Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zoltán Max je policista. Slovák. Sloužil u kriminálky v Bratislavě, ale byl vyhozen. Nyní slouží u kriminálky v Praze. Stárnoucí chlap, velký individualista, nesmiřitelný rebel a anarchista v extravagantním saku, který nesnáší autority a společenská pravidla. Nesnáší však i nezákonnost, apatii k vládě oligarchů a korupci. Sukničkář s maskou cynika, pod kterou je cítit mnohem víc. Někdy i smutek, neboť je přes všechny ženy, procházející jeho životem, ve skutečnosti sám. Únos malého chlapce a vražda jeho učitelky začíná jako běžný zločin, ale brzy se změní v daleko vyšší hru. Stopy zavedou Maxe a jeho mladého kolegu Filipa až do Bratislavy, do společnosti těch bývalých, ale dnes už opět mocných. Nekonvenční pátrání – neboť Max to jinak než nekonvenčně snad ani neumí – postupně odhaluje, co se za únosem chlapce a vraždou jeho učitelky ve skutečnosti skrývá. A zcela nekonvenční je i Maxovo řešení případu, vedoucí k dopadení vraha a únosce. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No to mě poser. Seriál, který jako kdyby vypadl z patnáct let staré "janečkovské" ČT, kde Juraj Kukura v otřesném saku deklamuje, jakej je v sedmdesáti kanec a klátí jednu babu za druhou. Jo a pak se tam taky vyšetřuje nějakej zločin. Vtip, napětí, tempo neexistuje, vše je nepravděpodobné a naivní. Všichni herci jsou špatní a to jsem si nemyslel, že třeba někdy o Igorovi Barešovi řeknu. Další sledování jen na vlastní nebezpečí! ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Než začnu něco hodnotit, snažím se najít něco pozitivního, co bych mohla pochválit. Stopáž se opravdu povedla - víc jak 57 minut by bylo pro diváka neúnosné. Juraj Kukura je výrazná osobnost, Zoltán Max je spíš hřmotný, neforemný, hlučný, ale bohužel ne charismatický. Použité klišé starý policajt, mladý policajt tady bohužel nefunguje. Umíme natočit dobré detketivky, ale naše síla byla vždycky v komorních příbězích postavených na lidskosti. Třeba i na jinakosti (viz Kuneš v Cirkus Bukowský nebo Rapl), ale nesmí se to přestřelit. Tady bylo všeho nějak moc - moc barev (hlavně na saku), zbytečně moc akce a hlavně se moc tlačilo na pilu. Čeho tu bylo naopak málo je humor a to je u žánru komedie celkem průšvih. ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud scénárista dostal za úkol napsat nesmyslný text, ve kterém náhodně použije slova - policie, vražda, únos, viagra, šéf, saka - pak se mu to podařilo. Markéta Foukalová, interpretka závěrečné písně, má zajímavý hlas... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Konečně odlehčený a poměrně vtipný kriminální seriál. Jistě, odkojenci temných severských depresí asi už srandu moc nepoznají a nepochopí, ale pro mne je to poměrně vtipný zástupce žánru, kde Kukura je spravedlivý, ale ne blbý, extravagantní, ale jen do určité míry, který si své protivníky zkrátka dovede vychutnat. A dialogy jsou chvílemi velmi vtipné a povedené. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Něco co zde chybělo...Neberme se tak vážně. Já jsem seriozní krimošku nečekal, ale těch je všude dost. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tohle nešlo dokoukat. Pár dobrých momentů tam bylo, ale celkovou tupost to bohužel nezachrání. Především je to strašná nuda. Hlavně že se už nebude točit třetí série Případů 1. oddělení. ()

carlos 2010 odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorších zážitkov! Trapnosť je slabé slovo. Kukura úplne mimo a ostatní herci tragédia. A my to platíme. Hnus. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek Maxa nebyl špatný. Místy velmi vtipný, místy mírňučko akční, místy nudnější. Je to úplně něco jiného, než na co jsme v kriminálkách zvyklí. A Slovenčina není od věci. Slušná spokojenost. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie je to žiadne kriminálne veľdielo, ale Kukura vie zahrať živelne, keď treba. A občas aj keď netreba, vtipné momenty boli viac vtipné svojou trápnosťou. Ale odpad to nie je. ()

xaver odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvních tří dílů mohu zcela zodpovědně napsat, že je to sra.ka. Již dlouho jsem neviděl tak nestravitelného detektiva, který by ve skutečnosti ne ve funkci, ale ani u policie nevydržel ani týden a skončil by v base. Režisér se po vzoru tvrdých amerických detektivu snažil natočit obdobu českého detektiva, ale zřejmě nepochopil, že to zcela dobře, tedy lépe řečeno vůbec nejde. Česko není Amerika a naopak. Navíc američtí tvrdí detektivové bývají obyčejně poměrně inteligentní a ne debilní primitivové. Nadřízení detektiva jsou prezentováni (jak v Čechách, tak na Slovensku) jako všemocní, všehoschopný ale o to debilnější policajti. Inspektor Max by se v reálu před šéfem kriminálky dopustil vystupovat proti němu obdobným způsobem jenom jednou. Pak už by nebyl ani inspektor, ani policajt, ale primitiv vyhozený na ulici kam bezesporu patří. Celý seriál jsou pouze vyhozené peníze a obtěžování diváků. Nemohu jinak než poslat snímek do kanálu, tedy na smetiště nebo odborně vyjádřeno hodnotím jako ODPAD! Nicméně někomu, kdo nezná skutečnou policejní práci, se to může občas i líbit a těmto se za své příkré hodnocení omlouvám. Každopádně by se však tvůrci měli omluvit všem soudným divákům. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oddychové krimi, které místy celkem zábavně účelně působilo jako parodie na oddechovou kriminálku. Pár věcí šlo do mínusu: 1) krimi případ jednoduchoučký a hloupý ( vyšetřování nelogické) 2) Kukura je kanón, ale jako sedmdesátiletej borec, kterému se doma povalujou dvě nahatý roštěnky byl dost neuvěřitelněj a působilo to spíš oplzle. A pár věcí zase potěšilo: 1) obsazení ( Kukura a záporák Mitaš ) 2) pár opravdu dobrých vtipných scén 3) celkem zábavný a poutavý způsob vyprávění ( žádné nudné místo, možná jen hloupé ) Zaujalo mne to, ikdyž to do zlatého fondu nepůjde, tak mne to pobavilo. ()

Torpid odpad!

všechny recenze uživatele

70-ti letý vyšukovatel s rychlým vozem a berevným sakem. Světový unikát v seriálové krimi tvorbě, bohužel z veřejnoprávních prostředků. Tvůrce napříště odstavit prosím. Ať si toto točí za své. ()

Durgas odpad!

všechny recenze uživatele

Uf. Už dlho sa mi nestalo, že ma pri pozeraní tak intenzívne oblieval pocit trápnosti za tvorcov a zúčastnených hercov. Pretože už dlho som nevidel niečo tak hrozné v skoro všetkých aspektoch. Otrasne napísaná postava akože žoviálneho a nekonvenčného (v skutočnosti trápneho a idiotského) komisára je znásobená Kukurovym nechutným prehrávaním. Polovica času prvej časti bola venovaná predstaveniu "netradičnej" povahy starého zvodcu detektíva v akože humorných scénach, kde je divák nútený sledovať jeho nelogické výbuchy hnevu, divné vybafnutia (fakt neviem ako to nazvať) a nepodarené vtipkovanie. Do tohto panoptika sa pridávajú podivné rozmazané momentky opakovania stôp a dôležitých momentov, ktoré pôsobia ako z odfláknutého študentského filmu. Ku krimi-zápletke a interpretácii policajnej praxe sa už radšej ani nevyjadrujem. Dopozerať prvý diel do konca chcelo veľa sebazaprenia, k ďalším častiam po zhliadnutí "navnadzovacích" ukážok ani párom volov. ()

caba 

všechny recenze uživatele

Dám tomu ještě šanci,snad v dalších dílech nebude Zoltám Max takový blázen.Jinak se na Juraje Kukury -jako na chlapa -dá dívat. ()

petisek 

všechny recenze uživatele

Škoda premrhaného potenciálu, mohol to byť celkom zábavný seriál, ale toto je iba nie moc vydarená exhibícia Juraja Kukuru. V porovnaní s úrovňou inej českej verejnoprávnej krimi tvorby - odpad a ako komediálny seriál to tiež neobstojí. Toto je prípad, kedy ma takmer hnevá, že na takéto niečo boli použité moje koncesionárske poplatky. ()

Reklama

Reklama