Reklama

Reklama

The Love Witch

  • Slovensko Čarodejnica lásky (festivalový název) (více)
Trailer

Mladá čarodějka Elaine (Samantha Robinson) přijíždí po záhadné smrti svého manžela do malebného města Arcata. Je odhodlaná najít pravou lásku za každou cenu. Přestože její krása se nemíjí účinkem, její magie ano. Elaine shledává, že žádný z mužů, které svede, není dost silný na to, čelit svým emocím, na jejichž následky umírají. (Dementra)

(více)

Recenze (26)

POMO 

všechny recenze uživatele

Úmyselné omalovánkové retro béčko s halucinogénne zvodným erotičnom, morriconeovskou hudbou a bizarným, folklórne rozprávkovým vyvrcholením ako od Zdeňka Trošky. Úlet, ktorý si dýcha vlastným životom. Samantha Robinson forever, za ňu pridávam diskutabilnú tretiu hviezdu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ježiš, to je pitomost. Možná kdybych chtěl nějak rozebírat femi-témata, ok, asi bude co řešit, ale to z toho filmu pořád nedělá cokoliv jiného než nesnesitelně otravnou nudu s konceptem. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po smrti manžela sa pôvabná čarodejnica presťahuje do nového mesta, aby tu našla nového muža, ktorého bude milovať. Jej čarodejnícke praktiky však začínajú spôsobovať čoraz viac problémov, a keď muži očarení jej krásou začnú zomierať, musí použiť všetky magické sily aby zakryla to, čo spôsobila. - Dosť netradične spracovaný horor, ktorého problémom je to, že je strašne dlhý. Páčili sa mi však kulisy a kostýmy, dej mal zaujímavý spád a najviac ma potešila brutálna scéna v sprche, pretože neznášam rezanie žíl. Odporúčať tento horor určite nemôžem, pretože je to podla mňa až na pár zaujímavých scén len nefunkčný výmysel režisérky, ktorým si splnila svoj detský sen. + herečka z Scouts Guide to the Zombie Apocalypse + herečka z The Den + herec z iZombie ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Hranica medzi štýlovým RETROm a parodickým GÝČom bola v tomto prípade už prestrelená, no (zrejme) kvôli hlavnej „hrdinke“ som pri tom nejako vydržal. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Umelecké retro, bez šťavy a náboja, ktoré zaujme akurát tak pohľadom na hlavnú hrdinku. Inak absolútny súhlas, je to horor "par excellence" - 20 % ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pretrpené. Tá hyperštylizácia si nadpriemer zaslúži; že vizuál vyzerá ako mix 70’s eurohororu s Bollywoodom. Keby mi niekto povedal, že rok vzniku je 40 rokov dozadu, uveril by som mu. Ale výrazne by to chcelo zmenšiť dĺžku, pretože je neúnosná. Skrátiť kludne o trištvrte hodinu by tomu skôr prospelo, jak ublížilo. ()

Othello odpad!

všechny recenze uživatele

Přímý přenos z filmového pekla, který se nebojí postavit celou svoji existenci na dvouhodinovém opakování jednoho vtipu, který ani není však nijak zvlášť dobrý, natož originální. S ohledem na uznáním se kývající hlavy zámořských blogerů, nadšených z feministických přesahů jsem rád, že nemám vagínu, protože jinak bych si to šel okamžitě hodit. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Prvoplánově kýčovitá černá komedie z poněkud bizarní alternativní reality, od které jsem si hodně sliboval a na kterou jsem byl hodně zvědavý. Ale spokojený jsem jen napůl. Toporné herectví a strojené dialogy à la 50s jsou sice chvíli zajímavé i zábavné (úsměvné), ale kvůli zbytečně dlouhé stopáži s několika zbytečnými (nebo aspoň zbytečně dlouhými) scénami začnou po čase malinko nudit. Takže tenhle retro styl mi sice příliš nesedl, ale sedla mi dobře stránka estetická a moc se mi líbila Samantha Robinson, respektive její diblíkovité herectví, které mi neustále neodbytně připomínalo jednu mou veleoblíbenou ženskou filmovou postavu, a to Betty v Susan's Plan (dokonalá Lara Flynn Boyle). Jo a na "horror", "drama", nebo "thriller" fakt zapomeňte, tenhle film patří do úplně jiných škatulek. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Oceňujem celkové spracovanie tohto podivuhodného filmu! Natočiť v 2016 film ktorý vyzerá ako z minulého storočia, to chce trocha premyslieť. Preplácané tuctom čarodejníckych klišé, lektvarov a ich výparov či rituálov s naháčmi. Chcieť-nechcieť dopozerala som, však kto by povedal nie Elaine? Názov filmu je výstižný. Jediné čo mi vadilo, boli scény z letného slnovratu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „The Love Witch“ je rozhodně kouskem, který dovede zaujmout, ale nikoli hororové fanoušky. Jeho řazení na některých databázích do žánru hororu, je jednoduše zcestné. I tak je to ale film, na nějž stojí za to kouknout. Jasně, je trochu divný, stopáž má přepálenou, ale na druhou stranu je to zážitek, který se vám u filmu hned tak opakovat nebude. I to je dobrá zkušenost. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Film, k němuž vyjádřil sympatie David Fincher. Je to sice vypulírovaný retro, ale víceméně jde o výpověď dnešní emancipovaný generace chladnokrevných kurev. Hlavní postava je dokonalý robotický exemplář neživočišnosti a vypočítavosti. Chvílema zábavný, místama otravný, ale zároveň svym způsobem hypnotický brak. https://www.youtube.com/watch?v=Ll9af2WkVqE ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Naprosto absurdní bizár. Režie,Scénář,Hudba,Produkce,Střih,Scénografie,Kostýmy: Anna Biller. The Love Witch je prostě obrazem jednoho člověka, který přesně věděl co chtěl udělat a měl svojí vizi a na jediné řemeslo, které si nechala Anna Biller šáhnout je kamera. Stejně tak tomu bylo u jejího předešlého snímku, není se tak čemu divit, že je dělí tolik let, protože tohle všechno vymyslet a zrealizovat sám chce notnou dávku času a oddanosti. Co se samotného filmu týče je to kvalitní pocta 60's a 70's horrorům se vším všudy od barev, stylu, kostýmu, hereckých výkonu, prostě všechno se zdá být na svém místě a každá část filmu je propracovaná do nejmenšího detailu. Přesto, že se místy film vydává do absolutně pochybných míst jsem mu to schopen odpustit, protože jsem dlouho neviděl takhle čistou filmovou vizi a víru ve svoje dílo jakou Anna Biller předvedla. Samantha Robinson je Love Witch jak se sluší a patří, vyvolává v člověku přesně takové pocity jaké má a věřím, že její výběr byl součástí dlouhých příprav snímku. Rozhodně to není film, který se bude líbit každému, ale pokud člověk dokáže trochu odhlédnout od tématu filmu a ocenit filmové řemeslo The Love Witch je přesně tím snímkem, který si tenhle obdiv zaslouží. Teď už si jen počkat dalších devět let na další film. 79% ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Podivnost, která zaujme jen vizuální stránkou, jež kopíruje pozdní šedesátá léta. Zde je to však ještě stylisticky přehnané až k absurdnosti. Celý děj je v podstatě shrnutý v popisku filmu. Sledovat 2 hodiny takto nudný snímek v kuse, oblažovaný bizarními monology čarodějky, se mi nepodařilo. Pokud vás láká estetika 60. a 70. let, není nic jednoduššího než se podívat právě na nějaký solidní autentický film vyrobený v tomto období, kde se to čarodějnicemi jen hemžilo. V The Love Witch nenaleznete ani napětí ani humor ani horor. ()

Dementra 

všechny recenze uživatele

The Love Witch se odehrává v 60.letech. Nebo ne? Moderní telefony, nová auta a černé policistky? Dá se říct, že film je zasazem do rovnoprávné moderní společnosti s šedesátkovým "feelem". Vizuální stránka je naprosto strhující poctou technicoloru, přehraným šedesátkovým hororům, který byl natočen na původní 35 milimetrový film. Jestli si nějaký film zaslouží Oscar a všechny ocenění na světě za kostýmy a výpravu, je to Love Witch. Vizuál je tak dobrý, že pominu i slabá místa v příběhu a vlastně si ani nejsem jistá, zde některé scény byly poctou či parodií kinematografii 60.let. Takže asi za 3,5. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem měl co dělat,abych tento film dokoukal.Dvě hodiny převracení se v křesle a přerušování začínajícího spánku,se konečně dostavil konec a já mohl ulehnout a chvíli přemýšlet kolika takových filmů budu muset čelit. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Jelikož miluju šedesátkový filmy a tenhle film velmi věrně simuluje atmosféru šedesátkových kýčovitých filmů, a to jak výpravou, stylem, děljem, hereckými výkony, tak jsem si to užil velmi. Samantha Robinson se pro takovou roli narodila. ()

DarkSaint 

všechny recenze uživatele

Že sa režisérka snažila vytvoriť opak exploitation žánru 60. a 70. rokov by mi bez dlhšieho pátrania úplne uniklo. The Love Witch je ironicky úplným dobovým pastišom presne týchto filmov, síce s perspektívou súčasného feminizmu, no predsa len im zdáva poctu. Keby bol aspoň o 30 minút kratší, kľudne by si vyšliapal cestu k modernému kultu. ()

Reklama

Reklama