Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze (1 250)

Dallas 

všechny recenze uživatele

Trošku sa čudujem tak vysokému hodnoteniu. Akože u mňa je to tak isto plná palba, len som netušil, že nás je toľko :). Toľko takých ako ja, ktorí vyrastali práve na takýchto príbehoch. Naozaj nádherne mi to pripomenulo moje (nielen) filmové začiatky. To vyčkávanie do neskorých nočných hodín (častokrát potajomky) kedy naše televízie dávali podobné filmy či seriály. A že som ich teda videl kvantá a kadeakých. To prehľadávanie regálov videopožičovní. Tie úžasné obaly videokaziet. Vtedy keď iní ťahali z rodičov drobné na zmrzku ja som hádzal očká na našich pre ďaľšiu dvacku na kazetu. Nebudem písať aké všetky filmy či seriály mi to pripomenulo. To by bolo ešte na veľa riadkov a tiež je to tu mnohokrát spomenuté od iných, ktorí hodnotili ako ja. Poviem len, že je to úplne presné. Všetko. Cez atmosféru, príbeh, postavy a ich hercov, prostredie, hudbu aj žánrové klišé. Síce som si nie celkom istý ako to bude celé pôsobiť na "nepoznačených", ale isto viem, že hneď ako dočítam čo mám rozčítané, tak si dám z nostalgie opäť Pavučinu snov. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezkonkurenčně jeden z nejlepších seriálových zážitků, co se mi kdy povedlo zažít. Minimálně to, že jsem to shlédl za jeden a půl večera o tom dost napovídá. Má to všechno. Hutnou hororovou atmosféru, i uvolněnou rodinnou a k tomu to dokáže vhodně skloubit ještě s vtipnými momenty a chvílemi, které se zaměřují kromě hlavní linky i na milostné pletky nebo probouzející se přátelství, kdy ani jedno nijak nenarušuje děj, ani se neobjevuje kýčovitý milostný trojúhelník. Dětští herci jsou tu jedni z nejlepších a nejpříjemnějších, co jsem kdy v seriálu viděl, rozhodně často překonávají i dospělé herce. Postavy jednají logicky vzhledem k situacím v nichž se nacházejí a celkově jsou příjemné a dá se jim fandit, nejsou ani prvoplánové, stejně jako vztahy mezi nimi, celý děj je kompaktní a mytologie seriálu je inovativní a skvělá. Úvodní titulky vynikající, hned navodí atmosféru, hudba je také povedená. Jedinou slabou stránkou jsou podle mě občas ne moc povedené triky, naštěstí jich tu moc není a nijak to nekazí výtečný celkový dojem. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria bola skvelý úvod do niečoho, čo som si ani príliš nevedel predstaviť. Úžasná atmosféra Eighties.... V druhej sérii sa rovina seriálu prehupla do oveľa temnejšej roviny. Aj Winona sa už dá uveriť. Všetci detskí herci sú vážne zatiaľ skvelí. Po dvoch sériach jednoznačne nechávam na 5*... Skvelý casting, dobrý príbeh a v napätí držiaci dej. ()

Matixed 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů/seriálů, kde jsou přirozeně vystižené reakce a chování dětských postav. Díky tomu jsem si je i oblíbil. Skvěle natočený seriál, kde všechny dějové linie mají stejnou váhu. Také jsem si nikdy nemyslel, že je možné zkombinovat tolik filmových žánrů do jednoho díla (sci-fi, thriller, drama, horor, trocha té komedie i romantiky). A jak jsem teprv koukal, když jsem zjistil, kolik referencí na 80. léta tam je. ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Vnuk Petra Vichnara (neříkejte mi že tam není rodinná přízeň, taková podoba!), černoušek a bezzubý kudrnáč mají na celý život o čem vyprávět. Zažili óóbrovské dobrodružství. Napínavá pohádka od začátku až do konce. Nějaký ten kladný bodík bych rozhodně přidal - zejména po výkonu a výstupu, které předvedl David Harbour a v druhé řadě pak výkon holčičky s nadpřirozenými schopnostmi. Nicméně v záplavě kvalitních seriálů (kterou zřejmě odstartoval seriál Lost) zapadají Stranger Things do průměru. Do 2. série budu věřit v o něco lepší výběr herců (i když ti kluci s maminkami typu ukňourané princezny Jasněnky) asi zůstanou. Atmosféra a zaujetí diváka ale rozhodně nechyběla. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V osmdesátkách jsem sice nežil, a tak to pro mě není žádná nostalgie, ale ta retro atmosféra se mi stejně moc líbí. Děcka hrajou líp, než někteří "přední" herci z naší české kotliny a je tu skvěle vyvážené drama a odlehčenější části. První dvě série zatím úžasný, snad si to tu kvalitu zachová. ()

simply 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger things je dobrý seriál, ale zas taková pecka to taky není. Vzhledem k jeho hodnocení, jsem se na něj celkem těšila a čekala mnohem víc. Některé 80. odkazy jsou hodně milé, herci a atmosféra taky super. Na druhou stranu mi chybí nějaká silná dospělá postava. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se prostě povedlo. Shrnu tedy samostatné komentáře u jednotlivých sérií. Všechny jsou perfektní, každá jinak, ale perfektní. Výborné skloubení mysteriózna, drama, akce, vtipu, dokonce nějaké té romantiky. Perfektní obsazení, výborné postavy. Každá má své místo, ke každé si člověk najde cestu a je rád, že ta je. Řekl bych, že můžeme vidět i vynikající herecké výkony. Vše šlape, jak má. Má to atmosféru, napětí, mystiku, akci, vtip, prostě vše. Pecka! Howgh! ()

seko0408 

všechny recenze uživatele

Ak je nejaký seriál od netflixu, ktorý sa môže kvalitou rovnať HBO produkcii (a to kľudne aj GOT), tak je to práve tento. Nemám čo vytknúť. Skvelí detskí hrdinovia, ktorých si okamžite obľúbite, napínavý príbeh, výborné postavy a oveľa viac ! ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

1. Série= Nic moc výjimečného. Hodnocení: 5/10🤨 2. Série= O malinko lepší ale stále jsem z ní nebyl nijak hodně nadšený. Pár silných momentů se našlo. Hodnocení: 6/10🙂 3. Série= Užil jsem si ji celou. Nečekal jsem po dvou sériích, že mě třetí, tak moc potěší. Stalo se. ani v nejmenším nelituji času, který jsem do ní investoval. Rozhodně nejlepší série. Rozhodně třetí série stojí za zhlédnutí. Málem se i dokonce rozbrečel. Hodnocení: 8.5/10☺ Cekově série není špatný. Spoustu lidem se strašně líbí. Já jim to neberu. Za mě nadprůměr. CELKOVÉ HODNOCENÍ: 6,5/10👍 ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začal jsem sledovat seriál Stranger Things. Seriál mi doporučil můj kámoš, prý je to super. Zatím jsem viděl všichni díly a musím říct, že je to další seriál, který se Netflixu zatraceně povedl! ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Ok, tak čtvrtá řada mě donutila napsat recenzi. Od vlastně komorní a hlavně atmosférické první řady, která mě hned nadchnula, ušel seriál dlouhou cestu a čtvrtá řada je vlastně regulérní seriálovej blockbuster, nejen stopáží, ale i rozsáhlostí, epičností, trikovou složkou a vymazlenými kamerovými záběry, které může leckterý kino blockbuster závidět. Přidá-li se perfektní cit pro výběr songů k jednotlivým scénám a super vlastní soundtrack, je to často ultimátní podívaná. V mém případě umocněná perfektními postavami, které mám rád a světem ve kterém rád trávím čas, takže větší stopáž v mém případě jen vítána. Naprosto parádní zrod hlavního záporáka, nejen této řady, to pak celé podtrhuje. Z této řady nejvíce vyčnívají díly 4, 7 a pak epickým měřítkem závěrečný 9 díl. Mimochodem, scéna obsazení základny s Ninou, wow, jak kdybych se chvíli díval na Sicaria, nebo tak něco. Velká spokojenost. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama