Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Recenze (183)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od druhého dílu další kvalitativní propad, Hell on Earth už je opravdu pouze hloupým béčkem. Pinhead a noví cenobité (mimochodem značně nepovedení) dostali konečně dostatek prostoru, ale zase ztratili veškerou svou pekelnou eleganci, takže jejich přehnaný výskyt hodnotím bohužel spíš negativně. Scénář je dost prabídnej, tolik úchvatná atmosféra prvního (a částečně i druhého) dílu se absolutně vytratila. Jediné, co se trochu zlepšilo, jsou triky, ale posun není nijak výrazný, takže jej do svého hodnocení nemůžu započítat. Druhá, akčně béčková polovina alespoň zachraňuje nesnesitelně nudnou polovinu první, takže dám silné dvě hvězdičky, ale bojím se, bojím, dalších dílů. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $5miliónov║Tržby USA $12,534,961║Tržby Celosvetovo $12,534,961║ Slušné pokračovanie idúce si v zaužívaných šľapajach, kde potešia hlavne prepracované masky, krvavé nechutnosti a triky. /55%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

V prvních dvou dílech si tu hodně lidí stěžovalo na špatné herce, mě přišli dobří. Ale do třetice všeho zlého jsme dostali hereckou sestavu opravdu shitovní. Příběh nestojí za nic. Z původních dílů už zbyl jen Pinhead, jenže pozbyl svoji coolovost. Cenobité už jsou jen bizarní debilové s trapnejma hláškama. Budu dělat, že jsem tento díl nikdy neviděl a dál si hýčkat vzpomínky na jedničku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Našiel som v kocke netvora. A ona netvora vo mne.“ Kým dvojka sa narodila len rok po jednotke, s pôrodom trojky si štúdio dalo načas: trvalo to až 4 roky. Stálo to za to? Za seba poviem: nuž, hm... asi áno. Trojka sa mi páčilo o reťaz viac, ako dvojka. Nie je to špičkový horor, ale na rozdiel od dvojky sa drží trošku späť (čo jej paradoxne na napätí skôr pridáva, než uberá) a jednak to nie je až taký dejový bordel, než s akým prišli nielen nasledujúce diely, ale ostatne už aj dvojka, kde som sa miestami nechytal v zmysle o čo ide. Trojka sa, tiež na rozdiel od niektorých nasledujúcich častí, nestala obeťou brutálneho strihu, takže má hlavu a pätu. Dej je priamočiary a v dobrom jednoduchý. Gore je dosť, ale nie až tak, ako v dvojke, takže to, čo tu je, funguje lepšie, než nekonečný dvojkový bitúnok. Televízna reportérka v podaní Terry Farrell (Dax z môjho obľúbeného Star Treku, Hlboký vesmír 9) je fajn. Potešil ma nielen slušný priestor pre Pinheada, ako skôr pre Douga Bradleyho v civilnej podobe sympaťáka Elliota – muža, ktorým bol predtým, než sa dostal do pokušenia s magickou kockou. Ostatní Cenobiti majú menší priestor, ale vôbec mi to nevadilo. S odstupom rokov môže budiť veľkú dávku nedôvery osoba režiséra, ktorým nie je nikto menší, než nekonečný kráľ béčok a céčok Anthony Hickox (má tu cameo vojaka). Keď sa na to však pozrieme s chladnou hlavou, musíme skonštatovať, že mnohé veci, pod ktorými bol v 80. a 90. rokoch podpísaný, sú dnes kultovky, síce „nostalgické“ a nie „kvalitatívne“, ale čo na tom záleží (Voskové múzeum 1 - 2, Warlock 2). Barker sa na vzniku trojky podieľal z pozície šéfa výroby. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Z prvnich trech dilu jasne nejslabsi a to ze dvou duvodu. Rozjede se to poradne az v zaverecny pulhodince a celej dej je tak trochu prekombinovanej a slatanoidni. Nicmene akce na diskotece, novy Cenobiti a brutalni zabery jsou fajn a dojde i na nejaky osvetleni vzniku Pinheada. Sice to neni buhvijak strasidelny, ale par scen stoji za to a rozhodne skvela zabava. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Třetí část kultovní série (i když za kultovní se dají nazvat pouze první dvě) se tentokrát přesunul do Ameriky, a to konkrétně do New Yorku. Pinhead, uvězněný v podivném sousoší, se brzy dostává na svobodu a při honbě za Lemarchandovou kostkou rozsévá v centru velkoměsta smrt a zkázu... I když kvalitativní sešup je tu znát, pořád je to slušná a krvavá sranda. Trojka oproti starším bratříčkům ztrácí na tajemné atmosféře, za což velkým dílem může absence virtuózního guru Christophera Younga, za to nám to kompenzuje velkou dávkou gore a akce. Úchvatná scéna je například masakr na diskotéce a akčně pojaté řádění Cenobitů v ulicích města. Pinhead si obstará několik nových pomocníků, a mezi jeho nejpůsobivější výtvory patří J.P. Cenobit, Camera Head, C.D. a Barbie. Sám režisér Hickox si tu střihnul malou roličku jednoho z vojáků ve Vietnamu, a pak tu bleskově přeblikne na jednom z televizních kanálů. Oproti následujícím "majstrštykům" se Hell on Earth dá ještě s čistým svědomím vřele doporučit. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdyby producenti měli soudnost a neřídili se jenom vidinou zisku, zůstalo by u dvou prvních dílů a diváci by byli ušetřeni zklamání. Takhle to ale ve filmovém průmyslu nikdy nefungovalo a fungovat nebude. Trojce schází kvalitní scénář a atmosféra předchozích dílů, přidalo se na násilí a tempu. Ještě to na rozdíl od pozdějších dílů není průšvih, ale fajnšmekra to už neosloví. Nicméně komu stačí ďábelské rekvizity, ten může být spokojen. Kostky i démonů si užije dosyta. Celkový dojem: 45 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Trojka není epickým vyvrcholením trilogie, na což se ale v hororech obecně nehraje, a není ani tak okázale imaginativní a krvavá jako dvojka. Ale je to solidní pokračování s novými hrdinkami (Kristy se tu jen symbolicky mihne) i novými Cenobity. Sympaticky se zaměřuje na Pinheada, ale ani tentokrát ho tvůrci nebyli schopní opatřit nějakým zajímavějším originem, plus se na můj vkus nějak moc chechtá, což měl přenechat Freddymu - Pinheadovi nejvíc sluší jeho suchá vážnost. Příběh není nic extra, ale drží si to slušnou zábavnost díky pěkným babám i krvavým efektům. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento třetí díl Hellraiserovské série se mi líbil nejvíc. Měla jsem pocit, že scénář byl na mnohem lepší úrovni oproti předchozímu Hellboundovi, nevyzněl tolik amatérsky a béčkově. Hlavní a největší prostor zde není věnován magické kostce, ale jejímu vládci. Je více zaměřen na Pinheadovu osobnost, což se ukázalo být jako velmi správným krokem. Seznámíme se ještě více s jeho charakterem a dozvíme se, jak vnímá svůj "pobyt" v pekelném světě a také jsme obeznámeni s jeho názory a myšlenkami na toto místo, na lidi, na svět a podstatu bytí. Přišlo mi, že taktéž z části díky tomu, je celý film povznášen na jistou, bizarně uměleckou úroveň. Děj a příběh je rovněž velmi zajímavý a poutavý, stejně tak jeho zpracování. Utkvěla mi v paměti třeba masakrovská scéna v klubu, nebo nápadité provedení nových Pinheadových cenobitských společníků. V jedné scéně mi hlavou bleskla myšlenka "Ty jo, ta dlouhovlasá slečna je Hellraiserova...?" Někteří možná pochopí mou myšlenku a dokončí ji, jiní nebudou chápat její smysl. Naštěstí se vše v závěrečných scénách důkladně vysvětlilo, a já se tak poté za tuto svou myšlenku lehce styděla. Za zmínku též stojí zajímavý, otevřený konec filmu, který mi vyzněl lehce apokalypticky. Na závěr bych jen dodala - Doug Bradley RULEZZ!:) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Celé je to takové utahané, místy nepřehledné. Už to neni moc hororové, z ničeho tu nejde strach. Taky nechápu, proč všechno musí za každou cenu bouchnout. Pinhead je asi ten důvod, proč nakonec přidávám i druhou hvězdičku. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Bylo jen otázkou času, kdy Pinhead rozevře své sítě bolesti a utrpení do našeho světa. Třetí díl této série se vyznačuje nejvíce vizualitou a osobou samotného Pinheada, avšak jeho největší slabinou zůstává scénář, který v některých chvílích sklouzává někam úplně jinam, než by ho bylo hodno. Odpoutáme-li se však od kostrbatějšího děje a necháme-li se unášet zvrhlou pekelnou fantazií, dostaví se solidní zážitek. Celkem nechápu, proč je tento díl tolik odsuzován. Démonický Pinhead tu naopak dostává více prostoru než v předchozích dílech a často vytýkaná "slabější" atmosféra této části zůstává v mezích předchozích dvou dílů. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ešte stále to má náznaky mrazivej atmosféry vinikajúch prvých dvoch dielov (nový Pinheadovi prisluhovači v závere filmu), no zápletka je už skutočne uvarená z vody, vačšina stopáže je vyplnená nezmyselnými blábolmi a aj efekty si nejako pohoršili. Ďalšie pokračovania si už zrejme odpustím. (5/10) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#3 Hellraiser. Hellraiser společně s trojkou vstoupil do 90. let jako neskutečnej propadák. Ashley Laurence už má jen malý cameo, nová generace cenobitů přichází na scénu až po hodině telenovely, navíc jsou neskutečně špatní. Náboženská kontroverze nefunguje. Ne, tady není prostě vůbec nic. Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné. Budu se opakovat, ale tohle je zase jinak pojaté, než dvojka, ta byla zase jinak pojatá, než jednička, ale pokaždé zatím vyšly osobité a dobré filmy a trojka není výjimka. Je to víc přímočaré, na atmosféru se už tolik nehraje, zato se tady hodně vraždí, teče hodně krve a cenobité dostali asi nejvíc prostoru ze všech osmi Hellraiserů. A má to dvě naprosto špičkové scény: Pinhead v kostele a Pinhead ve víru diska (v tom ho trochu chápu). S tímhle dílem přichází poslední Hellraiser, jak ho máme rádi. Kněz: "You will burn in Hell for this!" Pinhead: "Burn?! Oh, such a limited imagination!" ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Evidentný pokles oproti prvým dvom častiam, ktoré obe považujem za horrorové skvosty. Tretia časť sa nemôže hrdiť ani len z polovice takou pekelnou atmosférou ako predchádzajúce diely. Stále však sa ešte jedná o pomerne kvalitný a zaujímavý horror. Scenár sa viacej sústredí na postavu Pinheada. Povedal by som, že tento diel je omnoho akčnejší, ako som bol pri "Hellraiserovi" zvyknutý. Ale pri treťom pokračovaní sa to už dalo očakávať. V ostatných dieloch to však už išlo z touto sériou rýchle z kopca. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Aja,jaj..je to...v riti, jakmile se do toho vložili Amíci, tak se z "pekelnický kultovky" s puncem britské horror-patiny, stala nedomrlá klišoidní odrhovačka.. Bohužel!! -) "Pinheade...sakra, vymej těm paběrkářům mozkovny!" ()

petero 

všechny recenze uživatele

Kedze v dvojke náš milovaný Pinhead zomrel, takže všetky dalšie pokračovania sú len nastavovanou kašou. No fajn, tentoraz to Pinhead a iný Cenobiti rozbalili priamo na zemi. Hlavná hrdinka je fakt simpaťáčka, dočkáme sa aj nejakých tých krvavých scén (ako v každej doterajšej časti, aj tu je obeť efektne stiahnutá z kože), naviac sa tu predstavia nové príšerky ako sú kameraman - borec má namiesto oka zabudovanú kameru ktorou veselo zazúmuje obeti priamo do hlavy, Dj - nejaké tie vinyli hojne trčiace z tváre a rád rozhadzujúci svoje cd po fanúšikoch, fajčiarka - cigaretka zapichnutá priamo v krku. Proste bordel v uliciach. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tajemno odstraněno, cákanců neskutečné množství. Trošku nerozumím obalu kde jsou vyobrazeni Cenobité, kteří zde nehrají, namísto nich jsou zde vytvořeni noví, ale nejsou nijak zvášť úchvatní. Možná ten rekreační kameraman co má objektiv místo oka. Doug Bradley opět ukazuje svoji civilní přívětivou tvář. Kdo má rád atmosférické horory ten ještě ani při tomhle díle nemůže sáhnout vedle. 60% ()

Reklama

Reklama