Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Recenze (623)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Na rovinu: Johnny English je asi nejmizerněji napsaná britská komedie, jakou jsem za poslední léta viděl. Bez legrace. Doslova BEZ LEGRACE, protože tu tam svou účastí dodal až Rowan Atkinson a nebýt jeho, nebylo by co komentovat. Zato je nad čím lamentovat, protože skutečně vtipných míst je poskrovnu a většina z nich je buď jen tak letmo nahozená nebo je režisér nedokázal patřičně vypíchnout. Ufff. Tak a teď si povíme něco o tom, jak může jeden schopný komik zachránit veskrze odepsaný film. Rowan Atkinson natočil počátkem devadesátých let sérii reklam na kreditní karty. Vystupoval v nich v roli protřelého špiona, starého mazáka, který poučuje mladšího kolegu, jak se má agent v té které situaci správně zachovat. Načež se vždycky fenomenálně ztrapnil a něco rozbil, jeho kolega vytáhl kreditku a uhradil škodu. Šlo jen o kratinké televizní black-outy, ale bylo z nich jasné, že představitel pana Beana a Edmunda Blackaddera má ještě třetí tvář a ta že by stála za podrobné přezkoumání. Takže přišel britcom "Tenká modrá linie" s postavou inspektora Fowlera a nakonec definitivní podoba: Johnny English. S Beanem má společnou dětinskou touhu po dobrodružství a nepraktičnost, s Fowlerem sklony k zasvěcenému mentorování a přeceňování sebe sama. Ze všeho nejblíž má ale ke starému dobrému inspektorovi Clouseau Petera Sellerse. Princip je naprosto stejný. English zpravidla nasadí výraz "teď vás mám všechny v hrsti", pustí se do sebechvalného projevu a když už se zdá, že víc se ani zesměšnit nemůže, přijde POINTA (např. scéna na hřbitově). A to, že Atkinson dokázal vykřesat tolik srandy z tak slabého materiálu, si zaslouží 60% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ben je holt Bean, v osobním životě jistě velice kultivovaný vzdělaný a já nevím co všechno ještě, ale tady v tomto snímku jakoby ztratil něco ze svého původního já (šarm, kouzlo osobnosti), podobně jako třeba někteří prvorepublikový herci příchodem z němého filmu na ten zvukový. Asi tak od 96' ho beru prostě jako toho nemluvícího nicméně velmi zábavného troubu ve svých zdařilých skečích a ne jako vážného herce který náhle promluvil. Toď můj nestranný názor na tento film. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle se "Mr. Beanovi" moc nepovedlo, protože film je celkově velmi nevyvážený a několik opravdu vydařených scének nemůže utáhnout byť 90 minutový film....... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

To je zvláštní, mně to víc připomínalo Růžového pantera, než parodii na Bonda. Ovšem natočené to nebylo vůbec špatně a kromě lehce pobaveného úsměvu jsem se párkrát zasmála i hodně, takže celkově velmi slušná 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V mém slovníku, pane, slovo OMYL nikdy neexistovalo." Tak takový je ON. English. Johnny English. Nejlepší a zároveň jediný agent jejího veličenstva. ON se prostě nikdy nemýlí. Snad jen občas netrefí taneční krok, někdy vytáhne špatné cédéčko, výjimečně postřelí sekretářku nebo si splete mrakodrap, ale to je lidské. A poměrně vtipné. Agent English je prostě dle očekávání debilní, jeho Englishgirl umí rozkošné pukrle a já bych ochranu anglického trůnu nesvěřil nikomu jinému. Hlavně aby ten člověk nehlídal mou bezpečnost. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Bean je mistr Bean, ale jako agent jejího veličenstva je naprosto nemožný, humor trapný, trapné hlášky, až moc jednoduchý příběh, průměrné herecké výkony. Ještě, že se k nám vrací pravidelně agent 007 (navíc v podání Craiga – reálný), podruhé bych se s Englishem docela nerad scházel, John Malkovich hraje s přehledem nejlíp a ještě křehká Natalie Imbruglia stojí za zmínění. Slabá komedie – 3/10*. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek měl při filmové premiéře tak mizerné recenze a přijetí filmových fanoušků bylo natolik rozpačité, že jsem se Johnymu velkým obloukem vyhnul a zkoukl jsem ho až po několika letech v televizi. Možná právě proto, že jsem nic nečekal, byl jsem příjemně překvapený. Výsledek, pravda, není oslnivý a určitě se v daném žánru najdou mnohem lepší filmy, nicméně na 60% celkového dojmu to postačí.Při filmovém Beanovi jsem chvílemi skutečně trpěl, Johnny je minimálně o třídu lepší. Snímek sice trpí nevyrovnaností, ale hluchá místa střídají opravdu vtipné momenty a hlavně-Atkinson umí nejen beanovské grimasy, jeho herecký rejstřík je mnohem větší. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pro nekritické skalní fanoušky Rowana Atkinsona může být, ale pro diváka, který hledá dobrou parodii na bondovky, u níž by se doopravdy zasmál a nejen pousmál jednou za půl hodiny doporučuju prvního Myersova ŠPIONÁTORA. Je mnohonásobně vtipnější, má daleko lepší muziku a více známých herců a cameo rolí. Tohle je dobré tak pro malé děti. Film o kterém beze zbytku platí, že trajler je lepší než celý film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žabožrout ověšený anglickými korunovačními klenoty? To nesmí britská tajná služba NIKDY dopustit..! Těch opravdu vtipných scén je tu poskrovnu (např. narušení pohřbu), což lze vedle nenápaditosti klást především za vinu nevhodnému využití Atkinsona. Ten se sice umí brilantně pohybovat po obou koncích spektra inteligenčního kvocientu (takřka němý zaostalec Mr.Bean bavící mimikou a situačním humorem vs. sarkastický chytrák Černá Zmije, útočící na bránici svým rozeklaným jazykem štiplavého vtipu), ale jakmile se po něm vyžaduje něco mezi, málokdy to zafunguje. Na druhou stranu, kdo jiný by měl hrát nejlepšího agenta jejího veličenstva, než ten, kdo jí kdysi uštědřil naprosto ukázkové čelo. A navíc, pořád lepší, než Lazenby.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Komediáne akčný pokus na anglický spôsob. Atkinson predvádza dobre overenú rutinu, všetci ostatný sú len pre vyplnenie deja. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď ono sa to ani ako paródia brať nedá. Čomu svedčí aj fakt, že navyše ďaleko presahuje aj kvalitu niektorých ozajstných bondoviek. Výborný nápad, pár vydarených gagov, Malkovich nesklamal, dokonca aj Imbruglia to príjemne doplnila. Perfektná zábava, Atkinson proste žiari, nech sa pustí do čohokoľvek a to mu dúfam nikdy nikto nezoberie. Len škoda, že ho ešte každý stále berie a nevie s ho predstaviť inak ako Beana. 80%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Velice unylá paródia alá Bond. Film je bez štipky nápadu, uťahaný, humor tupý, Natalie prekrásna, Malkovich ... čo tu preboha robí John Malkovich ? Crap, nuda. ()

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama