Reklama

Reklama

Lovci dinosaurů

  • USA A Sound of Thunder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodružný film Lovci dinosaurů, který je založen na krátké povídce mistra sci-fi žánru Raye Bradburyho, nás zavádí do nepříliš vzdálené budoucnosti, v níž se stalo cestování časem nejen samozřejmostí, ale také výnosným byznysem. Na schopnostech moderních technologií profituje zejména majitel monopolní společnosti Time Safari Inc. Charles Hatton (Ben Kingsley), jehož cestovní kancelář pořádá pro bohaté klienty exkluzivní lovecké expedice do prehistorického věku. Účastníkům expedicí, vedených zkušeným Dr. Travisem Ryerem (Edward Burns), je během výletů do minulosti dovoleno lovit a zabíjet vybrané pravěké živočichy za předpokladu, že budou dodržovat přísná pravidla, která jim brání zasáhnout do běhu evoluce. Po návratu z jedné problémové expedice si však Travis všimne několika významných změn a začíná mít podezření, že některý z členů výpravy stanovená pravidla porušil a změnil tak vývoj dějin. To se potvrdí v okamžiku, kdy se napříč New Yorkem převalí "evoluční vlna". Začíná se měnit vegetace, mizí lidé i celé budovy, objevují se nebezpeční, nikdy nevidění predátoři. Travis vyhledá Soniu Rand (Catherine McCormack), která moderní cestování v čase vynalezla a požádá ji o pomoc při hledání příčiny strašlivých změn. Pokud se jim nepodaří najít chybu před příchodem poslední "evoluční vlny", lidstvo navždy zmizí z povrchu naší planety... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No sakra :) Nejít na to do kina a sledovat to (nedej bože) doma na DVD, tak si myslím, že jsem si zapl nějaký starší seriál. Dyť ty triky byly o třídu níž než ty v Totall recall (imho ta autíčka sprostě okopírovali). A o super CGI monstrech a efektech už ani nemluvim. Když na něčem chci film "postavitm," tak se alespoň trošku snažim....je to opravdu hrůza. Ale zase, když to vezmu z té druhé stránky, tak jsem se skvěle pobavil na účet tvůrců...protože tohle pustit do kin v roce 2005... ()

jojinecko odpad!

všechny recenze uživatele

Ray Bradbury sa asi v hrobe obracia...Nevedel som že Ben Kingsley je taký recesista, že sa dá nahovoriť na takéto dielko a aby bola recesia dokonalá, dali mu na lebku úžasnú parochňu..WAW!!! To už sa rovno mohol navliecť do kostýmu dinosaura a behať tam...:) Inak samozrejme film je skvelý, triky na Oskara (najmä tá retro spomienka na časy spätnej produkcie stála za to). Už teraz sa neviem dočkať ďalšieho skvostu od Petra Hyamsa, ktorý evidentne "na niečom šlape"...Sound Of Thunder vrele odporúčam všetkým mentálne hlboko subnormným jedincom, snáď aspoň tí tento skvost docenia, pretože toto sa už nedá brať ani ako recesia... ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Tento film som si pozrel len tak z recesie a fakt som bol veľmi prekvapený. Rozhodol som sa, že tentokrát prehliadnem tie kvantá klišé, slabé herecké výkony, mizerné triky..., pretože, čo je hlavné, film mi ušiel veľmi rýchlo, vôbec som sa nenudil, poriadne som sa zabavil, ani to, že nechcene teraz nebudem riešiť. Objektívne je to tak na 15%, ale na vypnutie mozgu skvelé. Tých odpadov tu už bolo fakt veľa, tak dúfam, že tie *** niekoho nenahnevajú. Je veľa horších filmov ako tento. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Efekty nejsou tak strašný, lépe řečeno jsem viděl mnohem horší. Navíc efekty by měly být až podružnou součástí filmu. stejně jako exteriéry nebo kostýmy. To by podle mě mělo až jen dotvářet výsledný dojem a nebýt to hlavním důvodem vzniku filmu. Nejdůležitější je podle mě myšlenka, inteligentní děj a pointa a je jedno v jakém pořadí nebo jestli obsahuje všechny. Aspoň dvě by však měl mít, pokud chce být dobrým filmem. Tento příběh, to se musí nechat, myšlenku má. A jakou myšlenku (lidé duševně ani společensky nedospěli na vlastnění takové technologie, jakou je stroj času). Když si člověk představí, co vše s touto myšlenkou mohli tvůrci vytvořit, je mu až mdlo, co vytvořili. K ději, no řekněme, že se mi nelíbil. Nemohl jsem ani neskřípat zuby ve chvílích, kdy se dělo něco s časem - například "časové vlny" jako když se vznáší horkej opar nad asfaltovou silnicí, akorát mnohem větší a nejen že to měnilo skutečnost a to tak, že si tu původní lidé pamatovali, ale navíc to i odhazovalo na stranu veškeré hmotné předměty, ve kterých se právě herci nacházeli. Tento film měl velký potenciál, časové paradoxy tu mohly být jeden za druhým, ale není tomu tak. Není to film o cestování časem, nebo sociálních následcích pro lidstvo, ale akční film od člověka, který zesenilněl již v kolíbce. Jindy Právě jsem dočetl Bradburyho povídku. Kdyby se drželi víc předlohy, hlavně co se týká změny budoucnosti a toho, co se dělo v minulosti, nebyla by to taková pitomost. V povídce taky zašlápl motýla, krásnýho motýla a tím nakonec lidi nezískali umělecké cítění, nepoznali slovo krásno a tím pádem se z nich stali spíš jen krutí bojovníci. Ovšem ne paviánovarani. Takže kdyby tu nebyla ta odporná akční vsuvka po návratu, kdyby to tam skončilo, dal bych víc. kdyby to trošku převzalo Bradburyho ideu, kdyby tam nestrčili ten pitomej výbuch sopky, když v předloze je jen pád větve a kdyby... (And so on and so long...) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

How to Bury Ray Bradbury.. Hyams uchopil do svých nenechavých pracek povídku z Kaleidoskopu, během úvodních dvaceti minut ji zprasil k obrazu svému a pak, jako přídavek pro masochistické fajnšmekry hltající produkty kanálu Syfy, přidal vědeckofantastickou nadstavbu, kterou nelze označit jinak, než Defekt motýlích křídel. Kdyby se autor Kozoroha 1 ocitl na sklonku devadesátých let rozmáčklý na něčí zablácené podrážce, evoluci kinematografie by to jistě nepoznamenalo.. Pane Kingsley, co mi to děláte? Že vy jste si před kývnutím na roli vzpomněl na citát muže, kterého jste kdysi ztvárnil? („Víra je určitým druhem šestého smyslu, který začne působit tehdy, když selže rozum.“).. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (10)

  • Původně měl být film vydán již roku 2003. Důvodem pro zdržení byl bankrot produkční společnosti - jednoduše nebyly peníze na jeho dokončení. (ČSFD)
  • Film se točil v Praze během velké povodně roku 2002. (ČSFD)
  • Budova univerzity, ve které se nachází urychlovač částic, je ve skutečnosti Podolská vodárna v Praze. (Pirlipat)

Související novinky

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

Ben „Gándhí“ Kingsley se vrací do Indie

28.11.2009

Krišna Pandit Bhandži, známý též jako Ben Kingsley, se vrací ke kořenům – jak genetickým, tak i ke kořenům své kariéry. V roce 1983 získal Oscara za hlavní roli v Gándhím a přestože později ukořistil… (více)

Reklama

Reklama