Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amerika je v troskách. Na lidi všude útočí agresivní drony, o kterých nikdo neví, kde se vzali, ani kdo je řídí. Ne každý však chce zemřít bez boje. Tajemný bojovník Elias má pro strach uděláno... Děj se odehrává v blízké budoucnosti v totálně zničeném Los Angeles. Na město útočí neznámé drony, které zabíjejí vše, co se hýbe. Troskami města se do zničené nemocnice probíjí voják Elias, aby zde získal potřebné léky. Jenže Elias má v patách vůdce skupiny násilníků a psychopatů, Rhyse, který přepadává zbylé malé vojenské zásobovací jednotky a okrádá je o potřebné jídlo a zbraně. Elias zásobuje zbytky lidské populace roztroušené po městě a informuje je o úkolech a rozkazech vojenského velitele města, plukovníka Thomase. Zbídačení lidé čekají na zázrak a pomoc, která má přijít od tajemných Hornetů, kteří jako jediní vyvíjejí kdesi za městem zbraně, jež jsou schopny útočící drony alespoň zastrašit. Elias v troskách svého bytu najde malý dárek, laserovou pušku, kterou mu zde nechali právě Horneti. S ní se vypraví do města, aby zde pomohl malé vojenské zásobovací skupině. Vojáci jsou však přepadeni Rhysem a jeho násilníky a zabiti. Střet, který následuje, mezi Eliasem a Rhysovou skupinou ukončí útok dronu.

Elias se vrací na základnu k plukovníkovi a zde očekává další úkoly, přivádí přitom mladou ženu, zdravotní sestru Kate, kterou ve městě zachránil. Rhys se zatím schází s Bonem, jiným šéfem podobné, násilnické bandy, jako je on. Při další výpravě do města je však Elias unesen samotnými Hornety. Jejich velitelka Kelly seznámí Eliase s plánem boje Hornetů proti dronům a určí Eliase velitelem skupiny odporu v Los Angeles. Mezitím je plukovníkova základna přepadena spojenými bandami Rhyse a Bonea. Vojáci na základně jsou zabiti a zranění jsou násilníky zajati jako rukojmí. Rhys se snaží chytit plukovníka a získat od něj technologie, které plukovníkovi předali Horneti. Plukovník uniká do města, je však napaden dronem a je jím těžce zraněn. Naštěstí se na místě objeví Elias. Ten si od umírajícího plukovníka převezme důležité souřadnice. Následně plukovník zemře a Elias odrazí útok Rhyse a jeho banditů. Eliase teď doprovází Kate, kterou Elias opět zachránil, tentokrát z rukou Rhysových banditů. Oba se vracejí do Rhysem obsazené vojenské základny. Tady zachrání z rukou banditů zbytek lidí a vrátí se s nimi na základnu Hornetů. Zde jsou Elias a Kate vybaveni dalšími plány a speciální bombou. Elias má za úkol odpálit tuto bombu v blízkosti hlavního dronu neznámých útočníků. To se mu sice nakonec podaří, musí však předtím zabít zraněného Rhyse, jenž je rozhodnut, že když má zemřít, zabije přitom i Eliase. Elias tedy Rhyse zabije, odpálí bombu, a tím lidstvo zachrání. (TV Prima)

(více)

Recenze (17)

Kenji 

všechny recenze uživatele

o vám bolo tak. Neskoro večer som prepol na PrimaCool či čo to bolo a tam vidím odrasteného Parkera Lewisa môjho teenagerského hrdinu ( na strednej som pod jeho vplyvom nosil havajské košele a teda veľmi som si nepomohol ) naspäť k Lewisovi. Je tam v maskáčoch s arafatkou okolo krku, lebo na Blízkom východe to môže mať nejaký význam, ale uprostred LA, no... ide nejakou zničenou budovou a narazí na partičku kanibalov a tá krv je tak hrozná, že áno toto bude déčko ako hrom. Skôr ako mi to žena prepla, tak som si zistil, že sa to volá Válka dronu. No je to super lacné, je to super kravina. Veci nedávajú zmysel, dialógy tiež nie. Herci sú škaredí až na jednu s kohútom či čo to je, ale ani tá nevie hrať. Efekty tragické. Zbrane lacný airsoft s digitálnymi zábleskami. To ešte aj moja čínska HK416 vyzerá reálnejšie. Parker Lewis, teda herec je Corin Nemec a ako sa volala postava vo filme som už zabudol, ale tak je tam veľký kápo a behá po postapo meste a zháňa lieky pre preživších, sú tam nejaké gangy, do toho tam lietajú emzácke drony, ktoré raz vyzerajú ako mega veľké z Dňa nezávislosti ale v ďaľšom zábere mu letí nad hlavou veľkosti kufríka. Zlikviduje ho tak, že doňho hodí granát WTF? No príde domov a doma ho čaká dáka super pulzná zbraň. V skratke zbalí dáku bloncku, postapo gang chce ovládnuť mesto, je tam nejaká supertajná organizácia ktorá vyvíja zbrane, aby porazili drony. +- hodina nudy až zlikvidujú jeden veľký drone a vyskočia na motorku, bloncka vzadu a toto je koniec, nie toto je len začiatok. Od odpadu to zachránila len úvodná scéna, kde som si chvíľu myslel, že Parker Lewis sa po rokoch vracia do svojej školy, ale tú medzitým vyrabovali gangy. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že to bude víc o boji s roboty/emzáky, ale bohužel převládají boje mezi frakcemi lidí. Efekty mohli být propracovanější, stejně tak i příběh. Film mě moc nevtáhl i když Nemec se snažil. Snad jen ten jeho kvér stál za to. Chyby a nesmysly se do filmu také dostaly. Celkově není moc o co stát. Hodnocení: 44/100. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Zmatené pobíhání po zničeném městě (= tři opuštěná auta s otevřenými dveřmi a zahákovanou otevřenou kapotou + na zemi spousta papírů + sem tam vlnitý plech + trikově přidané požáry vzdálených budov), kde přeživší lidé z jakési mimozemské invaze (uvidíme jen pár dronů a jeden mateřský talíř) bojují o jídlo a léky. Na ulicích není bezpečno, ale stejně tam pobíhá hromada roštěnek, Korejky, drsná banda s emo dívčinou. Kde se vzala, tu se vzala, najednou je v pokoji hlavního hrdiny mimozemská zbraň. Hlavní hrdina má být největší drsoń, ale vlastně nevíme proč, protože občas jedná poněkud hloupě a má víc štěstí než rozumu. Navíc vypadá spíše jako doma uťápnutý manžílek, ne drsoň. Strašná je návaznost scén a jejich nelogičnost - v jedné chvíli letí talíř nad ulicemi města asi ve výši sloupu veřejného osvětlení (to aby mohl trhnout dávku ze super zbraně v kufru), pak letí najednou vysoko nad ulicemi města, a v následujícím záběru je nějakých sto kilometrů za LA v pustině, kam nakonec spadne a slavnostně vybuchne. Prostě pitomost a ztracený čas. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní mockbuster bez bázně a hany se vším všudy, co takový snímek má mít. Kupodivu to nemá na svědomí studio Asylum, jak by se dalo předpokládat, ale Cinetel Films. A tak tu máme na Zemi další válečnou zónu s městem v plamenech a tentokrát s útočícími drony a k tomu pro zpestření nějaké to zombie. Jako omšelá televizní zábava dobrý, ale jinak bída z nouzí v rámci všeho možného i nemožného. Tradičně zkratkovitý scénář plný nelogičností vývoje děje, nízkorozpočtová výprava či CGI efekty jak z nenáročné videohry. V komiksu by to takto situované fungovat mohlo, ale ve filmu, jak je vidět, prostě ne. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Bouchne kufřík nad lodí *střih* loď je snad kilometr nad městem a rozpadá se *střih* loď je někde nad pouští, kde vybouchne. Střihači by měli přestat dávat kokain, protože už jen v tomhle smyslu to nedává smysl. Film najednou začal, my se ocitly někde po válce nebo genocidě lidské rasy a já mam najednou pocit, že to nejlepší, tenhle první kontakt a nejvíc akce, mi někdo vzal a hodil mě až k titulkům. Podobný pocit jsem měl svého času i z Pacific Rim, kdy nás hodili taky dávno za válku. Zpět k Drone Wars ale. Herci jsou příšerný, triky hnusný a celý to nedává byť jen minimální smysl. O logice raději nebudu mluvit. Moje oblíbená věta u podobných filmů je "Plakát k filmu je to nejlepší, co můžete vidět". Občas si pustím takové filmy abych pak mohl více docenit ty, které za něco stojí. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama