Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele AppleCore k tomuto seriálu (3)

Stranger Things (2016) 

Vzpomínáte na chvíle, kdy jste prvně (mnozí z vás byly ještě děti, stejně jako já) viděli filmy jako E.T., Goonies, Blízká setkání třetího druhu, Věc nebo Poltergeista? Tak přesně ty stejný pocity budete prožívat u Stranger Things. Okořeňte to filmem Super 8, nebo Mlha (2007) a dostanete geniální mix strachu, napětí a filmový radosti - to všechno pak zabelený do osmdesátkovýho vizuálu a parádního soundtracku (nejvíc si to užijí fandové výše zmíněných filmů a jejich tvůrců, byť to není jen pouhá nostalgická sonda do třicet let vzdálený filmový minulosti). V den, kdy měl seriál vyjít, jsem od sedmi ranních seděl u Netflixu a co půl hodinu klikal na refresh... a když se to konečně objevilo, neměl jsem po osmi hodinách na co koukat! (Malá El je Ripleyovou tohohle seriálu! A vůbec, děti strkají svými výkony dospěláky do kapsy.) EDIT I: celá série 10/10 a jeden z vrcholů filmovýho fanouškovství, jakož i nejlepších filmů roku... a to je to seriál (filmový kvality a obdiv všeho, z čeho série čerpá inspiraci možná přebírá vedení nad tím, že bych jako filmem neptrotřelý divák hodnotil jinak - díky bohu za moje dětství)! EDIT II: Větu ze závorky z "EDIT I" zapomeňte - tady prostě všechno funguje tak jak má - Tohle neni Warcraft! ()

Season 3 (2019) (S03) 

Řada plná klišé a podobností s těmi předchozími, která ale zároveň neskutečným způsobem boostuje práci s charaktery, dialogy, střihem, zvukem, efekty, výpravou i akcí. Ohromně zábavná show, která baví i v momentech, ve kterých bych všechny ostatní seriály vypínal. Na poslední epizodu bych šel klidně i do kina! ()

Season 4 (2022) (S04) 

Série Stranger Things přerostla v neuvěřitelně šílenou blockbusterovou zábavu, která přehlušuje drtivou většinu sci-fi a fantasy fláků, který šly za posledních několik let do kin – to platí hlavně pro zoufale nudný marvelovky. Čtvrtá série je esencí toho všeho, co milujeme na obřích multiplexech, akorát v pohodlí našich domovů. Na velkoplošný TV s pořádnou zvukovou soustavou vás to vystřelí z kecek a na konci budete v úžasu a strnule dychtit nejenom po finální řadě, ale i po tom, aby bratři Dufferové natočili novýho Highlandera! Ta nostalgická komornost první řady nešla udržet věčně, proto nám tvůrci servírují dechberoucí vypravěčství v opulenci, která nemá v TV zábavě obdoby, přestože je to často klišé i kýč jako prase! ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama