Reklama

Reklama

Lovci myšlenek

  • USA Mindhunters (více)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (291)

Lima 

všechny recenze uživatele

„Naprosto zhovadilý scenář, který se zvrtává v parodii na sebe sama. Skupinka lidí na izolovaném místě, terorizovaná záhadným vrahem - no kolikrát už to tady bylo, vše navíc mixnuté pořádnou porcí klišé a rádoby překvapivým odhalením. Některé promyšlené mordy jsou jak vystřižené z Nezvratného osudu, ale zatímco tam se daly brát s nadhledem, zde jsou myšleny smrtelně vážně a několik scén dělají z tohoto thrilleru nechtěnou komedii. Ještěže Harlinova režie činí tuto scenáristickou demenci aspoň trochu koukatelnou, ale stejně nechápu snahu kdysi tak vynikajícího akčního tvůrce mrhat síly na něčem takovém, v posledních letech pod sebou systematicky podřezává větev a jde mu to bohužel opravdu zdárně.“ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $4,480,744Tržby Celosvetovo $21,148,829║ Námetom dosť zaujímavý projekt, len škoda že neprišla aj väčšia snaha sa s tým viac pohrať aby to nevyznelo len tak tuctovo, a niekedy je aj problém v tom ako pôsobia postavy v skľučujúcich momentoch. Film ma jednoznačne dobrý rozneh len časom akoby mu dochádzal dych. /50%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

simulace pátrání po fiktivním vrahovi se po zásahu tekutým dusíkem agenta J.D. a jeho pozoruhodné smrti mění v lekací thriller, kde nebezpečí je všechno co vidíte, živé i mrtvé. druhy úmrtí jsou různorodá a tak nás může vylekat (pobavit), že se někdo ocitne bez krve. odsejpá děj i mrtvoly a je mi jasný, že situace je bezpečná až na cestě zpátky. bohužel (bohudík ?)se jí většina nedožije! jo a vrahem je eeeeeee........ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Tuomas Kantelinen: 1. Puppet Playtime 2. Harder to Breathe 3. You Can't Hold Me Down 4. Gettin Hot 5. So Sorry to Say 6. Hell Above Water 7. Brahm's Lullaby 8. Marrakech 9. Good to Go ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Z na dlouhé roky posledního výraznějšího filmu Rennyho Harlina se vyklubala adrenalinem nabitá akčně-vražedná jízda, které ale podráží nohy rozkývaná pointa. Překvapivě chytrá krimi jízda by si vzhledem k několika výborným scénám typu přestřelky ve vodě a svěžímu vizuálu zasloužila lepší gradaci, takhle zůstanou finální dojmy zbytečně dole. ()

tron 

všechny recenze uživatele

temná a ponurá atmosféra daždivého ostrova, po ktorom behá vrah, nie nepodobná Identite. No a tým by sme pomaly s plusmi končili. Lovci myšlienok sú biedny a hlúpy bordel, namiesto ktorého si radšej poupratujte byt (alebo si pozrite britský survival PUSTATINA o čomsi podobnom, ale lepší). Renny Harlin už dávno nie je TEN zručný fínsky dravec, akým bol v dobách SMRTONOSNEJ PASCE 2 a CLIFFHANGERU. Snímke nepomáha maličký priestor pre Christiana Slatera a Vala Kilmera (čo sú jediné postavy, ktoré majú aspoň štipku charizmy, čo je pre mňa dosť prekvapivé konštatovanie inak Slatera vnímam ako zlého herca). Prvé úmrtia ešte čo-to do seba majú, ale v druhej polovici sa to už definitívne prepadne do pekla diváckeho nezáujmu. A scenár je neuveriteľne hlúpy mix NEZVRATNÝCH OSUDOV, IDENTITY a D-TOXU. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No od tohohle filmu jsem nic necekal a pustil jsem si ho jen proto, ze jsem nemel co na praci, ale kurva to byla jizda, to sem fakt necekal. Pribeh sice nepatri k uplne nejoriginalnejsim, ale zas tak spatny to neni a je tu i par zvratu. Navic je celej film dost napinavej, pekelne sviznej, je tu par dobrejch napadu, sympaticti herci a hlavne pekne udelany smrti - originalni, docela krvavy a hlavne se nedalo cekat kdo kdy zemre. Nejvic me dostal Val Kilmer nabodanej na haky a v rytmu uchylny hudby tancici jako loutka. Ja se bavil od zacatku do konce a proste nemuzu jit pod 4*. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

celkem zajímavá zápletka a na oko natočenej thriller. nic víc, nic míň. spousta nelogičností v ději, jako třeba proč se špičkoví, a v samotným filmu označovaní za nejlepší, soudní psychologové chovají jako pitomý stádo a proč je nenapadne taková zřejmá věc, jakou divák ví už během třetí smrti. vraha jsem sice neodhadl, ale to se není čemu divit, protože tam na něj nijak moc věcí neukazuje. prostě je nakonec odhalen, protože se chce vytáhnout a vykecat. a konec je opravdu hodně přitaženej za vlasy (skoro jako v Mužích v černém, kdy si Vincent D'Onofrio popotahuje hlavu), ale celkově to má spád, celkem zajímavou zápletku (s výhradama na kopance) a docela chutnou a hutnou atmosféru. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Největším nepřítelem tohoto filmu je hodně nedotažený scénář!!!! Mohla to být klidně 5* záležitost nepokazit takhle konec a nesnažit se být za každou cenu cool a dávat do hry stále nové a nové otazníky, které jsou někdy spíše na škodu...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem tak lstivej, že se zabiju sám." To je tak pekelně lstivý, že bych vrahovi občas půjčil pistoli a podezíral tu čtyřnohou kočku, která občas přeběhla kameramanovi přes cestu. Nechci tedy nic vyzrazovat, ale ta kočka byla patrně nevinná. Přesto mě ta hra na hledání nejlepšího analytika docela zaujala, ale jakmile se původní sestava 7+1 začala redukovat a mě osvítila myšlenka, že už tu hru chápu, tak mě to pozvolna přestávalo bavit. Ke konci už mi bylo zcela jedno, na koho scénárista ukáže, protože zejtra si to už stejně nebudu pamatovat. Není k tomu důvod. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Chování všech postav mi lezlo silně na nervy. Nejvíce ze všech mě iritovala na kluka ostříhaná blondýna. Nejen kvůli tomu jsem měla občas pocit, že se dívám na parodii. Spousta scén je zbytečně dramatická, efekty také nejsou nijak zdařilé. Ani to obrovské množství očividné snahy nezachrání hloupý scénář a slabé herecké obsazení. Film rozhodně nenaplnil moje očekávání. 2* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Za předpokladu, že nemáte v subžánru vyvražďovaček nakoukáno (protože v takovém případě byste záhy zjistili, že se Kevin Brodbin inspiroval, kde to šlo, a navíc v lepších filmech, než jsou Lovci myšlenek) a pokud jste schopní vypnout mozek, (ale pozor, opravdu vypnout, tady nejde být polovičatý) mohl by se vám film líbit, protože Renny Harlin je slušný řemeslník a celkem se mu daří vytvářet atmosféru. Jenže co je to platné, scénář opravdu není pro intelektuály a obsahuje celou řadu jednoznačných pitomostí. Když se k tomu připočte, že známější herci mají spíš štěky a snímek táhne druhá liga, tak je zaděláno spíš na průšvih. Já jsem umění vypnutí šedé kůry mozkové nikdy neovládal, takže u mě je to jen za 25 % celkového dojmu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Variace na Deset malých černoušků, která by chtěla být chytrým thrillerem s chytrými postavami, ale je jen tupým levným béčkem s tupými postavami, ovšem s fajn premisou, atmosférickým rozjezdem, snaživou kamerou a pár nápady (přestřelka v bazéně). Podobná IDENTITA je po všech stránkách minimálně o level lepší. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Znáte ty filmy, které jsou sami o sobě hloupé, ale snaží se dokázat víc. Režisér se i přes natvrdlý scénář pokouší dát každému záběru cool nádech a vyvolávat v divákovi pocity, i když to vůbec není třeba? Jistě ano, snad každý se stal obětí podobné ptákoviny, která podráží sama sebe svou ''působivostí''. Lovci myšlenek spadají přesně do této kategorie, snímek, který nemá čím zapůsobit si hraje na velkolepé drama s přechytralým zabijákem. Nevadilo by mi, kdyby zůstalo jen u vykrádání scénáře divácky oblíbených hororů, ale režisér tady zašel ještě dál. Neustále předstírání něčeho jiného, než toho co se opravdu děje je spolu s hrůzným klišé (STOP! Spoilerovat nebudu), které tak nenávidím. 40% - za tu ďábelskou chytrost dementního vraha. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Wayne Kramer, Kevin Brodbin, Ehren Kruger (uncredited) / Story by Wayne Kramer | Hudba: Toumas Kantelinen | Produkcia: Cary Brokaw, Akiva Goldsman, Robert F. Newmyer, Jeffrey Silver, Rebecca Spiklings | Distribúcia: Dimension Films (USA), Columbia Pictures (Worldwide) | Štúdio: Columbia | Rozpočet: 27 miliónov $ | Tržby: 21,148,829 $ || ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden so svetlejších príkladov honu mačky na myš. Pekelne vykonštruované, nepredvídateľné, rýchle, krátke, plné zvratov. Prostredie by si tiež lepšie vybraté predstaviť neviem. Pár detailov v scenári by sa dalo zmeniť, no to je už minimum. 75%. ()

Reklama

Reklama