Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cesty mladého šlechtice Valianta a legendárního meče se protínají. Excalibur je v ohrožení a s ním i osud celé Anglie. V odlehlé arktické zemi přikáže zlá čarodějka Morgan Le Fey – odcizená sestra krále Artuše, vikingským vojákům, aby otevřeli Merlinovu rakev, kde je uložena slavná kniha kouzel. Mezitím se v Camelonu koná výroční turnaj Rytířů kulatého stolu, který je přerušen hroznou zprávou: vikingští bojovníci ukořistili posvátný Excaliburův meč. Do hry vstupuje chrabrý Valiant a začíná úžasné dobrodružství se sílami dobra a zla... (HBO Europe)

(více)

Recenze (34)

Matty 

všechny recenze uživatele

Ukrutná srajda, kterou před utopením ve vlastní srajdovitosti zachraňuje fyzická přítomnost Katherine Heigl. 25% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film sem se mrknul hlavne proto, ze mam rad filmy o Artusovi, Excaliburu a vseho kolem, ale tenhle film nema s tou legendou prakticky nic spolecnyho. Sice se tu vyskytuje mec a par znamejch jmen, ale jinak jde naprosto o neco jinyho. Coz by nevadilo, fantasy mam rad, ale tohle bylo dost spatny. Jednak herci jsou naprosto strasny a to vcetne Pearlmana. Pak triky, to je neco naprosto otresnyho a ty animovany casti byly taky strasne otravny. A co se tyce samotnyho pribehu, ten zas tak spatnej neni, jenze to je cely takovy bez napeti a pusobi to desne lacine. Ale i pres vsechny tyhle zapory se neda filmu uprit jista zabavnost, takze to bude na slabsi 3*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že to má fakt příšernej děj, že je to děsně amatérský působící a že herci stojí za hovno, tak to byl docela zábavnej film s pěknou hudou. Rozhodně na to jak je to udělaný, to je kupodivu slušně chytlavý ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Poměřovat Prince Valianta áčkovou produkcí, jakou je například Excalibur (a tím se Hickox mimo jiné vzdáleně inspiroval a podobnému ohlasu se chtěl aspoň částečně přiblížit), by znamenalo rozhodovat se mezi odpadem a jednou hvězdičkou. Jenže zatímco jsou filmy objektivně vzato mnohem lepší, od kterých toho ale hodně čekáte a výsledek vás proto naštve, existují i filmy, které jsou tak hloupoučké a neumětelské, až jsou vlastně roztomilé a zábavné. Herectví většiny zúčastněných je tak toporné, že jsem se uculoval od ucha k uchu. Vzdáleně mi to připomíná produkci Edwarda Wooda. Celkový dojem 35 %. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Valiant. Člověk by čekal, že to bude animovaný holub, který dělal pošťáka ve druhé světové válce, anebo pokud trochu přesmýknete písmenka, tak kotel, který má ve značce zeleného králička. Věci jako princ, Camelot a Excalibur by mě rozhodně nenapadli. No byla to celkem legrace, takže za ni jedna hvězda a za Rona Perlmana bude ta druhá. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Příjemná artušovská variace se sympatickými comicsovými předěly a výbornou dvojicí Stephna Moyera a Katherine Heigl. Bernd Eichinger vždycky věděl, kam sáhnout. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Slátanina jako řemen. Kresleného "Prince Valianta" jsem jako děcko rád sledoval a rovněž mám už dlouho rád "Excalibur". A opět se nějakému tvůrčímu vágusovi povedlo dvě legendy zplácat do jednoho za podpory hloupého scénáře a špatných herců. Jenom ta hudba za něco stojí. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

HELLRAISER III: PEKLO NA ZEMI (1992) alebo WARLOCK 2: ARMAGEDON (1993) boli este filmy - horory, na ktore som sa do kina celkom tesil a rezisera Anthony Hickoxa som si celkom vazil, ale ze sa obratil od zanru tak daleko a natocil tuto lacnu fantasy blbost, tak s tym som nepocital. Potesila ma jedine sympaticka Katherine Heigl, ktoru som spoznal az v slusnej komedii ZBOUCHNUTA (2007). Ron Perlman bol nevyrazny a vobec vsetko v tom filme bolo take o nicom. Na cely film som sa dival na hodinky, kedy skonci, pretoze som mal pocit, ze sa divam na nejaku cast zo serialu Xena alebo Herkules, pricom aj tieto serialy by ma bavili asi viac. Jednu hviezdicku davam za spominanu Katherine Heigl... 23.05.2010 _______ Stephen Moyer - (Princ Valiant) +++ Katherine Heigl - (Princezna Ilene) +++ Thomas Kretschmann - (Thagnar) +++ Edward Fox - (Kráľ Artuš) +++ Udo Kier - (Sligon) +++ Ron Perlman - (Boltar) +++ Joanna Lumley - (Morgan Le Fey) +++ Anthony Hickox - (Princ Gawain) +++ Zach Galligan - (Sir Kay) +++ Produkcia: Bern Eichinger +++ Hudba: David Bergeaud +++ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

To, že si snímok pri komplikovanejších výpravných scénach vypomáhal animovanými vsuvkami značí, že určite nešlo o produkciu s vysokým rozpočtom. Dokazujú to aj triky a masové scény, ktoré niesu...masové. Televízne vyzerajúca rozprávková legenda, ktorá poteší hlavne nenáročných divákov. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Proooboha pomoc. Co to bylo? Kdo to tocil? Ono si nestaci jen precist prirucku: Jak natocit film. Vsechno pusobilo tak laicky, bojove sceny, vyprava, kamera. Alespon ze tu hudbu stahli nekde z DCka. Dalsi chytracka zkomolenina legendy o Excalibru. Uz jenom cekam, kdy nekdo natoci legendu o krali Excalibrovi a kouzelnem meci Artusovi. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to stredoveký príbeh s dobrodružstvami, plnokrvnou akciou, nevýslovnými dialógmi, darebáctvom, úžasnými súbojmi, romantikou a hrdinstvom. Ale je to celé priemerné. 5/10 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý fantasy príbeh s riadnou dávkou dobrodružnosti, ktorý sa opiera o sympatických hrdinov a v ktorom nie je núdza ani o kúsok humoru či mystiky a kúziel. Myslím, že sa plne vyrovná podobným európskym rytierskym fantasy. A taká Heigl nie je na zahodenie. Hodnotenie: 60% ()

daEmoNickY

všechny recenze uživatele

Pridavam se k nazoru KdG. Je to jednoduse komiks plny veci ktere nedavaji smysl(dej, chovani postav, "nahody" ...). To me vsak kupodivu zacalo bavit, a usmev na me tvari vydrzel az do konce. Posledni zfilmovany komiks ktery me takto rozesmal byl (kresleny) Asterix a Obelix ......... Souboje maji dost vtipu. Tech par kreseb je vytecnych, skoda jen ze jich tam nevpasovali vice ................. Zajimavost na konec - komiks pochopi "kazdej" .................... EDIT: videl jsem to podruhe a musim uznat ze jsem hodnoceni hodne prestrelil. ()

filmmovier odpad!

všechny recenze uživatele

Legendy o Artušovi, Merlinovi nebo Excaulliburu patří k mým oblíbeným legendám. A právě proto jsem čekal od tohoto filmu další povedenou fantasy, jakou byl třeba Merlin. Fantasy to ale je ukrutně nepovedená a nudící. herecký výkony taky stojí také úplně za prd. Sice tam jsou všechny postavy z legendy, ale ani jedna film nezachrání. velmi nepovedené dílko od režiséra, kterého neznám. Zná ho někdo? ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Další hrůza na motiovy krále Artuše. O to horší, že v tomto případě se sami Britové podíleli na hanobení jedné ze svých největších legend. ()

Camus 

všechny recenze uživatele

Vikingové pod vedením Morgany ukradnou z Camelotu Excalibur a podezření padne na Skoty. Začne se chystat tažení, jen mladý panoš Valiant (sirotek, neví nic o svých rodičích, kdo to asi bude...), který se navleče do brnění rytíře (a Artuš posléze nic nenamítá) dostane za úkol odvést princeznu do její vlasti. Cestou je ale přepadnou. Několikrát... a postavy dokážou skutečně zajímavé kousky v brnění. Film občas přejde do kreslené, komiksové verze. ()

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Mal som celú dobu pocit ako z TV filmu. Boje nezaujímavé, prostredie chabé, a celkovo biedny dej. Jedine čo ma celkom potešilo boli herci, predovšetkým výskyt Rona Perlmana a Wawaricka Davisa lebo sú to moji obľúbenci a ani Katherine nebola zlá, hlavne jej krása tomu dopomohla. Celkovo nestojí tento film za moc, ale na sobotňajšie popoludnie je taký akurát. ()

Reklama

Reklama