Reklama

Reklama

Recenze (5)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak po několika středometrážních filmech, které mě nedokázaly tolik oslovit (a dva se mi ani nelíbily) jsem se podíval na další Greenawayův celovečerák a jsem spokojený. Sice to z hodnocení moc nevypadá, ale je to tak. Celkem mě překvapuje, jak malé množství lidí to vidělo, ale zase na druhou stranu si myslím, že tohle ocení jenom ti, co už jsou s filmy Petera Greenawaye nějak seznámení a vědí aspoň trochu, kdo je Tulse Luper. On se mu Greenaway věnuje v středometrážním filmu Přepracování vertikálních charakteristik a pak na něj párkrát odkazuje ještě ve Fallech. Jinak se k němu vrátil až v tomhle filmu, ale za to ve velkém - své fiktivní postavě věnoval rovnou celý seriál, který rozdělil na tři dvouhodinové filmy. Tady byly epizody 1-3, které ale nebudu hodnotit zvlášť. Celkově se jedná o velmi zajímavý film, který má dost působivou obrazovou stylizaci. Greenaway tu celkem slušně experimentuje, většinou mě to zaujalo, někdy ne tolik, a kdyby to bylo o něco kratší, bez problému ty 4* dám. Takhle to vidím zatím na velmi silné 3*, ale třeba to ještě později změním. Mám to totiž dost na hraně. A na druhý díl se určitě kouknu taky. EDIT: Nakonec ty slabé 4* dám, protože z hlediska experimentálních filmů to bylo opravdu příjemné. A navíc mám rád filmy Petera Greenawaye. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Nedovolim si to nazvat odpad, ale len preto, ze "odpad" je daco skodlive, kdezto toto je totalna haluz :-D.. Vydrzal som len chvilu, skusal som to pretacat, proste sa to neda pozerat: daky tipek vyprava v PiP (picture in picture, cize maly obrazok vo filme dolu) dake somariny, do toho vrzgaju huslicky, iny tipek si sucha parochnu, potom zrazu zacne dakto tancovat.. Proste jak z blazninca, cele ujete, komplet experimentalne vysinute. Toto nie je normalny film, ale normalna chobotina. Ved si to najdite na youtube a uvidite :o).. Z ucty za pokus o "daco ine" davam 1*, ale ono je to v podstate totalny odpad aj tak :--)).. ()

garmon

všechny recenze uživatele

metaforicky bych tohle vyjádřil obrazem, kdy má samec od prasete asi litr a půl spermatu, ale nemá v něm spermií víc, než jiný živočišný druh v deseti mililitrech ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama