Reklama

Reklama

Z onoho světa

(seriál)
  • USA Beyond
Trailer
Mysteriózní / Drama
USA, (2017–2018), 14 h 17 min (Minutáž: 42–43 min)

Hudba:

Toby Chu

Hrají:

Burkely Duffield, Dilan Gwyn, Jonathan Whitesell, Michael McGrady, Romy Rosemont, Peter Kelamis, Patrick Sabongui, Erika Alexander, Eden Brolin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Mladík Holden Matthews, který se po dvanácti letech probudí z kómatu, objeví nové astrofyzikální schopnosti, díky nimž se ocitne ve víru nebezpečného spiknutí. Nyní se Holden musí pokusit přijít na to, co se s ním během uplynulých dvanácti let stalo, a jak žít ve světě, který se v době jeho nepřítomnosti tak výrazně změnil. Největší otázkou ovšem zůstává, proč se to stalo zrovna jemu? Zatímco si Holden snaží zvyknout na to, že je dospělý, tajemná žena jménem Willa ho varuje, aby nevěřil lidem kolem sebe. (HBO Europe)

(více)

Recenze (16)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

V dnešní seriálové době, kdy se vytváří jeden skvělý za druhým jsem se po opravdu dlouhé době setkal s něčím, u čeho nemíním ztrácet čas, a to mám opravdu výdrž. Tady ale tak nějak po čtyřech dílech cítím, že to opravdu nemá co nabídnout a není tam naděje na zlepšení. Je to moc pro malý děti, je to hloupé, nijak napínavé, není tam jediný zajímavý charakter a vede v tom hlavní postava. Ano, prvních dvacet minut je celkem fajn a pak už je to spíš odpad. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Seriál, co začne tak bombasticky, že si už po prvních dvaceti minutách říkám, jak se na tuhle mysteriózní guilty-pleasure budu týden co týden s chutí dívat... Jenže! Pak přijde druhá půle pilotu, a mně dochází, že bych si v tom nenašel vůbec nic novýho, takže i když by mě tenhle teenage x-files mustr nejspíš bavil i napodvacátý, nehodlám mu letos v tý zaplavě tabooů, homelandů a vikingů nakonec věnovat pozornost. Už ne. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nezaujalo, asi to chce více trpělivosti zkouknout alespoň dva díly, abych nakoukl do "cool" světa hrdiny. Mám obdržet trochu konspirace, supernadpozemské schopnosti a hřejivé okamžiky rodinných chvilek. Zápletka se mi zdá neuvěřitelná a je to trochu melodramatické. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech přestávám sledovat. Ztratilo to šťávu a postavy mě nestihly zaujmout. Ani mi nezáleží na tom, jak to dopadne. 2-3* ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Scifi pro mladší teenagery (only). 1) Autoři se nesnaží ani zbla, aby svůj výtvor učinili atraktivnějším i pro další věkové skupiny. Převažuje zmatený děj, nevěrohodné postavy i chování. Nejhorší je do sebe zahleděný egocentrický hlavní "hrdina" Holden bez zájmu o cokoli, co přesahuje jeho kolo, hamburgery a vášeň pro "normální" život. 2) Ale pár pěkných kluků se tu najde: 25letý přesvalený Kanaďan Burkely Duffield (Holden Matthews), 26letý Kanaďan Jonathan Whitesell (Holdenův bratr Luke), 30letý Tom Stevens (Holdenův kolega z práce Steven), 39letý Jay Paulson (chovanec Edgar, který umí vyvolat požár). 3) Psáno po druhé řadě. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Fanouškům podobného žánru se to jistě bude líbit. Dost mi to připomíná nedávné The OA. Herecky to sice často pokulhává, ale příběh je dostatečně zajímavý, aby vás udržel celou sérii. Asi vás to úplně nenadchne v žádném aspektu, ale jako nenáročná žánrová oddychovka ideální. Jedno velké minus však přece jen zmínit musím, a to, že The Realm jako "druhý" svět není příliš zajímavý a rozvedený jen minimálně. To mě vadí a mrzí, jelikož minimálně za začátku to potenciál mělo. Takže se drtivá většina příběhu odehrává v 'našem' světě, což je škoda, i když právě kvůli nepropracovanosti toho druhého možná spíš dobře. Pusťte si to bez přílišných očekávání a budete se bavit. ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vás to určitě nadchne, čemuž pomáhá několik komických scén na odlehčení, které hlavní protagonista prezentuje jako by se nechumelilo (hláška s Narnií mě vážně pobavila). Zdá se, že se rozjíždí super seriál, ale pak se to někde zlomí. Po pravdě už si ani nejsem jistý, kdy jsem si uvědomil, že se v seriálu skoro nic neděje, ale co mě o pocitu přesvědčilo byl závěr, který děj posouvá zrychleným tempem a vše "podstatné" se odehraje během poslední epizody, a to je bohužel škoda. Uvidíme, co ukáže druhá série, šancí ji rozhodně dám, protože seriál v sobě potenciál určitě má. ()

adelina8 

všechny recenze uživatele

První díl byl super, ale to je zatím tak všechno. Potom už to jde hodně z kopce, odkoukáno mám horko těžko 8 dílů a zvažuju, že zbytkem už nebudu ztrácet čas. Nesympatické postavy a zmatený děj, který moji pozornost prostě neudrží. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Seriál má výborné tempo, čo sa týka dejového spádu a aj postavy sa nestávajú po čase natoľko otravnými, ako som sa obával na začiatku. Prefláknutá zápletka so superschopnosťami ma ešte stále dokáže zaujať, no niektoré rozhodnutia tvorcov seriálu celkom silno a úplne zbytočne zrážajú jeho kvalitu dole. Ide hlavne o využívanie zeleného plátna a „CGI“ efektov v týchto scénach, ktorých kvalita je podobná ako pri seriály Sanctuary, no od vtedy už ubehlo pár rokov. Takisto aj isté dejové odhalenia, ktoré sú podané až príliš nábožensky (bez opodstatnenia a náležitej reakcie postáv) a vôbec sa nehodia do mysteriózneho sci-fi seriálu som vnímal značne rozpačito. V každom prípade z traileru som očakával, že to dopadne oveľa horšie, takže nakoniec vcelku prekvapivý priemer. 10/10 - 60% ()

Alex126 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takhle, pokud vám není v rozmezí 10-14 let, bude těchto 8 hodin ztrátou času. Seriál není ničím zajimavý. Podprůměrné herecké výkony a otřesného B. Duffielda nevyrovnává ani sympatická seriálová Charlie Singer. Infantilní vztahy, nesmyslná zápletka a naprosto nedomyšlený vesmír. Nemá smysl ztrácet čas na promyšlenější komentář, seriál je ztrátou času a nemá jedinou přidanou hodnotu kromě pár úsměvných a pár graficky příjemných momentů. Za mě po zhlédnutí všech 10 epizod 15%, nevěřte IMDb. ()

clare03 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava je průser. Nevim jestli je to tak blbě napsaný nebo tak blbě zahraný. Asi oboje dohromady. Nápad by byl fajn... Ale celkově špatně zpracované. Usínala jsem u toho. Ale ve finále dokoukala obě série ze zvědavosti. ()

DDCC 

všechny recenze uživatele

Stranger Things, Pod kupolí, Kyle XY nebo Smallville. Upoutávky na tento seriál doslova vykrádaly všechny témata ze seriálu výše napsaných. Bohužel, už po pilotu přijde studená sprcha. Sledujete příběh chlapce z maloměsta v Kansasu, který se po 12 letech probudí z kómatu. A objevuje své nadpřirozené schopnosti... Tady se zastavím. V tomto momentě jsem tušil, že pokud se nic nepokazí, dostaneme úžasný příběh z teen prostředí, který bude o nadpřirozenu, trochu sci-fi, trochu toho dramatu. Stranger Things se staršími herci a akcí jako v Pod kupolí. Tuto myšlenku, kterou vám také všechny upoutávky namlouvaly, rozdrtí příchod *SPOILER* prvního, až perverzně vypadajícího, bad guye ve žluté bundě. Kdo je to, kde se vzal a proč? Než získáte odpověď, na scéně je druhý dědula a jeho vnučka. Jop, po čtyřech dílech si uvědomíte, že sledujete seriál o padouších a falešné Narnii, kde chybí akce, drama, vtip, cliffhangery, napětí a scenérie či občasné dobré herecké výkony nemají šanci vytáhnout tento seriál ze studny zapomnění. Později zjišťujete, že to má spíše blíže k Heroes. Kvalita po pilotu klesá, jemně se zvedá až u posledních dílů. Seriál si na nic nehraje, jako například The OA a podobně jako Stranger Things zůstane mnoho informací neodhaleno. Freeform do tohoto seriál napumpoval nespočet peněz, ovšem den před oficiální premiérou celý seriál umístil na Hulu a Freeform aplikaci. Zvláštní... Plusy - Hezká scenérie a občas vážně napínavé scény s Holdonem, které jsou podpořeny jeho dobrým hereckým výkonem a vynikajícími efekty. Mínusy - Plochý příběh hlavního hrdiny, který až otravně narušují odbočky a vedlejší příběhy při snaze najít na seriálu nějaké záhady nebo zápletku. ()

Jouzi.Ef 

všechny recenze uživatele

Sračka nejvyššího kalibru. Je mi ukradený, jestli to přineslo "něco" novýho nebo ne (nepřineslo), ale není mi ukradený, že je to v podstatě bez děje. Když se nad tím zamyslíste, skoro nic se tam neděje a pokud ano, tak serial odpovídá na otázky (pokud tam nějaké vůbec jsou) tak pomalu, vlažně a nudně, že vlastně ztratíte veškerý zájem a už vás to v ani nezajímá. Postavy se chovají naprosto nelogicky, příklady uvádět nebudu, byla by to ztráta času. Hlavní herec mě po celou dobu neuvěřitelně sral, jelikož se chová jako naprostý idiot, doslova primitiv! Nevím, zda je to proto, že je jeho postava tak dementně napsaná, nebo zkrátka neumí hrát... pravděpodobně obojí! Stejné platí o té cuchtě, která ho tam celou dobu uhání, myslím tu černovlasou - to její chování je taky na přes držku - má vybalit karty a nebýt naprostá kráva, která chodí akorát tak kolem horký kaše a hraje si na strašnou chudinku a zároveň hrdinku, která se chvástá, že dělá všechno co může, aby zachránila toho dědka starýho, ale podle mě si ze všeho nejvíc přeje jen to, aby zdechnul, protože pro jeho zachránu udělala akorát tak velký hovno, který po sobě nespláchla a raději by šukala, než řešila nějakýho starce, kterej ji už není schopen patřičně vymrdat anál. Kdyby za ní ten dementík Holden sám nepřišel a neměl tak malé pérko, že se ho raději rozhodl nevytáhnout a nepustil se do velké rescue mise, dědek mohl být kaput a děvka si ji mohla nadále mastit ve svý garzonce prolezlý švábama, kde pořáda bukake po večerech. Škoda, pilotní díl se mi moc líbil, málokdy se vidí tak ohromný propastný rozdíl mezi pilotem a zbytkem série... bohužel, zde se to opravdu zvrtlo v něco více než trapného. PS: Nejhorší moment celé série je večeře "přátel" v 5. díle, kdy jsem se musel jít několikrát vyzvracet z mnoha různých důvodů. Bohužel, podobný pocit mě potkal ještě několikrát... 15 letí a méně, nechť si jednu hvězdu přidají. ()

stret 

všechny recenze uživatele

Nemalo to scenár, len základný nápad, pár krát som si pospal. Holden to moc neutiahol, ťahala to Dilan Gwyn a jej deda, kým bol v kóme... ()

Honza2211 

všechny recenze uživatele

Tak tedy Beyond (Z onoho světa). Seriál začne výborně. S námětem jsem byl ze začátku velice spokojen, nápad velice dobrý (probuzení z komatu, paranormální schopnosti). Vypadalo to na kvalitní mysteriózní-paranormální seriál. Bohužel po epizodě 1x05 musím snížit hodnocení na 40%, měl jsem co dělat ať nedám 20%. Začalo to být bez nápadu, nudné, frustrující, povrchní a neuspokojivé. Pro školáky asi snesitelný seriál, ale pro mě už ne. Dávám si od něj pauzu. Není to propracované, je to povrchní a nudné. Některé násilné scény tam být nemusely, místy je to přesexované, což mi leze na nervy. Je to veliká škoda, protože nápad to byl dobrý a byl tak neuspokojivě zahozen a nevyužit. Seriál začal být povrchní brak, což nemusím. Příjemné překvapení je herec Alex Diakun (který hrál i v Krajních Mezích a Aktech X) a od totálního odrazení od tohoto seriálu mě zachránil. ()

Reklama

Reklama