Reklama

Reklama

La Soufrière – Čekání na nevyhnutelnou katastrofu

(festivalový název)
  • Západní Německo La Soufrière - Warten auf eine unausweichliche Katastrophe
Dokumentární / Krátkometrážní
Západní Německo, 1977, 30 min

Obsahy(1)

(Podtitul: Čakanie na neodvratnú katastrofu) Herzog sa s kameramanmi Edwardom Lachmanom a Jörg Schmidt-Reitweinom vydal na ostrov Guadeloupe, kde má údajne vybuchnúť sopka. Miestne obyvateľstvo je už evakuované, ostalo tu iba niekoľko ľudí, ktorí na kameru rozprávajú o tom, že sa neboja smrti. Herzog opakovane v rozhovoroch pripomína, že nie je mužom, ktorý bezdôvodne riskuje a vyhľadáva nebezpečenstvo, hoci filmy ako tento tak môžu pôsobiť... (ČSFD)

(více)

Recenze (2)

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně intenzivní zážitek. Herzog díky své filmařské elasticitě dokázal zachytit něco, co by se normálně nikdy nepovedlo. Astmosféra je neopakovatelná. Pamatuju si jak jsem si o dokumentu poprvé četl v knižce Herzog on Herzog, poslouchal u toho skladbu Marquee Moon od Television a měl jsem husí kůži. Přesně takhle jsem se cítil když jsem pak konečně viděl La Soufriére - jeden z nejlepších Herzogů. Doporučuji! ()

hemul 

všechny recenze uživatele

čakanie na nevyhnutnú katastrofu - tá však napriek tomu, že je nevyhnutná, nenastane. A tým pádom sa nedostaví ani žiadna katarzia. A presne také sú myslím aj ostatné Herzogove filmy. Do stratena. ()

Reklama

Reklama