Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 5
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze (1 249)

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1 série: 95% - Téměř dokonalá sérka, která nemohla na druhou navnadit více. Nejlepší na seriálu jsou postavy, vizuál Upside down ujde, a celkové natočení série je opravdu výborné. Jednoznačně jeden nejlepších seriálů za poslední dobu, a možná i všech dob :). Finále uspokojilo, a nevadí že je příběh předvídatelný. Scénář je totálně boží, a co se týče nových mainstream horrorových serošů ST snad ani nemá konkurenci. 2 série: 96% - Vítejte v perfektní sérii. Až na slabší rozjezd mě druhá série pohltila ještě více než první. Určitě nejlepší série. Lucas je lepší, Dustin je tu více, Jonathan se výborný jako vždy, Nancy se o míle zlepšila, objevily se nové charaktery - vtipná Lucasova sestra, výborný Bob Newby, super Max a nejlepší ze všech postav - Billy Hargrove. Bohužel, nejhlavnější charaktery se trochu zhoršily - Mike je furt super, ale je tu hrozně málo a 11tka se chová ke všem tak hnusně že to není možný. Steve je tu nejlepší ze všech sérií a Will taktéž. Hopper je pořád stejně cool, a celkově je druhá série pomalejší - a to se mi líbí. Finální díl je to nejlepší co ST potkalo. A i sedmou epizodu miluju. 3 série: 65% - No, tady nastalo ticho, jelikož třetí série navnazuje na čtvrtou dobře, ale vadily mi dvě fatální věci - za prvé tempo. JASM to napsal nejlépe - "Marvelizace Stranger Thing" - ano - z napínavého hororu se stala akční dobrodružná komedie. A druhý mínus postavy. Jestli druhá série zkazila dvě postavy, třetí zkazila skoro všechny. A to že je člověk v pubertě neznamená že se z něj stane prostě svině. Billy je pořád výborný a dává to smysl, má tu mnohem větší roli, ale Steve - ze Steva se stala typická dementní postava co obstarává vtipy. Ani nové charaktery nebyly nějak výborné. Navíc z drsného Hoppera se stal Homer Simpsons, z Willa přehlížený pako. Jonathan je asi ve dvou scénách a slouží jako poskok Nancy, která zůstala naštěstí dobrá. Jediní z hlavní party co zůstaly v poho je Lucas a Dustin, který to má nudnou a nesmyslnou zápletku v obchoďáku. Bohužel zkazily další - Max která patřila k mým oblíbencům v druhé sérii, se zde chová jako největší kráva, a kvůli ní se zkazila i 11tka, která se zde chová ke všem hrozně - Max a 11tka - nejhorší ST duo ever. A Mike, se kvůli 11tce stal absolutně vypatlaným mamlasem, který se neumí chovat. Ale plusy to má - Flashbaky, příběh, vizuály, Billy, epické finále které nemohlo být lepší, zábava, občas dobrý vtipy, epika v posledních epizodách, dobrý scénář a pořád hrozně moc momentů. Fungovalo to. Ale nějak tuším, že 4tá série fungovat nebude. Zatím nevím proč, ale myslím si to. Všechny série, žebříček: Nejlepší: 02, 01, 03 :Nejhorší ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Asi první seriál se zaměřením na mysteriózní horror a je to výborný. Člověk by řekl, že seriál točící se kolem dětského osazenstva nebude zajímavý, jenže tito mladí herci překvapily snad celý svět, spojte to s výbornou atmosférou a za mě originálním příběhem, dostanete velmi povedený seriál. Jsem nadšený, každého herce a postavu jsem si tady zamiloval.. Jen je škoda Barb, že zůstala v upside down. :D ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napínavé, dobře stravitelné i shlédnutelné jedním dechem. Nevadí, že seriál místy kopíruje staré náměty (Alien, Super 8 nebo Bollův podhodnocený Alone In The Dark), zde dobře zapadnou. Děj běží rychlým tempem bez hluchých míst se stále novými nápady. A co je hlavní - další řady nemají klesající úroveň a drží posazenou laťku stále vysoko. ()

LindaVa 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, scénář, režie, zvuk, obsazení... miluju to! Jen jedna poznámka: Vychrtlá neznamená hezká. Důkaz najdete zde. ()

mkee 

všechny recenze uživatele

Tak fenomenálny nástup, aký navodil tento seriál, len tak nevidieť a tento od počiatku predznamenával jeho slávu. Bola to strhujúca a originálna "podívaná", o úžasnom intre a soundtracku či hudbe 80-tych rokov nehovoriac. Bola... Problém, a to problém naozaj vážny, prišiel s každou ďalšou sériou, ktorá bola len opakovaním už raz povedaného, až som sa napokon osobne prichytil pri tom, že seriál pozerám akurát zo zotrvačnosti a teda aby som ho videl dokonca, mohol zhodnotiť ako celok a dal význam už napozeraným hodinám. Po ohlásení 4. série nemá význam s ohľadom na opakujúci sa motív a klesajúcu tendenciu hodnotenia riskovať, že to bude naozaj stáť už len za 2*, a preto so seriálom po 3. sérii nadobro končím. Ďakujeme - stačilo. Treba vedieť, kedy prestať. 1. sériu však odporúčam vrelo všetkými desiatimi. ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Ždímat to co do jde...bohužel...úpadek kvality dle jednotivých sérií je do očí bijící. Zatímco první byla opravdu strhující, mysteriózní podívanou, další série se svým soustředěním na postavy posouvají kamsi k soap opeře. Zlo je čím dál tím explicitnější ale o to méně děsivé a pro postavy snáze zvládnutelné. Děsím se co přinese 4. série a obávám se zdali ji vůbec dokoukám, což u třetí již bylo s přemáháním. ()

david.babick 

všechny recenze uživatele

Hopper je nejlepší postava policajta všech dob ! :-) jinak seriál mě pořádně chytl až v druhé sérii a jako jeden z mála seriálů mě naučil se dívat na seriály :-D tzn. že si další díly nepouštím po pul roce, ale že zvládnu zkouknout celou sérii za den ! :-D těším na čtvrtou sérii :-) ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý seriál, jehož samotné intro navozuje opravdu skvělou a zároveň trochu mrazivou atmosféru. Tento seriál mě neskutečným způsobem dostal a to jsem si po první epizodě ani nebyl jistý jestli se kouknu na další, vysoké hodnocení mě ale přesvědčilo a já jsem tak získal skvělý zážitek a tento seriál se stal jedním z mých nejoblíbenějších. Skvěle to táhnou postavy a to především Eleven, Hopper a největší překvapení byl z mého pohledu také Steve. Zejména první série je perfektní, ale i další sezóny pokračují v dobře rozběhnutém příběhu a dostává se tu od každého něco, jak napětí, tak humor, tajemno, fantasy. No celkově to tvoří skvělou kombinaci a rozhodně si tento seriál zaslouží 5 hvězd. ()

Parabot 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Půjdu do Stranger Glóbusu, tam je svět ještě v pořádku. Eskapismus v nejčistší formě. Není náhoda, že se popkulturní ikona jménem Stranger Things těší zájmu především u generace 40+, která v té době prožívala dětství, pubertu případně rannou dospělost.  Generace X, která ráno vyběhla z domu a večer se vrátila. Občas v noci. Co se dělo mezi tím? Kdo ví. Rodiče určitě ne. Z analogového období se během následujících dekád dostali do digitálu. Prožili konec bipolárního rozdělení světa a následovný velkolepý večírek, rok zrodu i konce Roye Battyho. Plynule prošli datem první Vesmírné odysey i koncem baktunu Mayského kalendáře. Během tohoto období měli možnost pozorovat, jak globální společnost postupně odřezává kotvy, které vnímali jako pevné zafixované neměnné stálé body reality. Ať už se jedná třeba o post-faktické pojetí pravdy, woke cancel culture, renesanci autokracie, závislosti na krabičkách, které nosíme v kapse nebo jiný libovolný fenomén dneška. A na vlastní kůži pochopili, co rodiče mysleli, když mu říkali, že život není jednoduchý. Takový člověk si pak pustí Stranger Things a najednou je vše opět krystalicky jasné, čitelné. Nevadí, že hlavní roli mají především dětské charaktery. Naopak. Zakopaná dětská traumata, strachy a úzkosti jsou srozumitelně zhmotněny v děsivá monstra. Seriál má superhrdinu, o kterém jedinec snil, že jednou bude, odvážnou partu zažívající dobrodružství, ve které se snažil být, i vystrašené oběti, kterou vlastně alespoň občas byl. Ovšem i statečné dospělé u kterých divák cítí, že nad všemi hororovými situacemi drží ochrannou ruku. Samozřejmě, našly by se i nedostatky. Třeba fakt, že mezi 1. a 4. sérií uplyne cca 2,5 roku ale na dětech je poznat, že to prostě není pravda. Taky nejsem příliš nadšeným přiznivcem osmdesátkové popové hudby. To jsou ale ne až tak důležité marginálie. Stranger Things představuje takové zalezení za pec v tuhé zimě, skok do vody uprostřed parného léta či poléhávání na pláži mezi dvěma to-do listy. Výborně natočené, zábavné, napínavé, vzrušující, poutavé, dojemné, nostalgické. Perfektní. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Seriál, který prostě v žádném případě nemůže zklamat. První tři série jsem viděl už před mnoha lety, dlouho se čekalo na čtvrtou sérii. A přesně dle očekávání prostě "krása" ano pár dílů trvalo než se myšlenky dostali na patřičnou dráhu té dokonalé atmosféry. (To ovšem bylo jen kvůli té delší mezeře a lepší zážitek by to byl kdyby jsem si to celé pustil od úplného začátku) nebudu hodnotit každou sérii zvlášť, jako celek dávám zasloužených 95% , děkuji za takové seriály, které vás vtáhnou ve všech směrech a prostě vás v dobrém slova smyslu nutí napnutě koukat a dokoukat. Takové to že milujete to herecké obsazení, ten scifi scénář a to napětí. ()

FemmeFragile 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se Stranger Things vyhýbala s tím, že pravděpodobně půjde o další sice výdělečný, avšak naprosto bezobsažný kousek z dílny Netflixu. Seriál o teenagerech s hororovou fantasy atmosférou mi zkrátka nepřišlo jako něco, co by mohlo dopadnout nějak zvlášť dobře. Ale opak je naštěstí pravdou. Monstra jsou opravdu monstrózní (to mě potěšilo zejména proto, že dodnes považuji z hlediska strašidelných příšer za obrovský kiks, jak bylo "zlo" až komicky zobrazené v To), má to spád, tak akorát stopáž... Jediné, co bych seriálu vytkla, jsou romantické dějové linky. Ty jsou tam očividně navíc a člověk má chuť je přeskakovat, protože fakt není zvědavý na (nepravděpodobné a přepjaté) milostné výlevy třináctiletých puberťáků. Právě kvůli nim mi časem začala dost lézt na nervy Jedenáctka a vůbec celá partička. Jediná dějová linka, na kterou jsem v tomhle ohledu zvědavá, je ta, ve které Will konečně přizná, že na Jedenáctku a hlavně na Mikea žárlí proto, že je do něj sám zakoukanej ;) Každopádně se moc těším na závěr 4. řady, která naštěstí akčností znovu vyrovnala propad trochu slabší 3. série. ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. Serie - SPOILER ---> Shrnu vol. 1 i vol. 2 do jednoho.... No jak bych začal, absolutní zklamání, jinak mi to asi nazvat ani nejde. Vztahy mezi protagonisty, jsou nulové, vůbec jsem už necítil nějaké extra přátelství, připadala mi to vše jak skupinka lidi co se našli na pivu a společně hold chtěj vyřídit nějaké zlo. Ten seriál byl postavený především na těch přátelství atp. V této řadě to žádné nebylo. Kazda scéna mezi nimi byla chladná, a tak rychle jak scéna začala tak i skončila. Mě osobně tahle řada vůbec nebavila. A TEĎ BUDE OBSAHOVAT SPOILER A MOŽNÉ VYÚSTĚNÍ - - - - > Eddiho smrt mi přišla sbolutne zbytečná a asi se jí dalo dost logicky vyhnout, bylo to až moc uměle vytvořena situace, která se mi tam ani nehodila. To nepatřím mezi "Eddiho fanoušky" mě popravdě ta postava tam nesedla. Jak dopadla Max, no tak buď ji měli nechat umřít nebo žít, tohle mi přijde absurdní možná až trapné, myslím si že po tom co Max už tam měla si asi tohle nezasloužila. Mike, to je prostě postava, kterou už od první série nemůžu vystát, je pravdou že nevím zda je to tím že ten "herec" mi vadí nebo celkově herec i postava dohromady, prostě kdyby tam nebyla bylo by to asi stejný, podle mě úplně zbytečná postava (jo jasně když vynechám to zamilované klišé mezi ním a EL) v téhle sérii se ani nevyvnul jako postava ani nic defakto zásadního neudělal. Will, no to je postava kterou téhle sérii jsem jako vůbec nepochopil, věčně ufňukanej, ani neumí se vyjádřit proč, (je to kvůli přátelství s Mikem, je to kvůli zamilovanost do Mika, El?) strašně nelogickej. Dustin, no tak musím uznat že v této sérii strašný zklamání z jeho postavy, on byl pro mě fakt tahoun třech sérii, v této totální propadák, přátelství se Stevem teoreticky nebylo, s Eddiem mě nebavil a jinak vůbec nic. Eriky bratr (nikdy si nevzpomenu na jeho jméno xD) chtěl zde být frajer a bylo mu to přesnější než jeho přátelé, to je fakt kámoš, každopádně nezklamal jako vždy vše vždycky potentuje, má pocit že každý se musí omlouvat jemu atak dále no... Erika, no jako vždycky ironická, skvěla, s ničím se nepáře a vždycky mi přijde že ta holka má víc odvahy jak všichni dohromady xD. Nancy, no mě ta holka od druhé série moc sympatická není a ani tady se to moc nezměnilo, ale že by byla špatná to ne, jen prostě občas přemýšlím proč tam vůbec je xD. Steve, v téhle řadě poprvé mi docela lezl na nervy, s Dustinem byli docela dobří přátelé, jak bráchové a tady furt že děti deti atd. Moc se s ním ani nebavil, jeho postava tady taky nic moc jako, ale třeba ještě bude šance v poslední sérii uvidíme. No pak ta no (Dcera Umy Thurman), ta jediná občas pobavila, je to taková kámoška do nepohody, proč ne v seriálu Funguje dobře. Jonathan, to je taky postava kterou od první série úplně nemusím, přijde mi tam jakože úplně zbytecna postava, sem tam s něčím pomůže ale víceméně asi jako úplně bez něj by to taky fungovalo. Hopper, no asi se nějak mělo opravdu ututlat že přežil, díky tomu zmizelo takový to surprise když se objevil, jo dobrý dostal se ven, aby ho zase zavřeli a pak se dostal ven aby tam zase vlezli no tak, takový no, opět v této sérii docela neprojevil vtip, ani nic co by ho zvyraznilo. Joyce, jasně chápu je zamilovaná, chce zachránit svého milého chápu, ne že ne, ale nechat svoje děti na pospas osudu a prostě čau to mi přijde dost silně ne mateřský, ale opět musím zdůraznit zase v této sérii nic významného. Nová postava (Z GOT J'aghar) musím uznat že tady byl mnohem lepší, líbil se mi tu mnohem více a myslím že by v páté sérii mohl být. Eleven - Jane = A konečně naše "hlavní" hrdinka, pochopil jsem proč ji na téměř celou řadu odrzily od ostatních, je až hezké že furt chce své přátele zachránit, jen si myslím že už byli situace co sami o sobě působily zbytečně uměle a strašne zbytečné. Boj s Vecnou když byla malá, no dobře, proč ne. Když jako starší, nevím trénovala se defakto, sama cítila i v sobě že sílu má fakt velkou a pak stejně si ji podá. Ale dobře zde se to dá pochopit. No a Vecna - Dobrý, větší zaporak, větší síla atak proč ne, ale jakože to vše ta velká příšera z Upside Down atd. Že vše díky němu? Jako fakt? To mi Teda přišlo absurdní a úplně mi to nešlo k tomu co se dělo předešlé 3. Řady... Ale nepopírám že jako zaporak nefunguje dobře, to určitě ne, aopak jako zaporak je fakt dobrej. Sečteno podtrženo, tahle série působí ve vztazích chladně, nefunguje to, postavy zde působily spíš jako "tak já tu scénu odehraju a čau", bohužel tahle řada mě vážně nebavila, neupírám že by se to ostatním líbit nemohlo, možná jsem až moc kritický vůči tomu, ale ne nelíbilo se mi to. Velké zklamání. Na pátou sérii se podívám už jen ze setrvačnosti a abych Teda viděl jak to Teda dopadne. Za tuto sérii 1/10 tak to je. () (méně) (více)

lektvar 

všechny recenze uživatele

Po stvrtej serii a zisteni, ze nikto tam nema nose job, je to faakt, tak krasny fast forward to the past, ze by aj michael fox zavidel, cize nemozem inak. Napriek vsetkym logickym preslapom… 1/ neviem v ktorej serii ignorovali citlivost na sluch tych pekelne roztomilych psikov 2/ ze dufferovic bratia prezili po tom, co zabili vsetky zaujimave postavy a nechali zit tie nezaujimave (pockam kym grr martin zomrie a bude sa obracat v hrobe druhy krat po poslednych dvoch seriach got) 3/ ze si este nikto neprisiel po mna, lebo to peklo na druhej strane sa neda porazit. Dakujem mojej 11 ze zavrela tu branu … A do buducna tohto serialu, dufam ze to cislo 5 nedoserie. Milujem cislo 5 a dufam ze bude zit …***** 1986 is my favourite ()

mnx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ze začátku jsem si říkal, jestli má na to vůbec cenu koukat, že to je stejně spíš pro děti. Ale protože jsem jako dítě přečetl všechno od Stephena Kinga, co do té doby vyšlo, tak snad mám taky nárok. A jelikož jsem konečně shlédl všechny 4 série, tak můžu hodnotit jako celek. Pokud to nějak nepošlape ta pátá. Ne, není to pro děti, aspoň ty malé. A je tam všechno. Atmosféra Stephena Kinga v tom nejlepším, nejděsivějším podání. Je tam i E.T., který se vysílal snad v celém komunistickém bloku, jsou tam i americké 80ky, které k nám přišly až v 90kách. Je tam i děs z Vetřelce. Taky se více dozvíme o fenoménu Dungeons&Dragons, který se sice pokoušel i u nás, ale zaujalo to jen pár nadšenců. Ačkoliv některé postavy mi vyloženě pijou krev (například bezkostní tlouštík nebo protivná zrzka) a dle ohlasů nejen mně, oceňuji, že je tvůrci i tak nevyměnili, a v rámci autenticity je tam nechávají. Ostatně o osobitosti postav by se dal napsat docela dlouhý článek. V dalších sériích mi taky chybí školní hajzlíci figurující jen v první sérii, a v těch dalších dostanou jen krátké kameo. Ale třeba ještě dostanou prostor. Nejsou tam jen dobré stránky, například z ruské linky čiší určitá naivita, ale chápu - ono zase netřeba, aby sovětské hrůzy přehlušily hlavní téma seriálu. Pokud to shrnu, tak za mě druhý nejlepší seriál všech dob - první je pořád Perníkový táta. Ale znova - třeba to Pátá série změní. ()

Vader_ 

všechny recenze uživatele

Je tak fajn podívat se na něco, u čeho autoři mají promyšleno už několik let dopředu, jak to má vypadat. Je opravdu skvělý se stále vracet do světa stranger things, skvělá osmdesátková doba skvělý příběh, skvělé herecké výkony mladých herců. U stranger things nedokážu být vůbec objektivní, já to prostě miluji a doporučuji každému aby poprvé zažil ten skvělý zážitek z první sezóny a pak si jen dal užíval tenhle skvělý počin. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Tak jsem podlehl a začal se taky dívat. 1.série: Jo. Celkem se mi to líbilo, ale že bych se z toho převrátil, to ne. Byly tam vtipné scénky, hlavně ten pizizubka byl dobrý. Což se nedá říct o mámě Williho. Ta mě vyloženě srala. 2.série: Nadšení opadlo. Sem tam něco ano, ale žádné překvapení se nekonalo. Vykrádali samy sebe. 3.série: Tak to je konec! Jak začnu hrát hru na mobilu, vím že je to blbost. Poslední díly už jsem i přetáčel. A ten konec!? Řekla mu, že byl s mámou na pláži a stal se z něj Kája Mařík. A ti dva u klíčů. Na tři, a už to nestihli. Jedno oko nezůstalo suché. 4.série: Neviděl jsem a neuvidím. Ale chci vám všem, kteří jste z tohoto seriálu pětihvězdičkový, říci, nevěřte mi. Já tomu nerozumím. Ale abych řekl pravdu, ani nechci. ()

Dukekuky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle jsem opravdu nečekal, myslel jsem si že je to totální blbina která se objevuje pořád na Tik Toku. Co jsem tak slyšel tak je to pravda ale zázrak zde panuje a místo dětské kraviny tu máme mistrovské dílo které změnilo můj žebříček nejoblíbenějších seriálů. Vrhneme se na první sérii. První série startuje celý seriál společně s devadesáti třemi procenty a to nám hned představuje parádní jízdu a já si myslím že není žádný obav v to že by se série nepovedla. Já ale ze začátku série ten obav měl protože první epizoda byla dosti průměrná ale ne nijak špatná, klasická jízda která ale byla celkem originální. Pak mě ale smetla obří vlna nudy, nevím proč ale prvních asi pět epizod mě naprosto nebavili ale já tomu dával pořád šanci. Slyšel jsem že lidi říkají že začátek je nejlepší, já s tím vůbec nesouhlasím protože konec je dosti překvapující. Začneme hlavním tématem a to je příběh. Zde to je polibek od boha, skvěle provedené linky a to je velké +. Seriály které jsem zatím viděl tak jeli tak na dvou linkách, (tedy jedna parta a druhá parta). Zde je to ale naprosto jinak, představí se nám několik postav a vy si je určitě oblíbíte ! Velké plus je také to že každá postava se chová jinak a má jiné záliby, v první sérii jsem si našel hned několik charakterů které se mi líbili a prožíval jsem s nimi všechny chvilky které prožívali, to nás tím pádem směruje k emocím. Emoce jsou zde výborně provedené a to ne jenom po druhé polovině série ale i po té první, každá postava má své problémy, vztahy atd... vše krásně sedí a vy výborně prožíváte tu atmosféru která ve vás panuje. Musím ale říct že emoce nejsou ještě tak dopilované a dopadá to tak na hodnocení 9/10, je to sice opravdu hodně ale pak to později nebude vůbec stačit. Hodně seriálů s žánrem Thriller, Horor, Fantasy či Sci-Fi se odehrávají v novějších letech a nebo taky v budoucnosti, zde se ale seriál odráží úplně jinam a první série nám představuje osmdesátá léta která jsem výborně provedena. V první sérii se nachází několik odkazů na tehdejší auta, hračky a nebo třeba oblečení, vše funguje jak má a dává to krásnou nostalgickou chvíli. Na osmdesátkový kabátek nám tu navazuje nášivka a to je Soundtrack který je půl na půl, něco od tvůrců seriálu a pak hudba z osmdesátek. Celý soundtrack je velmi chytlaví a mě se hodně zalíbil, v první sérii byl hodně dobře proveden ale spíše dobře protože v pozdějších sérii se teprve rozjel, soundtrack je tedy výborně zpracován ale v první sérii spíš dobrý, takže 6/10. První série se hodně pomalu odpálila ale na konci se obrovsky rozzářil a mě vypálila oči, protože takový nářez jsem fakt nečekal. Po výborně povedeném finále první série tu máme druhou kterou pokládám na třetí místo nejlepší série tohoto seriálu, mimochodem první série je bohužel na bramborovém místě, tedy na 4. . 2. série nám hned navazuje na první a rozjíždí se zde několik dalších linek a s nimi se také objevují nové postavy. Hlavní parta přišla o kamarádku a musí se s tím smířit, je to vše ve skvělém emocionálním provedení a zde už mě ty emoce opravdu chytli a totálně drtí emoce v první sérii, tedy to už vidím na 10/10. Emoce ale nejsou výborné jenom u hlavní party ale i u vedlejších postav, otvírají se nám dveře k postavám. Představí se jich hned několik a já si v druhé sérii oblíbil Max kterou jsem měl hrozně moc rád po celém seriálu, žádná postava mě nikdy nepřesvědčila v to že by byla lepší jak Max. U mě to budí velké plus za to že jsem si našel konečně postavu která mě baví a má podobné záliby jako já. Pak nám se představí mnoho dalších charakterů a nových mutantů z Upside down kteří byli taky výborní ! Série se odehrává o rok dál a věci co v tom roce byli se nám tu krásně představují, není jich sice tolik protože je to pouhý rok ale něco tam je. Líbí se mi také udělané osm desátkové záliby všech postav které fungují naprosto luxusně a třeba hlavní parta jak hraje Dungeons and Dragons vždy potěší a jsem to výborně natočené scény. Pak je tu další rána pro první sérii a to je následující věc. Všechny epizody jsou zde skvělé či výborné, takže tu už není pomalý start a i přes pokles procent já vidím výrazné zlepšení. Finále se mi také moc líbilo a bylo výborně ale opravdu výborně udělané, slza nekápla protože já jsem podle mě tvrdý chlap ale někdo si už určitě pobrečí. V druhé sérii funguje vše jak má a je to obrovská konkurence pro první sérii, klobouk dolů za to jak si mě to přitáhlo protože jsem druhou sérii zhlédnul za pouhý jeden den. Jednodenní zhlednutí série pokračuje a dostáváme se už k třetí sérii, očekávání zde bylo už naprosto jiné a čekal jsem 10/10, taky jsem to dostal. Třetí série se nám posouvá na nejvyšší stupínek a to je první místo protože je totálně, giganticky výborně povedená a je to 1000 namakaných lidí proti jednomu slabému v boxu pro první a druhou sérii, dokonce bych i řekl že kdyby se první a druhá sérii smíchala dohromady tak by na sérii neměla a má to hned několik důvodů. První je příběh který opět navazuje na předchozí série ale je trošku jiný, řekl bych že už v trochu dospělejším provedení. Objevuje se nám tu několik nových mutantů a také hlavní záporák který je vždy výborný, zde je to ale obrovská svině. Herci, tedy hlavní parta nám dospěla a všechno už není dětský ale dospělejší ale spíše na tý puberťácký úrovni. Emoce zde začali šlapat na hlavu předchozím sériím a to fakt hodně. Já všechny chvíle prožíval a po skončení epizody kde byl otevřený konec tak jsem byl ve "stresu" nebyl to žádný stres který by mi škodil ale stres který mě také donutil pustit si další epizodu seriálu. Emoce jsem dosti dostávající a úderné, říkejte si jak tomu chcete ale tohle jsem podle mě asi nejvhodnější názvy. Klobouk dolů 10/10 a dal bych klidně víc kdyby to šlo. Soundtrack je tu asi na stejné úrovni tako předchozí série takže je dost povedený a dost chytlavý. Pořád bych se opakoval a tak je 3. série hodně podobná minulé akorát že to má všechno vylepšené a je také zábavnější. Máme tu poslední sérii a to je čtvrtá, řekl bych že asi nejznámější protože byla všude na sociálních sítí, vůbec se nedivím protože je fakt výborná a stojí u mě na druhém místě. Můj maraton zhlédnutí jedné série za jeden den se opět opakoval ale zde jsem si seriál opravdu vychutnal. Režiséři bratři Dufferovi nám tu předvedli další ráj a někdy byl opravdu větší než třetí série. Nejlepší věc tu je samozdřejmě příběh který je tak výborně propracovaný že se to nedá snad poznat, všechny dějové linky (kterých je tu fakt hodně) se nám tu pořádně rozjíždějí a obrovsky moc mě to bavilo ! Emoce zde byly tak výborně udělané že mě seriál dojal, div byl že slza neukápla protože to bylo fakt emocionálně těžké a bylo to obrovské závaží. To závaží se čím dál více stupňovalo a největší bylo samozdřejmě na konci. Tak výborné emoce jsem v žádném seriálu a filmu nezažil protože to že vypnete televizi a pořád myslíte na tu danou scénku je fakt bomba ! Osmdesátkový soundtrack byl ve všech sérií skvělý ale zde je výborný, např. legendární skladba od Kate Bush "Running up that hill" kterou jsem si hodně oblíbil a mám jí stále rád. Nostalgické chvíle tu jsou zde fakt výborně udělané a zase by to bylo opakování. Soundtrack je tedy naprosto geniální a dal bych mu klidně více než 10/10. Hlavní záporák je tu ale opět nejlepší, Vecna je v hodně originálním provedením a stane se sním několik zvratů, nebudu vám je spoilerovat protože by jste si pak sérii neužili. 4. série je obecně asi ve všem nejlepší jako předchozí a i když jsem psal že jde na druhé místo tak jde nakonec na první. Smutné scény a možná i smrt Max mě totálně emocionálně zdrtili a to je obrovské + ! 4. série je výborný ráj který si rozhodně nenechte ujít. Seriál mě hodně překvapil a i když jsem si myslel že je to totální sračka a také že budu litovat že jsem si seriál pustil.... Lituji toho, protože tohle je nejlepší seriál který jsem prozatím viděl, vše špalalo na pedálech jak mělo a já si to moc vychutnával. Všechny série jsem zhlédnul pokaždé za jeden den a to se mi taky nikdy nestalo, příjemný detail je taky ten jak herci stárnou. První a druhou sérii tu máme ještě kluky ale pak už puberťáky, pak ale třeba Steve atd.. Dospějí a ti co byli dospělí tak zestárnou. Velké plus za tenhle detail. Jsem moc překvapen jak se mi seriál líbil a já se hrozně moc těším za rok na 5. sérii která má být prý poslední, uvidíme jak to dopadne. 10/10 ! Výborný seriálový zážitek který jsem ještě nikdy nezažil ! () (méně) (více)

hematop92 

všechny recenze uživatele

Provedu recenzi jednotlivých sérii, které se diametrálně liší a opravdu mají i v mém zákeřném srdíčku úplně jiné pocity. 1.série  Začínáme pozvolna, kdy se seznamujeme s jednotlivými postavami, prostředím a tak nějak to na mě působí velice hezky a hlavně mě to baví. Ztratí se nejhorší postava seriálu buz teda Will (nebudu ještě spoilerovat, že Will je bukvice, která tě sere od začátku do konce) a toto zmizení rozjede sérii zvláštních situací, které jako puzzle hezky do sebe zapadají. Hooper je frajer a naší malí hrdinové jsou zkrátka děti, které se vypořádávají s děsy, které utekly z laboratoře. EL je asi zajímavá postava, ale že bych z ní byl vycákaný jako 90 % populace včetně krav v Indii a upíru z Jižní Ameriky se říct nedá. Nebudu to natahovat. Bratři Dufferovi si za první sérii vyvařili 4 nemastné, neslané hvězdy. 2.série Aktéři prvního dějství se vzpamatovávají z událostí z první série a zase má Will krámy a zase nastávají potíže. Tentokrát, ale není tato série tak natažena jako první a ihned jdeme do akce a tak nějak to k sobě ladí. Zapomněl jsem zmínit, že Nancy je taky pěkná pič teda hlupačka, která svým chováním dokáže lidi pěkně srát. Hooper je stále frajer a Dustík je sice hříčka přírody, ale je to sympaťák a máte ho rádi. Přibývají i zajímavé postavy jako je Mex a její vidlácky bratr, volič SPD, Bill. Opět to nebudu nějak dále komentovat a dávám druhé sérii taky 4 hvězdy s domněním, že opravdu se bude vše dále zlepšovat. 3 série Výborně, výborně. Po zhlédnutí třetí (nebudu tajemný jako pšouk v Karpatech), nejlepší série jsem chrochtal blahem. Všichni nám nějak vyrostli, sympatické postavy zůstali sympatické a dementi zůstali dále dementi. Ústřední postavou je jebnutý bratr Mex, Bill, který místo řádění s náruživou matkou Nancy (jaká dcera, taková matka) si dá rande s věcí od Johna Carpentera a začne peklo. Opravdu třetí série je za mě opěrný sloupem celého seriálu a fakt jsem se dobře bavil. A abych nezapomněl, tak Nancy je furt totální kráva a Bill má stále krámy. Hooper už není takový frajer, ale furt ho mám v lásce. Dávám 5 hvězd a těším se na dle recenzí nejnašlapanější season všech dob. 4.série Jako děláte si prdel? Co to mělo do psí pochvy utrousený být????!! Natahovaná žumpa, kterou zachraňoval velice sympatický xenomorph aka Freddy Krueger, kterého všudy všeho bylo 15 minut v této nesmyslně natahované stopáži. Ruská část totální hovno jako celé Rusko! Nancy je prostě děvka od první série, Will se nám konečně vybarvil, že opravdu má menzes a miluje chlapce (NETFLIX kvóta splněná), ten černej (na jméno si nevzpomenu) je opravdu debil a....fuuu uklidni se a nebuď tak toxický. Jenže ono to nejde. Celá série byla mučení a vlastně mě nebavilo krom Vecny nic! Linka s EL nuda, zmiňované Rusko shit. Fakt takovou slátaninu jsem fakt nečekal a celkově mě vše zklamalo. Chválím vizuál, který byl opravdu znamenitý, ale to nestačí. Odpad nedávám, ale opravdu 1 slabá hvězda tomuto balastu přistává. Fajn postavy : Hooper, Mex, Billy, Steve, Dustin, Eddie. Černá listina : Nancy, Will, Mike, Robin, ten tmavej, vyhulený apač, Murray a Rusáci. Suma sumárum : Seriál je takový balast, který téměř funguje dobře a skvěle odkazuje na osmdesátky a jejich hity, ale celkově dávám po zhlédnutí 3,5 hvězdy, což by měly být celkově 4 hvězdy, ale poslední série mě tak nasrala, že to srážím na 3 hvězdy. 5 sérii si zapnu s domněním, že dostanu náplast za způsobenou bolístku, ale tentokrát mě bratři Dufferovi nenachytají a pokud během prvních dílů se budu tak neuvěřitelně nudit, tak to vypínám a vůbec mě nezajímá jestli Robin si najde nějakou mušli a jestli EL zachrání celý svět. Bude mi to fakt u prdele!! Tak čau! () (méně) (více)

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama