvě) prostě perfektní a dost možná i ta nejlepší. Naprosto dokonalá míchanice všech žánrů (prostě žánr "osmdesátky"), popkulturních odkazů, humoru, napětí, skvělé hudby, skvělých herců... a patrně s nejlepší scénou celého seriálu v posledním díle, které se zúčastnil Dustin a jeho nová holka (a vlastně i všichni ostatní). Děti rostou, kluci jsou více a více ošklivější, dívky jsou více a více okouzlující a tvůrci v prvních dvou dílech servírují tak neskutečně pohodovou atmosféru, že by mi vůbec nevadilo, kdyby to tak pokračovalo i dál a nedělo se tam vůbec nic. Ale pak přišel návrat naštvaného demogorgona, ďábelsky zlí Rusové a... bylo to boží dál. Nové postavy jsou skvělé, vztahy mezi těmi původními se prohlubují na jedničku a partičky ve třech dějových liniích, které se na konci samozřejmě propojí v jednu, jsou namíchány tak, jak fungovaly už v minulé řadě - to znamená hlavně Hopp a Joyce, a hlavně Dustin a Steve, ta nejlepší buddy dvojka od... odjakživa. Škoda, že čekání na další řadu bude opět velice, velice dlouhé. Ale pokud to bude opět takhle dobré, tak si počkám moc rád. Tahle parta "nerds" se prostě neomrzí a Stranger Things jsou definitivně nejlepší seriál všech dob a čtyřka bude, dle potitulkové scény, fakt veliká.. Neverending Story forever, to bylo fakt luxusní. Ale aby té radosti nebylo moc, konec dvou výtečných postav a jedné idiotské byl fakt emotivní. 100%. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Bavila mě každá scéna, každý záběr, každý dialog. A ono se skutečně není moc co divit, neboť každá konverzace je naprosto špičková. Ty humorné tady obstarává opět patrádně fungující dvojice Steve a Dustin, ale i nové postavy v tomhle směru přispívají svou nemalou troškou do mlýna. Jistě, možná bych snad i našel něco, co by se dalo vyhodit, zejména v dějových linkách s Joyce a s Hellfirem Clubem, ale myslím, že by se v rámci celé série jednalo maximálně o minuty. Radost, kterou mívám ze sledování Stranger Things už od první série totiž ještě nikdy nebyla tak veliká a to, co Dufferovi i zbytek tvůrčího týmu předvádějí, je skutečně něco, co by mohli okoukat tvůrci jiných seriálů. Jenom si to vezměte - kromě dialogů tu máme opět fascinující vizuální stránku Upside Down světa, oproti které je třeba ta z první série pouhým slabým čajíčkem. Potom skutečně skvostného a řádně děsivého záporáka, fantastické prohlubování mytologie celého seriálu (zápletka s Vecnou vlastně vysvětluje všechno, co se v seriálu od prvního dílu stalo a zapadá to do sebe naprosto dokonale, je vidět, že to chlapci mají vymyšlené minimálně stejně dobře, jako Rowlingová Harryho, a to se počítá!). Jenom je škoda, že sedmá epizoda je natolik silná, že vlastně tvoří předčasný vrchol série. // Také soundtrack je stále naprosto dokonalý - a není to jen Running Up That Hill, ale i všechny ostatní zvolené songy i původní hudba. Právě soundtrack dělá i v této sérii už tak parádní atmosféru ještě lepší. protože spojení hudby a děje v tomhle seriálu prostě funguje na výbornou. Stejně tak musím pochvalit i povedenou akci (zejména tedy v posledním jako-jeden-Harry-Potter-film-dlouhém dílu) a tu neskutečnou epičnost, osudovost a emocionální nálož, kterou Dufferové opět servírují. Nejvýrazněji samozřejmě v posledních třech dílech, ale epické, osudové a emocionální momenty jsou snad v každé kapitole. A tak to má být. Spojení řádné hororové atmosféry, humoru, akce a rodinného a teenage dramatu je funkční a vyvážené a všechno dohromady prostě dokonale klape a já se vůbec nebojím, že by ta poslední série snad byla do počtu. A potom, co Dufferovi předvedli v té aktuální, o tom snad nemůže pochybovat nikdo, protože je dechberoucí a v mnoha ohledech kulervoucí. 10/10. Více zde. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama