Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Tobias18 k tomuto seriálu (21)

Season 1 (2016) (S01) 

Jelikož jsem již okomentoval všechny díly první série, shrnu jen všechny plusy, a těch pár mínusů dohromady. Na tomto seriálu jsou nejdůležitější dobře napsané postavy, které jsou skvěle zahrané (opravdu všichni herci i ve vedlejších rolích předvádí skvělé výkony, a já jen vypíchnu Millie Bobby Brown, která je úplně kouzelná, Davida Harboura a Winonu Ryder) a od tvůrců dostávají maximální péči. Atmosféra a emoce, dvě věci které první sérii táhnou. Emoce fungují, a atmosféra vás nepustí od začátku do konce, čemuž také napomáhá naprosto dokonalá hudba. Samotný příběh je dobře vymyšlený, ale hlavně skvěle odvyprávěný, a na nic se v něm nezapomíná, na žádné detaily. Efekty a kamera jsou také na velmi dobré úrovni, jak už jsme u Netflixu zvyklí. Co mi to trochu kazilo byla častá neuvěřitelnost a absurdita některých scén, a také to, že i když všechny postavy byly skvělé, u některých mi trvalo trochu déle se do nich vžít a přijmout je v příběhu, nakonec však všichni našli své místo, a první řadu jsem si maximálně užil. 90%. ()

Kapitola první: Zmizení Willa Byerse (2016) (S01E01) 

Hodně slušný a atmosférický rozjezd. Pořádně nevíme, co se děje a jak už jsme ze seriálů nejen od Netflixu zvyklí, láká to hned po zkončení prvního dílu na díl druhý. Pět hvězd si však u tohoto seriálu nechám až na později. 75%. ()

Kapitola druhá: Pošuk na Maple Street (2016) (S01E02) 

Pro mě o něco slabší než první díl, halvně skrze spoustu klišé a scén, které samotný příběh nikam nerozvíjí. Zbytek a hlavně závěr tohoto dílu však velká spokojenost. 70%. ()

Kapitola třetí: Šťastné a veselé (2016) (S01E03) 

Minulý díl mě nijak zvláště neoslovil...ale to co přišlo teď mě vážně dostalo! Postavy začínají dostávat charakter, a myslím že všechny jsem si už stihl oblíbit, což lze zde vidět, jelikož mají hlouvku a já jsem schopen sdílet s nimi pocity a emoce. Eleven je skvělá, a šerif Hopper taky, stejně jako Willova máma...a zkrátka spousta dalších postav. Příběh se tímto dílem začíná opravdu hýbat, a některé zvraty jsou skutečně překvapivé. Velmi napínavý konec a k tomu osvětlení pár záhad z minulých dílů. Zatím nejlepší díl, 95%. ()

Kapitola čtvrtá: Tělo (2016) (S01E04) 

Stále dobré, ale oproti minulému dílu slabší kvůli tempu a pár zbytečnostem. Děje se zde opět pár zajímavých zvratů a příběh se hýbe kupředu. Jsem velmi zvědavý, jak to celé dopadne. Jsme v půlce seriálu, a zatím jsem velmi spokojený. 85%. ()

Kapitola pátá: Blecha a akrobat (2016) (S01E05) 

Tento díl odhalil zatím snad nejvíce z celého seriálu. Spousta zvratů, dějí se věci které bychom ještě v minulém díle vůbec nečekali, a děje se toho vážně hodně. Závěr je napínavý, a jsem rád, že toho tolik odhalil, konečně! Konečně také dostává větší hloubku samotná dětská parta, která mě ze začátku až tak moc nebavila, ale tímto dílem si tyto postavy vydobily u mě pozornost. Stejně tak oba soutozenci hlavních postav, Nancy a Jonathan mě díky tomuto dílu začali hodně zajímat. Palec nahoru! 90%. ()

Kapitola šestá: Příšera (2016) (S01E06) 

Naprostá dokonalost! Díky skvělému minulému dílu fungují už snad všechny postavy tak jak mají, a tento díl je koncertem dějových obratů, emocí a hlavně interakce mezi jednotlivými postavami. Tento díl mi ukazuje, proč mám rád tento seriál, a proč mám rád seriály obecně. 100%. ()

Kapitola sedmá: Vana (2016) (S01E07) 

Závěr první série se blíží, a je to znát. V tomto díle se opět mnoho odhalilo, a už nezbývá příliš mnoho záhad do dalšího dílu. Je to však velmi napínavé! Jedna hvězda musela jít dolů, protože jsem se při některých scénách doslova chytal za hlavu, protože podle mě není možné, aby děti ujely dodávkám na kole. Také jsem postřehl, že se děj lehce začíná opakovat. Doufám v dobré vyvrcholení první řady! 85%. ()

Kapitola osmá: Vzhůru nohama (2016) (S01E08) 

Wow...poslední díl první série je něco neuvěřitelně silného. Tvůrci nezapomínají na to, co celou sérii budovali-nezapomínají na postavy. Ještě více rozkreslují El, Hoppera, a hlavně Steva, vedlejší postavu, která mě nikdy předtím nebavila, ale tady mu opravdu vtiskli charakter. A právě díky těmto postavám fungují emoce, díky kterým funguje celý seriál. Zakončení je opravdu důstojné, vše se dovysvětlí, dovypráví, a dává se prostor druhé sérii, na kterou se hodně těším, a jsem vážně zvědavý, jak se bude příběh nadále vyvíjet. Všechno v tomto díle má své podstatné místo, nic ani nikdo zde nepřekáží, a má to hloubku, kterou bych od toho čekal. Vážně skvělé, těším se na druhou řadu! 100%. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Je to tak, kvůli opravdu slabšímu začátku, který nudil, a trval příliš dlouho, musím dát o hvězdičku méně než u série první. Závěr byl však naprosto fenomenální, a tak je to spíše čtyři a půl. Musím říct, že zde vlastně fungovalo vše, co v první sérii. Skvělé postavy (největší překvapení Steve, ze kterého se stala má pátá nejoblíbenější postava seriálu, a trochu mě mrzí že hlavní postava minulé řady, Mike dostává opravdu málo prostoru, možná i nejmíň z celé party), ke kterým se přidalo pár nových (Bob, Max, nový vědátor, který je však tentokrát mnohem prokreslenější a tak dále), atmosféra, která se sice formuje až od poloviny série, ale nakonec funguje, a emoce které jsou ještě silnější než v první řadě. Hudba, herecké výkony (Millie Bobby Brown, David Harbour, Wiona Ryder, Noah Schnapp), režie, scénář, kamera...tohle všechno no coment, Netflix je top, mají to pod kontrolou, a bez těch lidí co na tom dělají by to bylo jistě mnohem horší, než to ve skutečnosti je. Na třetí řadu se velmi těším, protože tento svět má stále co nabídnout, a už se nemůžu dočkat, až se opět shledám s postavami, které jsem si během sedmnácti dílů velmi kvalitního seriálu tak zamiloval. 70%. ()

Kapitola první: Šílená Max (2017) (S02E01) 

Návrat Stranger Things je podle mě hodně vydařený. Navázání na první sérii funguje, a už v tomto díle se ukazují menší dějové podzápletky a záhady, které se budou v následujícívh dílech řešit, ale je jich pomálu. V prvním díle se toho vlastně moc neděje, vracíme se k postavám, které už známe, dozvídáme se, jak žijí, a k nim se přidává i pár nových postav, na které jsem hodně zvědavý, a moc se těším, jak je tvůrci zakomponují do děje. Konečně se taky oficiálně dozvídáme, že El je živá, má delší vlasy, a bydlí u Hoppera, což mi zní dost zajímavě, a celkově jsem velmi zvědavý na ostatní díly. 75%. ()

Kapitola druhá: Koledu, ty exote (2017) (S02E02) 

No nevím...tenhle díl byl pro mě zatím nejslabší z celého seriálu. Příběh se zde vůbec nehýbe kupředu, a narozdíl od první série, zatím vůbec nevím, o co tady jde. V první sérii se od začátku díl co díl budovala atmosféra, ale tady? Jediné dvě postavy, které mě zajímají jsou Hopper a El, kteří jako jediní dělají něco zajímavého. Klukovská parta, do které se nově připojuje i dívka, a jejich koledování je hrozně nudná a hlavně strašně zbytečná. Co je však vrchol nudnosti a zbytečnosti je Nancy, Jonathan a Steve, kteří jakoby vůbec nevěděli, co v seriálu dělají. Dál to takhle jít nemůže, protože o něčem to být musí, ale tenhle díl byl opravdu o ničem. 50%. ()

Kapitola třetí: Pulec (2017) (S02E03) 

Oproti minulému dílu trochu zlepšení, stále to však nedosahuje kvalit první série. Hlavní rozdíl je totiž v tom, že první řada měla jasně daný děj: ztratil se kluk, hledají ho kamarádi, příbuzní, a tak dále. Kolem tohoto zmizení se začínají dít podivné věci, a ústí to do skvělého mysteriózního hororu s dokonalým zakončením. Druhá řada je však pouze jakési dovyprávění té první, a i když je to zábavné pozorovat postavy při normálních aktivitách, rozhodně to postrádá kouzlo a atmosféru první serie, ale kvalitu si to stále drží. Samozřejmě díky El, Hopperovi a Willovi se snaží o nějaký mysterióznější příběh, který se doufám rozjede už od příští epizody. Začátek této série však pomalý a příběhově slabší. 65%. ()

Kapitola čtvrtá: Mudrc Will (2017) (S02E04) 

Jo! Konečně, konečně po třech dílech se tam začíná něco dít. Tohle měl být první díl, maximálně druhý, ale rozhodně ne čtvrtý! Pomalejší rozjezd této sérii rozhodně ubírá, ale tady to vypadá, že už se nějaká zápletka konečně vyvíjí! A tentokrát musím vypíchnout herecký výkon Noaha Schnappa, který je vedle Millie Bobby Brown, Winony Rider a Davida Harboura nejuvěřitelnější herec v seriálu, a dává své postavě ještě větší hloubku, než dostala od scénáristů. Tak snad už se tahle série rozjede, opatrná spokojenost. 80%. ()

Kapitola pátá: Dig Dug (2017) (S02E05) 

Ano, příběh se konečně opravdu rozjíždí, vznikají zajímavé podzápletky, atmosféra a emoce (zvláště u jedné scény s El/Jane) začínají šlapat na plné obrátky. Řekl bych, že valstně vše dobré z první série se vrátilo, jen to trochu déle trvalo. Hodně se mi líbí, jak jsou postavy rozdělené do ,,skupinek" a jak vznikají nové vztahy. Myslím, že tahle série ještě má co nabídnout, a já jí dám rozhodně šanci až do konce! 85%. ()

Kapitola šestá: Špeh (2017) (S02E06) 

Nejlepší epizoda série(zatím)! Konečně jsem z toho cítil to, co z těch nejlepších dílů první řady. Rozmístění postav je naprosto dokonalé, ale nejlepší je Steve s Dustinem, Lucasem a Max. Ta partička je šíleně vtipná, a opravdu jsem si je všechny zamiloval. Noah Schnapp je naprosto skvělý, s každou epizodou jeho talent roste, a jeho postava je čím dál víc opředena záhadami. Sice tady není El, ale chápu to, protože na její zápletku zde nebylo místo. Konečně (tři díly před koncem) je děj v plném proudu, a já jako divák ho začínám chápat. Jsem opravdu zvědav, jak se to v následujících dílech rozvine. 95%. ()

Kapitola sedmá: Ztracená sestra (2017) (S02E07) 

Tohle nechápu. 70%? Nejhorší díl seriálu? Dobře, šel jsem do toho s nulovým očekáváním, a hrozně mě to potěšilo! Rozumím tomu, co většině lidí vadí-nenavazuje to na minulou epizodu, a nemá to vlastně nic společného se Stranger Things. Ale je to skvělý spinn-off z tohoto seriálového světa, a příběh, který je nám odvyprávěn za pětačtyřicet minut je podle mě velmi dobrý. Trochu nám to vynahrazuje to, že v minulém díle se El vůbec neukázala, jelikož tady je jí opravdu hodně, ale já jsem si ji užíval maximálně, Millie Bobby Brown je skvělá, a vedlejší postavy, které jsou nám představeny během jediné epizody, jsou dost zajímavé. Opravdu bych chtěl vidět celovečerní film s touhle partou. Takže ano, není to sice nejlepší díl seriálu, ani této řady, ale je to velmi milé překvapení. 85%. ()

Kapitola osmá: Ovladač mysli (2017) (S02E08) 

Paráda! Neuvěřitelné, jak se druhá řada nakonec rozjela. Tohle byl pro mě nejen nejlepší díl série, ale zatím i nejlepší díl celého seriálu. Tento díl je dokonale vyvážený-polovina akce, která končí jednou velmi emocionální scénou, a druhá polovina komorní drama, kdy jsou všechny hlavní postavy uzavřeny v jednom domě, a pouze mluví, a má to opravdu své kouzlo. První řada vybudovala skvělý svět a postavy, ale řada druhá to všechno ještě rozšiřuje. Ze začátku si sice dávala načas, ale nakonec se dokonale rozjela. Ano, příběh je trochu méně obsáhlejší, a proto ten dlouhý rozjezd a proto také minulý díl, ale poslední čtyři epizody si skutečně drží vysokou kvalitu, a já pevně věřím, že si ji i udrží. A ten konec? Bože, to bylo geniální! Myslím, že závěr této série bude opravdu epický. Nejde jinak než 100%. ()

Kapitola devátá: Brána (2017) (S02E09) 

Tak se to tedy povedlo...závěrečný díl druhé série Stranger Things je naprostá pecka. Všechno je zde dotažené až do konce, což jde vidět na délce stopáže, tento díl trvá celou jednu hodinu! Oproti první sérii je to rozhodně uzavřenější, ale jak ukazuje závěrečná scéna, nechali si tvůrci pootevřená zadní vrátka. Zakončení příběhu druhé řady je velmi dojemné, emoce opravdu jedou, a funguje zde vše, díky čemu miluju tenhle seriál. Posledních pár epizod druhé sezóny bylo opravdu to nejlepší, co jsem v tomto seriálu zatím viděl. Třetí série? Nebráním se. 100%. ()

Season 3 (2019) (S03) 

Pro mě ST sice nejsou jedním z nej seriálů (první série skvělá-9/10, druhá série slabší, ale stále vysoce nadprůměrná-7/10), ale přidávám se k názoru, že je to hodně, hodně fajn. Nebudu psát, co se mi tam líbilo, protože to značně převažuje negativa, a napíšu tedy radši, co nebylo úplně stoprocentní. Příliš se mi nelíbí, že se ten příběh vlastně pořád dokola tak trochu opakuje a točí v kruhu. Samotný přechod do puberty sice fungoval, ale vadilo mi, jak moc to sklouzlo do takové přihlouplé komedie. Chování postav také dost často nedává smysl. Ale i přes tohle všechno je to lepší než druhá série, a jen o kousek slabší než první série. A závěrečné dvě epizody jsou naprostá dokonalost. 80%. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama