Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (623)

golfista 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem se od srdce zasmál, ale u filmu jako celku jsem se nepobavil. Pár vydařených chvilek nemůže utáhnout celý film. (A to ještě je minimálně půl hvězdičky za krásnou Natalii :) ... Při pár scénách mě napadla taková hříšná myšlenka, že by stálo za to obsadit Rowana Atkinsona do vážné role. Myslím, že by jí zvládnul bezvadně. Škoda té škatulky Mr. Beana (tedy pro něj škoda, pro nás jen dík že ho stvořil :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hned čtyři scénáristé, přesto velmi průměrný scénář. Pro někoho tak ikonického jako je Rowan Atkinson dost blbá zpráva. Právě tenhle úřednický packal zachraňuje, co se dá, protože budoucnost britského impéria je v ohrožení. Ačkoliv se navážíme zejména do bondovek, žánrových odkazů je trestuhodně málo. Parodické ambice jsou tudíž slabé, a nebýt Atkinsona, který těží ze svého zákeřného trouby Mr. Beana, zdaleka by to nebyly tyhle tři dietní hvězdy. Tenhle (místy) uzívaný kousek totiž nevznikl proto, aby lámal žánrová pravidla nebo oslňoval špičkovou akcí. Všechno je průhledně nalajnované a pasivně útočící na divákovu peněženku. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie s potrhlým "Mr. Beanem". Je třeba být připraven na to, že ve filmu bude spousta debilních scén, protože to je Rowanu Etkinsonovi vlastní, ale zábava je celkem slušná. Děj nestojí za moc, ale komické kousky jednoho z nejlepších komiků vůbec to obstojně vynahradí. 55% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ben je holt Bean, v osobním životě jistě velice kultivovaný vzdělaný a já nevím co všechno ještě, ale tady v tomto snímku jakoby ztratil něco ze svého původního já (šarm, kouzlo osobnosti), podobně jako třeba někteří prvorepublikový herci příchodem z němého filmu na ten zvukový. Asi tak od 96' ho beru prostě jako toho nemluvícího nicméně velmi zábavného troubu ve svých zdařilých skečích a ne jako vážného herce který náhle promluvil. Toď můj nestranný názor na tento film. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na Rowana Atkinsona velmi podprůměrné a bohužel platí, že čím více tento komik koketuje se světem velkých filmových produkcí, tím méně kvality a invence obsahují jeho humorné skeče (narozdíl třeba od Monty Pythonů a jejich celovečerních filmů). Formát celovečerního filmu jeho typologii nesedí, pro komiku založenou na gazích a víceméně mimice a proxemice se konverzačně-situační komedie zdá jako příliš velké sousto. Kéž by se tak dál raději držel televizních skečů... ()

Galerie (89)

Zajímavosti (34)

  • Scénka z cintorína je natočená na na cintoríne Brompton, ktorý bol zriadený parlamentom a je od roku 1852 prvým (a jediným) cintorínom v Londýne, ktorý je majetkom Koruny. (Arsenal83)
  • V Číně byl film uveden pod názvem "Mr. Bean tajným agentem“. (džanik)
  • Když Johnny (Rowan Atkinson) omráčí plukovníka, má plukovník ohrnutý kabát a je vidět bílá strana. Když k němu však přibíhá zdravotník, už je otočený a je vidět červená. (Marrty3)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama