Reklama

Reklama

Americká 80. léta

(seriál)
  • Česko Amerika osmdesátých let (více)
Trailer
USA, 2016, 4 h 54 min (Minutáž: 42 min)

Kamera:

Jack Kney

Hrají:

Tom Hanks, Phil Donahue, Steven Bochco, Bryan Burrough, James Burrows, Ed Catmull, Chuck D., Patrick Duffy, Diane English, Mike Farrell, David France (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Tento seriál nám připomene Ameriku osmdesátých let, kdy na úrovni globální politiky byla studená válka bezmála zázrakem ukončena mírovou cestou, ale mnohé výzvy, změny a vývojové procesy i přesto existovaly dále: krize způsobená nemocí AIDS, jedna z velkých epoch Wall Streetu, intimní portréty jedinečných osobností, jako byli třeba Ronald Reagan nebo Steve Jobs – a to je jen několik témat za všechna, o kterých v tomto osmidílném televizním cyklu padne zmínka. (TV Spektrum)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie dokumentárneho pohľadu na dekády druhej polovice dvadsiateho storočia v Spojených štátoch amerických z produkcie televíznej stanice CNN, tentoraz so zameraním na osemdesiate roky. Sedemdielna miniséria so sebou prináša stručný, ale dostatočne objasňujúci pohľad na dôležité udalosti v USA, akými boli napríklad vypuknutie ochorenia AIDS, spustenie hudobnej televízie MTV, alebo blížiaci sa koniec studenej vojny. Na diváka tu opäť čaká dostatočne atraktívna zmes dobových záberov, často vyskladaná z čriepkov televízneho vysielania, ktoré dopĺňa výklad k jednotlivým témam erudovaných odborníkov. The Eighties sú zaujímavou sondou do jedného z najpozoruhodnejších desaťročí moderných dejín. Hoci sa dokumentárna séria zameriava takmer výhradne iba na USA, politický, ale najmä popkultúrny dopad mala táto dekáda prakticky na celý svet, pričom vďaka mnohým jej aspektom zostáva aj naďalej stále veľmi pozoruhodnou. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Táto rekapitulácia udalostí obsahuje naozaj slušné množstvo (aj keď len základných) informácií, aké si rád pripomenie nie len obyvatel USA. Komentátor musí chrliť vetu za vetou aby sa presne zladil so strihom, takže viac by sa do tejto stopáže už sotva vošlo, ale celkovo bolo všetko čo som videl objektívne podané. 85% ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Americké osmdesátky do Česka, tehdy ještě Československa, vletěly naplno na začátku devadesátek hlavně díky kabelové televizi, kde valilo spousta seriálů z osmdesátek a hlavně MTV. Mě bylo nějakých -náct a dost dobře si to pamatuju. Jen vyvolení měli před listopadem 89 satelit a MTV. A právě MTV je cílem třetího dílu seriálu Video killed the radio star, protože američtí "umělci" se právě dostali do širokého povědomí paradoxně díky britské MTV, do té doby vlastně jen válcovali americká rádia. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Konec studené války, počátek digitální revoluce, excesy televangelistů a další - průlet osmdesátkovou dekádou jako slušný výběr sedmi epizod. Jako takový je poměrně obsáhlý, ale samozřejmě rychlovka vzhledem k tomu, co všechno se událo a bylo významné. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. díl - vývoj seriálů, vývoj generace, vývoj TV...je to zajímavé i z toho pohledu, kdy se to k nám dostalo. 75%. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama