Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 2

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (265)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

NE! Sice to neni úplná pohroma, původnímu filmu to ale nemá jak ani v čem konkurovat. Ten totiž dával smysl a předcházel mu dokument (a vůbec skvělá kampaň), kterej diváka jasně naladil na "true story" a nechal ho pak utápět se v šílenství a strachu při filmu samotnym. Hlavní ovšem je, že odůvodnil sestřih nalezených záběrů. V nový verzi, respektive v pokračování, ale právě element vzniku filmu nedává vůbec smysl - prostě proto, že všichni zúčastnění chcípli, takže "true story" tady padá nikoliv kvůli tomu, že už by všichni věděli jaká je pravda, ale protože tvůrci zapomněli říct, kdo vlastně ten "found footage" sestříhal. Škoda i toho, že ten děs tady probíhá skrze hlasitost, namísto postupně budovaný atmosféry. Jinak technicky to vzhledem k žánru špatný vůbec neni a finále je rovnou perfektní! Kdo ale zažil devadesátá léta a prošel původním filmem, toho to nemůže nijak rozhodit a dnešní omladině jsou filmy tak u prdele, že to ani pořádně nepochopí. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert smekám před Adamem Wingardem klobouk. Nejenže nechal nepovedenou amatérskou slátaninu z roku 1999 definitivně zmizet v hororovém propadlišti. On prostřednictvím svého sequelu, jehož příběh se odehrává 20 let po zmizení Heather Donahue, dokonce pronikl k čiré hororové esenci, čímž tak pokračuje v odkazu Eggersovy jedinečné Čarodějnice z minulého roku. Běžný popkornový divák, který si neumí představit horor bez hektolitrů krve, bude při sledování Blair Witch nejspíše zklamán. Ano, vyskytuje se zde i několik kvalitních gore scén, ale ty slouží pouze jako taková nadstavba k bezchybně gradované atmosféře snímku, která diváka v závěru doslova roztrhá na kusy. Jakmile se společně s hlavními postavami rozhodnete vstoupit do tajuplných marylandských lesů, pocitů všudypřítomné tísně, zmaru, šílenství či paranoie se již nezbavíte. A jestliže se domníváte, že pro vás již nemůže být hůře, jste na omylu. V závěrečné intenzivní 20-ti minutovce vás Blair Witch vystaví tváří v tvář koncentrovanému strachu. A kdo bude následně tvrdit, že toto mrazivé setkání přečkal, aniž by se mu zrychlil dech, rozbušilo srdce, zvýšil krevní tlak či naskočila husí kůže, ten jednoduše lže. Veškerá další slova jsou zbytečná. Blair Witch lze bez jakýchkoliv pochybností považovat za jeden z nejlepších hororů filmové historie a já ze své pozice zdejšího hororového odborníka apeluji na všechny distributory, aby se vzpamatovali z letargie a poslali tento hororový klenot do českých kin. ()

Reklama

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Už je to jasný !! Jak se v nějakém názvu hororu objevuje slovo Bitch ééé teda Witch, tak je jasný, že to bude větší sajrajt než poševní sekret devadesátiletý stařeny trpící nadváhou s beďarama na kundě. Trojka je sice o kapku míň vypíčená než jednička, ale stále je to kolosální sračka. Nejvíc mě rozesmál negr se jménem Petr. Černej Petr si tedy logicky vytáhne černýho Petra a čeká ho mrda stromem do palice. Jop, tady už krom šutrů a větviček strašej i padající stromy. Hlavní hrdina příběhu je mladší brácha Vohrndíry z jedničky, kterej se rozhodnul, že Vohrndíru najde. Že budou jedna rodina bylo jasné - stejně jako jeho zmizelá ségra má za kámoše samý dementy, je to Ultrakokot a přejete mu smrt. Ale na jeho obranu smrt tady přejete úplně všem. Nejvíc Ashley. Takovou píču jsem neviděla minimálně od středy, kdy jsem byla na magistrátu. Většinu filmu máme tmu jako v prdeli, takže stejně jako v prdeli vidíme hovno, občas baterkou zasvítíme na stromečky, pak se vleze do chaloupky, ukáže se čarodějnice, což vysvětlí proč jí v jedničce neukázali (takhle děsivé pixely se jen tak nevidí) a zase všichni chcípnou. Suma sumárum jestli se chcete bát, jděte v jednu ráno do lesa a po hodině bloudění zahoďte baterku. Do rána budete zesraný 100x víc než při sledování téhle debility. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď si spomeniem na svoju prvú skúsenosť z originálom, ešte teraz mi chodia zimomriavky po chrbte. Bol som na ňom v amfiteátri, ušlo sa mi posledné miesto v poslednom rade, ktorý bol vlastne už súčasťou lesa. Bola tma jak v rohu, hrmelo. Keď som prišiel domov, našiel som si vo dverách odkaz od rodičov, že sú na návšteve, mám si zobrať kľúče z "obvyklého miesta" a ísť do vnútra pivnicou. Môžte tri krát hádať či som nabral odvahu. Tri týždne som sa obzeral cez plece, rok ma nikto nedostal na opekačku. V živote na to nezabudnem. Nikdy predtým ani nikdy potom ma žiadny snímok tak negatívne nezasiahol. Asi ako "jeden z mála" som si preto prial, aby tento remake vypálil úplne inak. Možno keby neniesol so sebou tú ťarchu úspechu "predchodcu", možno by odozva nebola až tak negatívna. Mne nový "Blair Witch" z pohľadu snahy vyvolať u diváka pocit strachu, či samotnými originálnymi vsuvkami, za pomoci ktorých sa tvorcovia snažili odlíšiť od originálu, vyslovene tragický neprišiel. Posledná 20 minútovka bola z pohľadu atmosféry pomerne slušná, dal som "ľahko" nadpriemerné hodnotenie horším hororom (no dobre, možno nie), a možno zo mňa "píše" nostalgia, no ja tu tretiu z "lásky" k toľko nenávidenému "F.F. subžánru" skrátka dám - 55% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ niekomu v jednotke chýbal nejaký tieň, alebo aspoň náznak bléruičského monštra, tak sa po dvadsiatich rokoch dočkal. Je ale otázka, či má niekto chuť si pozrieť opäť ten istý typ filmu, keď sa z found footage stál žáner sám o sebe a nepôjde skôr len o istý typ nostalgie a porovnávania. Blair Witch prvú polovicu skôr otravuje, pretože tieto tváre si vážne nezapamätáte, tú druhú sa slušne rozbehne, ťaží z toho, že každú chvíľu čakáte v zábere to niečo naviac, čo zostalo pred dvadsiatimi rokmi záhadou. Možno aj od toho sa bude odvíjať vaše hodnotenie, či tú čarodejnicu vidieť chcete, alebo nie. No a bohužiaľ scenár sa síce snaží celú mytológiu nejako osvetliť, ale nič šokujúce či prevratné nás nečaká. S Wingardom to ide mierne dole kopcom, po slušnom debute prišiel tento priemerný sequel (ale v kine by fungoval určite lepšie, preto asi aj tak nízke domáce hodnotenia) a takmer sa odpísal tragickým Death Note. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Počas natáčania mal filmový štáb zakázané používať slovné spojenie "Blair Witch". Dokonca ani v scenároch, ktoré casting čítal po prvýkrát, sa toto spojenie nenachádzalo. (Marceloo)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama