Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 3

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (265)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď si spomeniem na svoju prvú skúsenosť z originálom, ešte teraz mi chodia zimomriavky po chrbte. Bol som na ňom v amfiteátri, ušlo sa mi posledné miesto v poslednom rade, ktorý bol vlastne už súčasťou lesa. Bola tma jak v rohu, hrmelo. Keď som prišiel domov, našiel som si vo dverách odkaz od rodičov, že sú na návšteve, mám si zobrať kľúče z "obvyklého miesta" a ísť do vnútra pivnicou. Môžte tri krát hádať či som nabral odvahu. Tri týždne som sa obzeral cez plece, rok ma nikto nedostal na opekačku. V živote na to nezabudnem. Nikdy predtým ani nikdy potom ma žiadny snímok tak negatívne nezasiahol. Asi ako "jeden z mála" som si preto prial, aby tento remake vypálil úplne inak. Možno keby neniesol so sebou tú ťarchu úspechu "predchodcu", možno by odozva nebola až tak negatívna. Mne nový "Blair Witch" z pohľadu snahy vyvolať u diváka pocit strachu, či samotnými originálnymi vsuvkami, za pomoci ktorých sa tvorcovia snažili odlíšiť od originálu, vyslovene tragický neprišiel. Posledná 20 minútovka bola z pohľadu atmosféry pomerne slušná, dal som "ľahko" nadpriemerné hodnotenie horším hororom (no dobre, možno nie), a možno zo mňa "píše" nostalgia, no ja tu tretiu z "lásky" k toľko nenávidenému "F.F. subžánru" skrátka dám - 55% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prý je třeba stoupnout do kouta a zavřít oči. Jenže i to je pro mladou bandu za děsivých nočních zvuků a událostí sakra obtížný úkol. Je tma a pak ještě větší tma. Pseudodokumentární mystifikace pokračuje. Dvacet let po událostech z filmu, který vznikl takřka na koleně a s pocity za nehty lezoucí opravdovosti, se seznamujeme s bratrem Heather, která se před lety vyděšená omlouvala svý, Joshový i Mikeový mámě. Tehdy to byl adrenalinový zážitek, který určitě nejednoho houbaře odradil od návštěvy lesa. Adam Wingard se snaží navodit podobnou atmosféru, místy se mu to dokonce i daří, mnohé momenty jsou skutečně syrové a děsivé, jinak je všeho pochopitelně víc, včetně postav a jejich hekání a fňukání. Přešlapů je ovšem rovněž dost. Úplně zklamaný nejsem, jen to prostě už tak nějak (z principu) nemůže fungovat. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak to bola komédia. Horor jedine pre tých, ktorí sa boja zvuku vysielačky a hlasného vzdychania černocha. V roku 1999 bez internetu to ešte mohlo fungovať. Kto sa ale mohol odvážiť natočiť to isté, s podobným scenárom, no takmer vôbec nie strašidelne? To, že sa pár týpkov zase točí v tom istom lese do kruhu a vidia znamenia z dreva, to mal byť vrchol hrôzy? Jedna hviezdička za skákajúci mop, ktorý hral bosorku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych vám dopředu říci, že původní film Záhada Blair Witch (1999) z celé duše nesnáším a patří mezi TOP 10 nejhorších filmů, které jsem zatím viděl. Tudíž jsem k tomuto pokračování přistupoval již od samotného začátku s velkým odporem. Musí se ale nechat, že tvůrci na této banální historce vydělali neskutečné prachy a množství lidí jim nehorázně skočilo na špek. Navíc se dá The Blair Witch Project společně s ještě starším Cannibal Holocaust považovat (ne oni jimi skutečně jsou) za průkopníky „ found footage“. Následně se díky nim strhla doslova lavina a tento subžánr dodnes plodí každý rok množství jejich následovníků…Čehož samozřejmě hodlal Adam Wingard náležitě využít, dostal mnohem větší rozpočet (5 miliónů je rozhodně více než 60 000), nicméně ani to mu velký úspěch nezaručilo. Jasně tento film vydělal taky slušné peníze (45,2 mil), ale svému předchůdci se ani zdaleka nepřiblížil. A proč? Protože generace, která tehdy Blair Witch žrala, už dnes jaksi vyrostla a podruhé se za nos vodit nenechala – ani ta dnešní – na kterou se každoročně valí jedno found footage za druhým. Musím však uznat, že oproti původnímu kousku, tohle mělo alespoň trochu zajímavou atmosféru v závěrečných patnácti minutách a objevilo se tu i několik rádoby „lekacích scén“ (létající stan, zlomení Talie vejpůl). Jinak to ovšem i zde spočívalo jen v nudném běhání po lese, zoufalém křikotu a bečení do třepotající se kamery…). Jinak ale celkem bída a nic, co bychom už neměli šanci vidět někde jinde. Kus klacku, pyramida ze šutrů a rozmazaná šmouha – to už dneska vyleká leda tak osmileté děcko a zdejšího hororového kokota Psychora... 30% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na pôvodný originál z r. 1999 sa to nechytá ani náhodou. Úvod ešte ušiel, začala sa budovať atmosféra, aj postavičky boli sympatické, takže už som si začínal mädliť ruky. No paradoxne ako prišlo na akciu, tak išlo všetko do hája. To už divák pozoruje iba chaotické pobehovanie po lese a občasné hysterické výkriky tých chudákov doplnené o hodnú porciu tmy, takže som často nevidel ani myší prd. A to nepočítam roztrasenú kameru. No nič... celkom sklamanie. Ale jedno poučenie si divák z filmu odnesie, a síce že čarodejnicu z Blair neoklameš ani keď máš k dispozícii GPS alebo lietajúci dron. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Počas natáčania mal filmový štáb zakázané používať slovné spojenie "Blair Witch". Dokonca ani v scenároch, ktoré casting čítal po prvýkrát, sa toto spojenie nenachádzalo. (Marceloo)
  • Štúdio Lionsgate, ktoré vlastní práva na sériu Blair Witch, pozvalo režiséra Adama Wingarda a scenáristu Simona Barretta na špeciálne stretnutie, pri ktorom im ponúklo spracovanie nového sequelu. Tvorcovia ponuku bez váhania prijali. (Marceloo)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama