Britská výzvědná služba, konkrétně její oddělení MI 7, získala v agentovi Johnny Englishovi (Rowan Atkinson) skutečně jedinečnou posilu. Snad ani James Bond, připravený vždycky a všude na všechno, se s ním měřit nemůže. Právě včas, protože z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie čelí vážné krizi. Johnny, spolu se svým oddaným a všeho schopným asistentem Boughtem, se ihned ujímá vyšetřování a pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage (John Malkovich). Nejcennější symbol moci ostrovního království nemá obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho, dosud nekorunovanou hlavu. Budoucí král má ovšem ještě děsivější plán. Chce tu nádhernou, laskavou, zelenou a přívětivou zemi změnit v největší vězení na světě. Jaké štěstí, že Johnnymu ve chvíli, kdy už je téměř vše ztraceno, přispěchá na pomoc krásná agentka Interpolu. Alžběta se může klidně vrátit na trůn a panovat dál a Johnny? To se ještě uvidí
Ve špionážní komedii Johnny English, kterou realizovala britská společnost Working Title (Čtyři svatby a jeden pohřeb, Notthing Hill, Deník Bridget Jonesové, Jak na věc ad.) pro Universal, se spojily dva ryze britské filmové žánry v jediný, originální celek, jemuž dominuje strhující, excentrický komediální výkon Rowana Atkinsona (tedy Mr. Beana, jak mu všichni podvědomě říkáme). Zajímavé je, že impulsem k napsání scénáře se stala série reklamních spotů, natočených v 90. letech pro kreditní karty Barclaydcard. Právě v nich Rowan Atkinson vytvořil postavu agenta typu "neřízená střela", který se umí postavit skutečně ke všemu, ale vždycky jen a jen po svém. Takovému útoku na bránice se nedá odolat.(oficiální text distributora)
Rowan Atkinson zostane u mna navzdy zaskatulkovany ako nemotorny smoliar Mr. Bean a preto som sa na väcsine scen aj v tejto komedii s chuti zasmial, ale to, co sa dialo poslednu tretinu prekrocilo vsetky hranice najdebilnejsieho scenara a to uz nedokazal zachranit ani Atkinson. Takze 60%... 19.06.2009 ___ Rowan Atkinson - (Johnny English) +++ John Malkovich - (Pascal Sauvage) +++ Tasha de Vasconcelos - (Alexandra) +++ Ben Miller - (Bough) +++ Greg Wise - (Agent Jeden) +++ Natalie Imbruglia - (Lorna Campbell) +++ Hudba: Ed Shearmur +++(19.6.2009)
Typický Mr. Bean, jen v jiném kabátě a v celovečerním hávu... Středem pozornosti je samozřejmě Atkinson coby nemotorný člen britských tajných složek. Ten se shodou náhod stává agentem číslo jedna, jakýmsi pionýrem služby MI-7. Na starost dostává případ zmizelých korunovačních klenotů... English je sice nadmíru předvídatelný, plný britského nacionalismu a místy hraničí s trapností, pro mé sympatie k Atkinsonovi ho však nemohu nemít rád. Přes všechny jeho neduhy se u něj dobře pobavíte.Objektivně je hoden hvězd tří, já mu dám jednu protekční navrch... 80%(24.12.2009)
Tak u tohohle jsem se bavil hodne. Atkinson se tvari jako debil a vsechno podela, ale nakonec vse dobre dopadne. Neco mezi Bondem a Beanem. Rozhodne nejlepsi parodie na bondovky. Sice je vetsina foru dopredu jasnejch, jenze v Atkinsonovo podani se jim presto budete smat. A Malkovich je opravdu vynikajici a svoji roli "frantika" si skutecne uzil. Ja se bavil vyborne a docela by me zajimalo jak by to vypadalo, kdyby Atkinsona obsadily do skutecne bondovky, protoze v obleku vypada fakt cool.(1.2.2005)
Jako komedie s Rowanem Atkinsonem OK, jako parodie na bondovky KO. Pár narážek na 007 tu najdete: Aston Martin, MI7 a hudbu - téměř absolutní výčet snahy parodovat už i tak sebeparodického agenta. Když už z Atkinsonových úst neuslyšíte ani "English, Johny English", pak je jasné, že ta pravá parodie se nekoná. Nicméně se můžete těšit na zhruba 4 výtečné komické kousky, pár klasických beanovských grimas, jednu fekální nechutnost a pár trapností. Ááááááá, málem bych zapomněl - výtečný, opravdu výtečný John Malkovich jako padouch od "frantíků".(20.5.2003)
Johny English je pouhou parodií, která se nedokázala povznést nad svou předlohu a jen nudně využívá komediálních kvalit ( a hlavně reputace) Rowana Atkinsona. Natalie Imbruglia je ozdobou filmu a moc jí to sluší. John Malkovich opět odnesl roli záporáka, která mu moc nesedí a raději bych na jeho místě viděl nějakého ďábelského, ale neznámého herce. Celkově vzato to mohlo dopadnout o hodně lépe, ale i hůře, proto 3* a pokud bude další díl, trochu více snahy o kvalitní komedii bez prvků parodie.(10.2.2007)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Falko