Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Recenze (623)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// některé vtipy jsou opravdu kolosální, hudba, Natalie Imbruglia, -vtipů není zas tolik, občas až trapné, je to parodie/// V tuto chvíli jsme to viděl podruhé a docela obstojně jsem se bavil. Mohlo to být o hodně lepší, ale co, jakákoliv role Mr. Beana je přijatelná. Nehledě na to, že zpracováno je to solidně, vyniká hudba, jako z nějaké Bondovky. Ovšem když jsem to viděl poprvé, čekal jsem akcí nabitý film, ale hlavně film, který se bude brát vážně. Chtěl jsem prostě Atkinsona vidět v jiné poloze. Výsledek byl pro mě tedy velké zklamání. Dnes jsem však věděl do čeho du, a jak říkám, některé vtípky byly opravdu výborné, jen škoda, že jich nebylo více. „budeme se teď bavit vo hovně?“ :-)/// Celkem 69%/// ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Velký prostor Rowanu Atkinsonovi tolik nesedí. Jeho genialita vězí v espritu, rychlé zkratce, překvapivé pointě. Neměl jsem chuť od toho odejít, ale tak, jak to dokážou jeho krátké šoty, mne to nevzalo. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean jako tajný agent Jejího veličenstva? Ta představa je komická již sama o sobě, tak proč z toho nenatočit film? Rowan Atkinson je opravdu skvělý komik. Bohužel uvězněný ve své jediné roli. JOHNNY ENGLISH není výjimkou. Příběh nenabízí nic překvapivého ani nápaditého. Znovu humor snažící se vytěžit z hlouposti a nechápavosti hlavního hrdiny, který je jen shodou nešťastných náhod považován za nejlepšího agenta detektiva. Většina scén se opírá o klasický situační humor. Komičnost scény funguje vždy prvních několik vteřin nebo první dvě věty a pak začíná lézt na nervy. Jedna z mála opravdu vtipných scén je akt korunovace. Kdyby se z toho 90 min dlouhého filmu vyházela část scén a část se jich zkrátila, mohla by to být příjemná krátkometrážní podívaná. Takhle se to všechno utápí v nesmyslné výpravnosti, která nemá žádný význam. Je to moc velká slátanina parodie na bondovku, anglického humoru a americké Bláznivé střely. Nemá to vlastní vizi. 41% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Bean. Mistr Bean. Návrat k absurdnímu humoru francouzských a italských komedií 70. a 80. let. Blb, na jehož bedrech leží přežití celé Británie, nepostradatelný side-kick, sexy baba a megalomanský zaporák s geniálně idiotským plánem. Nevím, jak vám, ale mně to stačí.;-) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase koukatelný Rowan Atkinson. A kupodivu při tom ani moc nevykrádá Mr. Beana, spíš jen lehce kombinuje jeho nemotornost a nedomyšlenost jeho akcí s mírnou parodií na bondovky a další špionážní filmy. Přitom to ale není šílená parodie jako Žhavé výstřely a podobně, není vázána na nějaký film či scénu, spíše si střílí z žánru jako takového a dělá to velmi příjemným a nevtíravým způsobem. A jen minimum vtipů je trochu víc trapných a blbých než by se slušelo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mr.Bean je naprosto perfektní, ale Johnny English se mu hodně vyrovnává. Vtipných a trapných scén je tu dost, což je dobře, hudba slušná, příběh příjemný. Není co dodat. 90% = ***** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Humor, který prezentuje tato komedie, je už dávno překonaný. Naprosto netuším, kdo by se mu mohl tak smát. Nudné, nevtipné a trapné. Kdysi populární Natalie Imbruglia sice hrát neumí, ale celkem jí to slušelo. Tady je to málem v červených číslech. Hm, pěkný úpadek. 20% ()

johnys 

všechny recenze uživatele

Pro mne nejlepší Bond! :-) Ale vážně, zaujal mne zde John Malkovich, jako v každé roli, je i zde, výtečný! ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jako komedie s Rowanem Atkinsonem OK, jako parodie na bondovky KO. Pár narážek na 007 tu najdete: Aston Martin, MI7 a hudbu - téměř absolutní výčet snahy parodovat už i tak sebeparodického agenta. Když už z Atkinsonových úst neuslyšíte ani "English, Johny English", pak je jasné, že ta pravá parodie se nekoná. Nicméně se můžete těšit na zhruba 4 výtečné komické kousky, pár klasických beanovských grimas, jednu fekální nechutnost a pár trapností. Ááááááá, málem bych zapomněl - výtečný, opravdu výtečný John Malkovich jako padouch od "frantíků". ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

(slabé tri) britský humor mám veľmi rád, oveľa radšej, ako ten americký, no tuto to nezafungovalo, johnny english nie je ako postava až taký výrazný a špecifický - v šarme a výstrednosti ho hravo porazí austin powers, v "nemehlovstve" a trapasoch inšpektor clouseau, a tak má english jediné šťastie, že bol obsadený veľmi talentovaným, zručným a vtipným komikom - rowan atkinson mimikou a časovaním tých mála fórou zachraňuje inak prekvapivo nudný scenár, pri ktorom sa doslovne musíte prenudiť prvú hodinu, aby ste sa aspoň trochu pobavili na záverečnej sekvencii korunovácie - no aj to len vďaka atkinsonovi. inak naozaj sklamanie a nevyužitý potenciál, čo sa týka ešte obsadenia: dal by som viac imbruglie a menej malkovicha a bolo by to ideálne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Za absolútne zásadný problém považujem fakt, že JE nie je paródiou na špionážne filmy (ale asi si myslí, že je), ale iba snahou využiť beanovskú postavu blbečka v špionážnom filme. Čiže vtipné nie je parodovanie dramaturgických schém, ale Englishova neschopnosť. Výsledkom je však trápnosť. Jediná skutočne vtipná scéna bola tá záverečná a práve vtedy mi prišlo ľúto, že film je iba tuctovým komerčným kalkulom. Nechýba scéna snímania masky z tváre, čo považujem za zúfalú tvorčiu impotenciu, až demenciu. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Blbější komedii jsem hodně dlouho neviděl. Humor se na začátku někam skryl a jaksi se celý snímek zapomněl ukázat. Docela mě Rowan Atkinson zklamal. Vlastně mě zklamal hodně. O ostatních je škoda mluvit, protože to byla marnost nad marnost. Humor se snaží hrát stále na stejnou strunu. Bohužel to nefunguje ani na první zahrání a s každým dalším se trapnost více a více stupňuje. Přiznám se, že jsem měl problém tuhle sračičku vůbec dokoukat. Odpad! ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Typický Mr. Bean, jen v jiném kabátě a v celovečerním hávu... Středem pozornosti je samozřejmě Atkinson coby nemotorný člen britských tajných složek. Ten se shodou náhod stává agentem číslo jedna, jakýmsi pionýrem služby MI-7. Na starost dostává případ zmizelých korunovačních klenotů... English je sice nadmíru předvídatelný, plný britského nacionalismu a místy hraničí s trapností, pro mé sympatie k Atkinsonovi ho však nemohu nemít rád. Přes všechny jeho neduhy se u něj dobře pobavíte.Objektivně je hoden hvězd tří, já mu dám jednu protekční navrch... 80% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená parodie na Bonda. Rowan Atkinson se na to opravdu hodí. Partnerku mu dělá příjemná Natalie Imbruglia. Malkovich jako záporák taky není špatný. Drsné je, jak Johnny prolízá tou odpadní rourou. :D Nakonec se mu ale podaří zachránit královnu a celé království. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty negativní ohlasy - vždyť je to tak super parodie. Když vidím všechny ty Scary movie, myslím, že trocha "inteligentnější" zábavy neuškodí. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie v hlavní roli s R. Atkinsonem, který jako agent MI7 sice nepředvádí své grimasy, jak je známe z krátkých filmů, ale zato působí, řekněme zmateně?:-) Je to komedie, která sice nehýří vtipem každou minutu, ale světlé okamžiky se jistě najdou a pro pobavení znuděného nedělního posezení s tetičkama a strejdama jistě postačí:-)60% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pro mě už klasika. V jednoduchosti gagů opírajících se o akční, špionážní a buddy-movie díla je krása. Ten Atkinson si ze sebe umí dělat srandu i tady, ne že ne. Pokud o něm něco víte, pro někoho plus nebo mínus, přikláním se k první možnosti. Nádherná a ne špatně hrající Natalie je fajn. Chápu, že ten Malkovich tady mohl někoho naštvat, ale pasáž s korunovací je gold! ()

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama