Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této velmi černé komedii si počestný americký obchodník Harold Soyinka (David Oyelowo) vyjede na projížďku a po překročení mexické hranice věci naberou nečekaný spád. Když se Harold zaplete s mexickými narkobarony, mezinárodními žoldáky a americkým úřadem pro boj s narkotiky DEA, překročí tenkou hranici mezi slušným občanem a zločincem. A když se snaží zůstat naživu na jednom z nejnebezpečnějších míst na světě, vyvstává otázka: vězí tento obyčejný muž až po uši v problémech nebo má vše plně pod kontrolou? (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (75)

verbal 

všechny recenze uživatele

Bezoš se svou éšopově našmelenou šrajtoflí urputně snaží umlátit Netflikse, a tak bezhlavě kupuje kdejaký popsaný hajzlpapír, kterým obalí bandu profláklých držek, načančá jej a přetaví v obří hovno, vhodné leda tak jako blúrej podpoložka pod viklající se hajzl v akci za $1,99 na Černý pátek. Takovou úděsnou sračku by snad nezmák ani Aliexpres s Čenovic Džudynou! Přitom je ve výpravě ta lichva řádně vidět na každém kroku, a ač šestimístné cifry přemluvily pár holyúdských primadon nečíst „scénář“ k zoufale nevtipné a totálně unylé dementní taškařici o oslizlém negrovi, ani ony to prostě nevytrhly. Kromě vynikajícího čtyřicetisedmichromozomálního podkladu, načmáraného prstem od „Nutely“ na stěnu Ústavu pro léčbu genetických malformací, navíc Žžžoel zřejmě přičinlivě polykal a vykouřil svému mantáckému bráchovi první plněstopážní počin. No a brácha samo sebou po pár dost ubohých pětiminutových kraťasech ví o dynamice, vodění loutek a dramatizaci úplně všechno, čili asi tolik jako metař o neurochirurgii. Zákonitým výsledkem je tedy sto deset minut trvající, nudné neinventivní užvaněné nic s mimořádně trapným a obludně přehrávajícím čokoládovým jelimanem v hlavní roli. Nic, o němž patrně ve třech čtvrtinách natáčení zjistili, že nikam nevede, a tak ho raději během posledních deseti minut utnuli způsobem, za který by se nemusel stydět ani několikanásobný premiant postlobotomických kurzů tvůrčího sraní. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tvářilo se to na absurdní komedii, mělo to super hereckou sestavu a po dobu takřka dvou hodin to ani jednou nepobavilo. Strašná, takřka příšerná, nuda, kterou nezachránila ani Charlize Theron, která si to tady těžce užívá, ale vůbec mi to herecké blbnutí k ní nesedělo. Na rozdíl od Amandy Seyfried, u které mi stačilo jen aby byla v záběru, což je sice dost pro fanouška Amandy, ale málo pro fanouška dobré filmové zábavy. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Trailer byl celkem vtipný, máme tu Charlize Theron, Amandu Seyfried, Joela Edgertona, jednoho "Nigerijce" a hlavně Sharlto Copleyho, tak kde je problém? Nejspíše v tom, že Amazon má stále poměrně mladé filmové studio, které si své projekty dostatečně nehlídá a opět z toho vylezl naprosto průměrný film, který nejenže klasicky vykecá nejlepší scény v traileru, ale taky poměrně dost nudí až si člověk říká, jak se tu mohlo tolik vlivných jmen takhle ztratit. Ano, Copley je i tady výrazný a všech "5" scén si krade pro sebe, ale je to prostě málo. Starší brácha Joela na tu režii zkrátka nemá a příště bych prosil přísnější producentský dohled. PS : Český název je docela mimo, o zelené pilule jde dle mého ve filmu nejméně, ale zas aspoň není tak generický jako originál...5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Témat a linií je hodně, bohužel žádná příliš nezaujme. Nigerijský přistěhovalec je za velkou louží smolař, ufňukánek a paroháč, málokdo ho respektuje, jeho bossové mají navíc zákeřný plán a ještě ho několikrát unesou. Herci postavám nedokáží vdechnout život, tvůrci zase látce nějakou přidanou hodnotu. Navíc některé herce autoři trestuhodně nevyužijí. Napětí je mdlé, tempo utahané, humor nezáživný. Několik oslích můstků v ději nedává smysl, postavy jsou kolikrát zvláštně uchopené. Jednou se nějak chovají, vzápětí to v jiné situaci úplně popřou. Odškrtnuto, viděno, příště raději něco výživnějšího. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na jeden film tu máme hviezdnych hercov až -až, ale to neznamená automaticky dobrý film. Toto zapadlo niekde na pol ceste. Na komédiu málo vtipné, na akčňák zase málo akčné. Dramatické momenty veľmi nefungujú a zvratov je tu možno viac než je treba. Osobne by som vo vtipných scénach a zvratoch pritvrdil, nech je to poriadne na hlavu, keď už...Charlize Theron hraje fajn, ale tieto role jej nesedia, resp. ja ju radšej vidím v iných, vážnejších úlohách. Jej rolu mohla zahrať, úplne hociktorá namyslená koza. celkovo slabý priemer, film na jedno pozretie. 50%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mně se to zatracene líbilo. Skvělý ústřední ne-hrdina, který v soukolí omylů se probojuje ze spárů kartelu z Mexika a svého jediného přítele zpět do života.. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Rovnou řeknu, že Gringo není žádná pecka ale je to spíš oukey/fajn film. Film který rychle uteče, zabaví ale není nic víc. Naštěstí film táhne perfektní obsazení. David Oyelowo jakožto hlavní hrdina mně mile překvapil jelikož jeho postava Harold má vývoj, chová se lidsky a tudíž uvěřitelně, dokážeme mu rozumět proč dělá to co dělá a vlastně mu celou dobu divák přeje aby to s ním dopadlo dobře. Jeho ´´nejlepšího kamaráda´´ tu hraje Joel Edgerton (jehož bratr Nash režíroval tento film ale o tom až za chvíli) který dokáže zahrát falešného člověka tak dokonale, že mu dokonce chvíli věří i divák. Celkem zábavná je ve své roli (jako vždy) i Charlize Theron, roztomile a nevinně působí Amanda Seyfried, ale hlavní hvězdou filmu je Sharlto Copley který v každém filmu dokáže všechny herecké kolegy převálcovat a tady se mu to opět povedlo jelikož opět hraje těžce uchopitelnou postavu s morálním komplexem a tahle póza mu prostě perfektně sedí. Problém tedy není ani tak s herci ale spíše celým uchopením tohoto filmu. Scénář kteří spolu napsali Anthony Tambakis a Matthew Stone hapruje mezi černou komedií, akčním thrillerem a romantickým dramatem a nějakému šikovnému a zkušenému režisérovi by se možná i povedlo aby ten film fungoval. Bohužel ho dělal právě Nash Edgerton a v tom právě tu režisérskou jistotu nevidím. A s tím nejistým režijním vedením je pak úplně jedno, že hudba zní nádherně, kamera působí dynamicky a herci jsou perfektní. Protože ten film prostě nefunguje jako totální celek. Jako černá komedie u které se dá vypnout mozek to ale funguje na výbornou. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film si k mému nemilému překvapení neklade velké ambice, přitom ze scenáristické dvojice minimálně Anthonyho Tambakise řadím k těm ambiciozním, má poměrně nepřehlednou až roztříštěnou kostru vyprávění a černoch v hlavní roli je na zabití. Je škoda, že hlavní roli získal právě špatný David Oyelowo, když je tolik kvalitních černých herců, kteří by černohumornost story a sociální podtext zprostředkovali mnohem zábavnějším a odpovídajícím způsobem. Naštěstí elitní herecké sdružení kolem něj je charakterově pestré, že dokáže z průměrného příběhu získat kvalitní částice, až je z toho postupem času, rozhodně ne hned, obstojná směsice komedie a thrilleru se špetkou akce. Ano, akce tvoří jen minimum, když se ale objeví, je zručně natočená. Projektu produkčně vévodí Charlize Theron, její zákeřná obchodnice plánuje intriky, dává na odiv svoji sexuálnost a dostává se přes ni k jejímu šéfovi, jimž je Joel Edgerton, muž postrádající jakýkoliv mravní kodex. A pak je zde ještě jeho bratr, drsný žoldák, ztvárněný Sharlto Copleym, vyslaný černocha v "úzkých" zlikvidovat, výčet známých hereckých akvizic zakončím párem turistů, který tvoří Amanda Seyfried a Harry Treadawaye. Postav je fakt hodně, v drtivé většině mají nekalé úmysly a vyvstal problém, komu vlastně fandit. Rozhodně jsem ale nijak nesoucítil s hlavní obětí, který se nedokázal stát středobodem vyprávění, kterým měl být, a pranic mně nezáleželo na tom, jestli z nebezpečného Mexika vyvázne živý, nebo ne. Postupně se rozháraná režie bratra hvězdného Edgertona ustálila, až film nabral celistvější tvar a stal se i zábavným. Určitě v sobě měl film zakopaný sociální náboj, který by zdatnější tvůrce uměl zakomponovat s větší naléhavostí. Takhle zde máme černou (a humornou) směs neurčitého tvaru, co zanechá rozpaky. Kontroverzní pel i záměr se kamsi vytratil.I tak se vydařilo vyústění filmu, technicky je to natočené na úrovni a neotřelé manévry tomu nechybí. Takže v podstatě zajímavě zkomponováno. 7/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Super akční komedie. Na můj vkus chvílemi trochu přeplácaná, ale i tak výborná podívaná. A díky Charlize bylo i na co koukat. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jak píše CinemaRanger, bylo to hrozná krávovina! Nezajímavé osudy lidí v jakési změti drogových dealerů a překupníků...ani jsem to nepochopil... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Gringo" pôsobí nakoniec príliš rozbito na to, aby bol čímkoľvek výraznejším. V prvom rade, keď si človek pozrie trailer, pôsobí to oveľa vtipnejšie, energickejšie a aj ako film pôsobí, že pôjde úplne iným smerom. Na komédiu je tam strašne málo humoru a je to viac dráma. V boji proti mexickým kartelom. Vážne? Proste sa to nedá spojiť. Takže potom neostáva moc priestor na to, aby sa divák do toho dokázal dostať. Je tu pár okey postáv. Myslím si, že Harold je ako hlavný hrdina fungujúci, Harry Treadaway ako brat jeho šéfa má dobré momentky a Amanda Seyfried je tiež celkom okey, len nemá tam moc veľkú rolu, ktorá by niečo dokázala spraviť. Zvyšok je podľa mňa nie moc dobrý. Charlize Theron je manipulatívna krava, Joel Edgerton nemá charizmu a celkovo to nepôsobí veľmi príjemne na pozeranie. Myslím si, že keby to je vtipnejšie, niečo by sa z toho dalo spraviť, no problém je, že z filmu mám pocit, ako keby sa ani nesnažil o to divákov rozosmiať. Je tu jedna ozaj vtipná scénka na hotelovej izbe, ktorá nám vysvetlí, o čom je telefonát Harolda Richovi. Nebudem to spoilovať, no tam je dobrý moment. Ale keď si premietnem film späť, nikde inde som sa už moc nesmial. Akcie je málo, humoru je málo a dráma človeka čoskoro omrzí. Ak hľadáte ľahký film s dobrou komédiou a akciou, tak toto vás naozaj neuspokojí. Popravde ani neviem pre koho tento film je natočený. Lebo ho nemôžeme brať dostatočne seriózne na to, aby to bola fungujúca dráma a film sa vôbec nesnaží udrieť na iné struny, aby tomu dali humor alebo akciu. Výsledne je to teda nefungujúci film. Hodnotenie: D+ ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Vidím v tom něco mezi novodobou tvorbou Gájem Ryčího a usmolený vysmolenosti. Smíchal jsem chcípy. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Rozvětvený příběh zabalený v zábavném videoklipu. Komedie, akce a thriller dohromady. Chvílemi je to podivné a hloupé. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Aby to byla komedie, je tam hodně málo humoru. Aby to byl akční film, je tam dost málo akce. A dramatických chvilek sice je požehnaně, ale nějak nedrží pohromadě. Asi nejpřesněji tento film vystihuje slovo utahanost. Netuším, na co scenáristi mysleli, když Gringa psali, ale tak nějak si představuju, že se jim dost často myšlenky rozlétly, pak se autoři horko těžko vraceli k textu, a tak aby nějak navázali, pomáhali si naprosto nesmyslnými oslími můstky. Film nemá vůbec žádný spád, tempo, hlavní hrdina víceméně celou dobu jen sebelítostivě kňučí, jak jsou na něj všichni zlí, a já mu celou dobu přál kulku do hlavy. Zajímavě rozehraná partie několika nesourodých postav, co se kvůli zeleným pilulím sejdou v Mexiku, mizí do ztracena. Scény nedávají smysl a jejich zařazení do filmu postrádá logiku, spousta scén je naprosto zbytečných, což platí i o postavách, třeba Thandie Newtonová jako Soyinkova manželka je tam úplně navíc, a z těch zajímavějších - jako je Charlize Theronová - zase zdaleka nebylo vytřískáno všechno. A to nejde na vrub jen scenáristům, ale i režii, která se Edgertonovi vymkla z rukou, a on snímek dost zbabral. Zmar je vidět třeba i na tom, že si do jedné z hlavních rolí obsadil vlastního bráchu, který je jeden z nejhorších na place a hraní mu vůbec nejde. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Čekám a čekám a nakonec nic, tolik minut jsem očekával něco co film nakopne a přitom skoro katastrofa. Ztráta času. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá a nudná rádoby komedie, která svým tempem a scénářem doslova uspává. Vážně, mám dojem, že pokud byste na začátku snímku Gringo usnuli, pravděpodobně o nic nepřijdete, jelikož tento film se téměř okamžitě řadí do dlouhé fronty zcela zbytečných počinů. Škoda. „I know I'm not supposed to touch the mini-bar but I'm going to do it. You know, I don't even care anymore, I'm doing it. I'm having the merlot!!“ ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá sa snaží byť vtipná tým, že naservíruje viacero zvratov v únose, ktorý vlastne únos nie je. Unesený sa unesie sám, potom sa ho pokúsia uniesť amatéri, potom profík, potom mafia a nakoniec...no nakoniec je úplne jedno čo bude ďalší zvrat, pretože to nefunguje. Stále som len čakal, kedy príde zábava. Tá 1* je čisto len za Charlize Theron, ktorá stvárnila sexy mrchu/děvku, ktorá chlapov ošuká a odhodí, keď jej už nemajú ako pomôcť na ceste nahor. Keby bol film o nej, tak by ste v podstate dostali Šéfové na zabití 2. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

trailer sliboval fajn zábavu,ale výsledek je rozpačitý.Je tu pár akčních scén a občas se člověk zasměje,ale je toho hodně málo na akční film,potažmo černou komedii.Potenciál tu je,dobré obsazení také,ale vše dost nevyužité...40% ()

Reklama

Reklama