Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze (1 250)

Radim98 

všechny recenze uživatele

Po první sérii jsem hodnotil na 3. Moc jsem nechápal hype roku 2016. Stranger things 1 byly ukrutně atmosferické, postavy skvěle napsané a herci hodně nad očekáváním, z hlediska scénáře jsem to ovšem považoval za klasickou nafouknutou bublinu, která nemá v konci uspokojivé vysvětlení a tak je to nakonec celé o ničem - jsem alergický na dějové linky které vedou odnikud nikam. A právě proto, že už první řada z mého pohledu (jakkoli šikovně) pracovala s nepromyšleným světem bez pevných základů, žádný potenciál na smysluplné pokračování jsem v tom neviděl. No, a to jsem se tedy pořádně spletl :) Právě pokračování odemknulo plný potenciál tohohle klenotu. Kdyby první řada zůstala i poslední, upadlo by to pro mne hluboko v zapomění. Ale u Stranger things to funguje tak, že každá další řada jen pozvedne a zdokonalí všechny řady předchozí, což v celku ze seriálu dělá naprostý televizní masterpiece. Retro mysteriózní atmosféra je dotažená do maxima, herci jsou lepší a lepší, charaktery se vyvíjejí a nutí vás být víc a víc vtaženi do jejich světa. Casting je perfektní. A čerpání z osmdesátkových a devadesátkových mysteriózních klišé a pomrkávání na žánrové klasiky je absolutní skvost :) To, jakým způsobem se podařilo dějově ukotvit základy tohohle seriálu ve finále čtvrté řady je naprostá pecka. Teď už k té páté hvězdě zbývá jediné a je to krok nejtěžší - dobře seriál zakončit. A že si Dufferové ukousli pořádně veliké sousto. Ale už tolikrát jsem si myslel že nemají jak pokračovat, aby to ještě dávalo smysl a tolikrát jsem se spletl, že jim prostě budu věřit a nechám se překvapit. Pevně doufám, že s pátou řadou napálím i pátou hvězdičku a zařadím Stranger things jako ukončený seriál na poličku s těmi nejlepšími seriálovými počiny - za mě možná i jako nejlepší seriál svojí dekády. ()

ggggg 

všechny recenze uživatele

První dvě série paráda, třetí série obrovský sešup dolů a čtvrtá série nudná hrůza s nepochopitelně dlouhými díly. Když měl díl 50 minut, tak to krásně odsejpalo. Ve čtvrté sérii při délce dílu okolo hodiny a půl se po 60 min. znuděně koukám na TV kolik ještě do konce a mám problém to dokoukat. ()

poola 

všechny recenze uživatele

I přestože nemám až tak rád dětské herce ve scifi, tak zde mě díky jejich relativní uvěřitelnosti nevadí. Dokoukal jsem to celé a scifi srdce zůstalo uspokojeno, trošku mě v pár dílech chybělo napětí, ale jinak OK. Jestli bude další série, tak se na ni určitě podívám. 4* ()

Jingo 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, kdy si pustíte první díl a najednou zjistíte, že jste ztratili 8 hodin života, vykouřili krabičku cigaret a jediné co z vás vypadne je „no ty vole“ ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Vyšla snáď lepšia novinka tohto roku? Určite nie a predpokladám, že už to minimálne tento rok nič neprekoná. Naozaj grandiózny návrat do rokov osemdesiatych s výborným obsadením v čele s trefnou Winonou Ryder, kde mi vôbec neprekážali ani tie decká, práve naopak. Takú Jedenástku som si naozaj obľúbil a určite sa s mnohými zhodnem, že lepšia decká postava tu nebola už naozaj dlhý čas. Celých osem dielov si "Divné veci" udržali naozaj temnú atmosféru a budovali napätie, niektoré momenty boli preto pekne desivé a ja môžem s čistým svedomím povedať, že lepší seriál v danom žánri som snáď ani nevidel. Bratia Dufferovci, o ktorých som mimochodom doteraz ani nepočul, ma opäť raz utvrdili v tom, že žáner sci-fi horror stále nevymrel. Teraz už nezostáva nič iné len dúfať v druhú sériu. Prvá totiž síce hlavnú dejovú linku uzavrela, no zároveň otvorila novú a keďže tvorcovia dokázali asi všetkým, že majú na to ľuďom vytrieť zrak a prekvapiť, vôbec nemám obavy o to, žeby bola druhá na tom kvalitne inak. 1. SÉRIA: 100% ()

52637 

všechny recenze uživatele

WOW, naprosta pecka, kdo vyrustal na Goonies, E.T., Thing, Nightmare Elm street a dalsich osmdesatkovych filmech, tak tohle shlednout je povinnost. Nejlepsi serial (da se to zkouknout i jako film cca osm hodin) co jsem videl za posledni dobu. Winona, ale hlavne deti hraji naprosto uzasne. Myslim, ze velke prekvapeni roku!!! Netfix stale prekvapuje a boduje. Za mne 100% lahudkova zalezitost ()

Kouba007 

všechny recenze uživatele

Úžasné a naprosto geniální, od hudby, herců, kamery, režie...jediné co se dá vytknout, je čekání na další díly. Tohle je překvapení desetiletí, jsem odchycen :-) ()

Bbulli042 

všechny recenze uživatele

Osobne nie som nejaký seriálový fanúšik, no toto ma zaujalo už iba z traileru. Toľko odkazov na filmy môjho dectva. Mierne mi to prišlo inšpirované aj Silent Hill sériu. A ten 80's feeling...no skrátka pecka. ()

Anubiska 

všechny recenze uživatele

Absolutní nadšení! jako kdyby někdo vzal to nejlepší z kingovek a namíchal výtečný koktejl. A ty děcka hrají tak přirozeně,že tomu ani nemůžu uvěřit. Plus bezchybná osmdesátková atmosféra. No prostě PARÁDA !!! ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro všetci ten seriál ospevovali a nechcelo sa mi veriť, že je naozaj tak výborný. Ale to čo som dostal je neskutočný a nezabudnuteľný zážitok. Perfektné po všetkých stránkach! Zasadenie do osemdesiatych rokov sa autorom podarilo výborne, úplne z toho cítiť tú atmosféru starých filmov, ale vôbec to tomu nevadí. Inšpirované Spielbergom fakt v tom najlepšom slova zmysle a neviem sa dočkať čo si autori pripravia ďalej. Musím ich hlavne pochváliť za spracovanie toho monštra, pretože bolo naozaj desivé a vyhrať sa takto s atmosférou vždy keď príde na scénu, to chce um. del Toro by sa mohol učiť, pretože v jeho The Strain hlavný záporák bol skôr k smiechu. Herecké výkony sú priam delikatesa a Jedenástka je proste niekto, s kým si dokážete hneď vytvoriť silné puto. 11 rokov a takýto herecký výkon predviesť? Nemám slov! Netflix si opäť zvolil dobrý žáner a len ďalej potvrdzuje, že ostatná televízna tvorba (okrem pár výnimiek HBO a pod.) nemajú šancu. 100% bez váhania! ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama