Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze (1 250)

LordMysti 

všechny recenze uživatele

První série přišli se zajímavým námětem, zpracování také parádní, ale pak už si to neudrželo to zajímavé tempo. I tak velice slušné. ()

Louie 

všechny recenze uživatele

Problém bude asi osobního rázu, neboť část osmdesátých let sem si jako dítě užil, a tudíž necítím potřebu něco chválit jen proto, že to evokuje atmosféru oné doby. Když se budu chtít vrátít zpátky do osmdesátek, je hromada skvělých filmů, které mne tam vezmou a nemusím koukat na nezáživnou vykrádačku osmdesátkových motivů, která postrádá jakýkoliv drajv nebo alespoň nějakou zajímavou postavu, která by mne u obrazovky udržela. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger things je skvělý mysteriózní fantasy, sci-fi horor, který má dokonalé prostředí osmdesátých let minulého století, dobrý příběh, a dokáže navodit úžasnou atmosféru. Tento seriál je jeden z těch, který se Netflixu povedl a já musím říct, že jako člověk, který nemá rád horory jsem si tento skvost užil. Velmi se mi líbil příběh dětí díky čemuž jsem se na chvíli vrátit do jejich věku, a to, že se celý seriál odehrává v 80 letech tomu dodává to pravé ořechové. Dále se mi velmi líbilo, jak dokázal být seriál mysteriózní a každý díl vás donutil pustit další, jelikož prostě chcete vidět pokračování. Ještě tedy bude 4 série, ale zatím za originalitu hodnotím 9/10. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Všechny epizody utečou jak voda, pokud Vám sedne feeling 80.tek. Mne ano, protože mám rád takové věci, které odkazují na určitou dobu. Banda geeků na BMX se snaží najít zmizelého kamaráda a ve městě se objevila divná díra do jiné "dimenze". Tohle je prostě námět, na který mne tvůrci opravdu dostali a že jsem si to užil. Bavilo mne všechno a všechny díly, už se nemůžu dočkat, co dalšího bude číhat v další sérii či sériích.  Update: Tak a 4.tá série za mnou a zase se to tvůrcům povedlo. První díl byl teda hodně rozvážný a vůbec mne nebavil, ani kamera, ani téma střední školy, nebylo tam nic co bych už tisíckrát neviděl. Ale pak to začalo zase, naprosto pohlcující jízda kombinující různý žánry tak skvěle, že jsem se nemohl od toho odpoudat. A příchod nové postavy tomu taky dal šmrnc. A i zase soundtrack exceluje a vsuvky do Ruska taky fungují na jedničku. Jo prostě tohle zatím nezklamalo a je jasný, že budeme pokračovat dále. Nemůžu se dočkat. ()

Zikus 

všechny recenze uživatele

První a druhá série je jedna z nejlepších záležitostí, co jsem za svůj život viděl. Na něčem takovém se vytváří závislost úplně sama. Herecké výkony, hudba, kamera, napětí, akce, digitální efekty, všechno tohle naprosto bravurní. Vše je navíc doplněno geniální posloupností děje, která způsobovala, že jsem hltal jeden díl za druhým a ne jednou byly vyvrcholení příběhu tak epické, že mi ukápla slzička. Postavy jsou až na výjimky sympatické a po chvíli jsem si k nim vytvořil pouto. Další plus seriálu je posazení do amerických osmdesátých let, které jsem bohužel nezažil, ale každopádně se mi moc líbí. Celková stylizace se opravdu povedla, tím myslím jak vzhled města a okolí, tak i vše ostatní-kostýmy, interiéry, hudba. Třetí série je celkem slušná, ale značně slabší, což se dalo očekávat, protože tak epická jízda jaká byla v prvních dvou sériích se jen stěží udržuje. Uvidíme, co přinese čtvrtá série. ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Geniálna prvá séria! Unikátna, nikde pred tým nevidené! S postavami súcitíte, držite všetkým palce a ked sa nakoniec všetci stretnú divák je vo vytržení. Perfektná hudba dokresľuje už aj tak desivú atmosféru. Dokonalá práca. To sa však všetko v dalších sériach zmenilo. Alebo skôr nie? Na začiatku všetkých sérii je všetko v poriadku, nastane problém, skupina sa rozdelí.  Všetci pracujú na tom istom aj ked o tom netušia. Vzťahovky medzi detskami sú otravné a tak to pokračuje, samozrejme aj dalej, lebo už sú puberťáci, tak čo iné by ich malo zaujímať? Ku koncu sa skupina opäť nájde a "spolu" ZNOVA zachránia svet. El si zaheiluje, vytečie jej z jednej nosnej dierky heroicky krv, poriadne si pokričí a ked už je na pokraji síl a "zdá sa", že je nahratá a zlo vyhrá, prídu kamaráti a presvedčia ju, že je stále silná, má pre čo bojovať a všetci ju majú hroooozne radi. Naberie druhý dych, zaheiluje pre nás druhý krát, pokryčí si a súboj zavŕši krvou vytečenou aj z druhej nosovej dierky. Svet je zachránený... počkať chvíľu. Hovno, dalšia séria na obzore a diváci, ktorí sú ochotní pozerať recyklovanú prvú sériu stále dokola len so staršími hercami. ()

Zet 

všechny recenze uživatele

Je to solidne natocene a zprodukovane, dobre ozvucene, herecke vykony fajn, cool uvodni znelka, efekty (v dalsich seriich) cim dal lepsi, feeling 80tek vcetne hudby pekny, ale scenar je jedna velka klisoidni bachorka, nemluve o obcas podivnem chovani hlavnich postav. Ale ma to i svetle momenty, kvuli kterym se vyplati na to podivat. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Divnější Vjecy je osmdesátková záležitost cílená na děcka 12-14. Osmdesátky jsou to se vším všudy, hlavně pokud jde o tempo vyprávění. To co by současný seriál snesl ve čtyřech dílech max., to je tady roztahané do osmi či devíti, a úhledně zabalené jako retro, takže to jakože není chyba ale vlastnost. Současně je to celkem bezuzdná vykrádačka (někdo tomu říká pocta) Vetřelců, To, Vymýtače ďábla a já nevím čeho ještě, s levným CGI. Jediným pozitivem seriálu je chemie mezi postavami, to se bude děckám líbit. 1. série: *** Tři kusy slabé jako čaj. Celou dobu jsem přemýšlel, jestli to vůbec dojedu do konce. Nakonec jsem to dal, protože mezi těmi dětmi funguje dobrá chemie. Být mi dvanáct (jasně definovaná cílovka), celkem si rochním. 2. série: Prvních 6 dílů má takový drajv, jako by je o dovolené spíchnul jeden ze scénáristů Ulice. Fakt jsem se nutil pustit si další. Poslední tři díly mají zase trošku šťávu, a kdyby byla celá série jako ony, tak to sice pořád nebude kdovíjaká pecka, ale bude to aspoň v ranku "zkouknout a zapomenout". Druhá série mne přesvědčila, že na sledování tohoto seriálu je život prostě příliš krátký. Takže sbohem, a díky za ryby. ()

DevilXXL 

všechny recenze uživatele

Po vlne pozitívnych reakcií som si túto chuťovečku pozrel aj ja. Prvá séria bola dobrá, ale očakával som viac. Dávku napätia a dramatickosti si to ponechalo počas celej série, takže nebol problém to dopozerať. Žiaľ stále som čakal čo príde a moc toho neprišlo. Druhá séria bola za mňa lepšia, viac akcie, viac energie a dotiahnutého tajomna. Tretia bola slabšia. Tam som sa obával, čo príde v štvrtej keďže kvalita zjavne upadla, aj keď nič hrozné sa nestalo. Potom prišla štvrtá a tá je za mňa bravúrna. Niekoľko dejových liniek zavŕšených v epickom záverečnom dieli. Škoda že to neukončili, bolo by to dokonalé. Takéto dúfam, že na epickosti nepolavia a piata séria bude znova fenomenálna. Tak si držme palce, aby to nepokazili. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Ja osobne tento žáner silno preferujem ale očakávam konečne niečo nové, aspoň sčasti originálne. Mne nevadí 80-ková atmosféra (mimochodom aj vďaka hudbe perfektná) ale čo sa týka príbehu, tak tam je to dosť bieda, častokrát až nuda. Vôbec to na mňa nespravilo dojem ako som očakával a necítim žiadnu potrebu vidieť to niekedy ešte raz. Mám pred sebou ešte záverečný diel ale svoje hodnotenie už budem meniť len ťažko. 60% ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chci víc, pořádná kanonáda. 80 léta ožívají. Ponořte se hluboko do samotného děje, úžasná atmosféra mysteriozního dobrodružství. Winona Ryder opět útočí a pořád umí hrát. Millie Bobby Brown nová tvářička vítězí. Stranger Things mě neskutečně dostali! ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Neviem, ako to Netflix robí a kto má nos na projekty, ktorým dávajú zelenú, ale už v živote o nich ani krivé slovo nepoviem. Stranger Things je po všetkých stránkach podarené retro, ktoré do mrte vyťažilo kulisy 80-tok, dalo zásadný priestor detským postavám (obsadenie je neskutočné) a predovšetkým fantasticky lavírovalo medzi drámou, thrillerom, hororom a čírym dobrodrúžom. Takto keby jedného dňa vyzeralo Kingovo TO... ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby najväčšie prekvapenie tohto roka. Netflixová séria s dokonale zvládnutou poctou 80s spielbergovským a carpenterovským sci-fi hororom, v ktorej jednoducho nenájdete žiadny gýč. Dobová atmosféra so syntetizátorovým soundtrackom, štýl nakrúcania, dejová stavba - to všetko dokazuje, ako veľmi majú tvorcovia radi klasické sci-fi, a ako veľmi sa snažili vrátiť niečo podobné na obrazovky. Navyše keď funguje aj scenár, vzťahy medzi postavami a absolútne bezchybne hrajúci mladí protagonisti, máme tu možno aj najlepšiu sci-fi sériu poslednej doby. Až mi bolo ľúto, že sa dej zmestil do ôsmich epizód, no kto pozorne sledoval, všimol si zadné dvierka na možné rozvinutie príbehu do druhej rady, čo by bolo veľmi potešujúce. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama