Reklama

Reklama

Inspektor Max

(seriál)
  • Slovensko Inšpektor Max
Česko / Slovensko, 2018, 10 h 29 min (Minutáž: 56–59 min)

Hrají:

Juraj Kukura, Robert Hájek, Ľubomír Paulovič, Tereza Brodská, Igor Bareš, Dušan Jamrich, Jan Bidlas, Jaroslav Stich, Marián Mitaš, Zuzana Ščerbová, Ivo Novák (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Slovenský kriminalista Max (Juraj Kukura) už léta žije v Praze. Původně se zde chtěl jen na chvíli ukrýt před svou bývalou přítelkyní, ale nakonec tak nějak zůstal. Pracuje pro pražskou kriminálku, a to se skvělými výsledky. Díky svým schopnostem, neortodoxním metodám a charismatu dokáže vyřešit i ty hodně komplikované případy – a také si proti sobě poštvat většinu lidí, na které při tom narazí... Věrní mu zůstanou jen jeho mladý parťák Filip a státní zástupkyně Markéta, se kterou, po řadě lítých bojů, nakonec skončí ve svazku téměř manželském. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Chajimwitz odpad!

všechny recenze uživatele

Před kreténské kulinářské show,nekonečné seriály z prostředí špitálu a podobné sračky se nyní začínají prodírat tzv. krimiseriály tuzemské,popřípadě československé výroby.Většinou se jedná o slátaniny,které odvysílají komerční televizní stanice.Naše veřejnoprávní televize nechtěla zůstat pozadu a tak vysílá tuhle neuvěřitelně debilní volovinu s přestárlým Casanovou Jurajem Kukurou.Celkem mám tohoto herce rád,ale tady u mě ztratil dost sympatií.Většinou jsem k těmto brakovým seriálům dost shovívavý a vždy nějakou tu hvězdu dám,ale zde není opravdu za co.Otřesné,nekoukatelné ! ()

Peabody odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním dílu jsem napsal toto Juraj Kukura nikdy nebyl komik, jestliže to zkouší v sedmdesáti letech, lze to sice pochopit, ale je to hrozné. Prostě to neumí, chybí timing, některé repliky jsou až hysterické, nesedí k předchozím větám partnerů a podobně. Pan Chlumský se mu to asi bál říci. Takže to je problém číslo jedna, hlavní postava. Pak je tam partner do dvojice, pro kterého je označení nemastný neslaný zcela adekvátní. Třeba v Poldovi dvojice skutečně má nějaké vztahy a jejich spory fungují, tady jsou jen vedle sebe. Bod číslo tři - zápletka. je tak na 12 minutový bakalářský příběh, okořeněný naprosto zprofanovanou Radkojohnovskou korupční mafiánskou polevou (ani kopnutí si do mrtvoly v podobě UV KSS nechybí :-)). No to jsme kdysi měli v 50., letech, kdy každý padouch musel být ex fabrikant nebo aspoň živnostník. NIc nového pod sluncem. Takže jeden špatný klaun, jedna leklá ryba, několik dam a dívek kolem toho klauna padajících na záda při každé jeho větě, ufff. Osobní vztahové problémy zakrývají pátrání (tedy pátrání tu taky žádné není, jen se tak pohybujeme vesmírem a občas se něco stane). Pak jsem si dal ještě poslední díl a vidím to takto - radkojohnovská mafiánská směšnost zůstala i zde, pár detektivů k sobě pořád nemá žádnou vazbu nebo vztah, pátráné je v tomto díle více a není až tak děsné (sice všechno už tu bylo asi 159x, ale aspon zmizelo hysterické vtipkování, respektivě se omezilo). Skvělí hlídači gangstera, kteří pouštějí kolem sebe podezřelé s golfovými holemi asi neviděli ani Někdo to rád horké. Sexuální buldozer zůstal, Karol Duchon byl postrachem už zaživa. Takže kdybych viděl jen tento díl, dal bych asi půl bodu - jeden za milou Lindu Rybovou minus půl za jako obvykle tragickou Terezu Brodskou. Celkově je to ale pořád strašně špatné. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Kriminalista Max je takova karikatura, kdo se ale kousne a vydrzi par dilu, tak si na nej tak nejak zvykne. Smutne je, ze se na takovem braku o jedenacti dilech podileli ctyri scenariste. Z hercu me nepresvedcil nikdo. Ale mam rad ceske serialy a kriminalni zvlast, tak dam slusne dve hvezdicky. Ale zopakovat si to uz nechci.-). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Někde pode mnou někdo položil základní otázku celého herectví kdekoli na světě: "Má to Juraj Kukura zapotřebí?" Má to vůbec nějaký herec zapotřebí? Je to herec a platí mu za to, takže ano má. K tomu navíc pochybuju, že by si někdy mohl zahrát záletného kriminalistu. Tak jako tak je nutné říct, že seriál prostě jako skutečnou kriminálku nelze brát vůbec vážně. Od nesmyslných kriminálních postupů, nad nimiž by pravděpodobně zůstával skutečným kriminalistům rozum stát, po nelogické chování samotných postav. A já seriálu ještě naložím. Sami hlavní detektivové jsou velmi rozporuplné postavy. Jsou momenty, kdy se chovají jako naprostí amatéři a ještě dělají tvůrci idioty z ostatních policistů a naopak chvíle, kdy jsou tak inteligentní, že případ vyřeší okamžitě, aniž by potřebovali sebemenší důkaz či spojitost. Zarážející je pak fakt, kolik předpisů a zákonů detektivové klidně překročí a nic jim za to nehrozí, zkrátka si dělají co chtějí a to v klidu i na území cizího státu. Samotnou kapitolou jsou pak někdy až směšně jednoduché zápletky některých případů. Téměř do všech pak jsou zapleteni Zoliho blízcí - další hřebíček do věrohodnosti a reálnosti skutečné kriminálky. Ne, s opravdovou kriminální prací tohle nemá nic společného. Pokud mám hodnotit seriál jako celek, oceňuji scénář a přes jisté mnohdy až amatérské chování postav - především policistů, napětí, které mě nutilo vždy sledovat do konce. Tři hvězdy tedy dávám přesto, že toto je klasický případ na dvě a půl. Ve druhé půlce však kvalita přeci jen lehce stoupá. I tak ale doufám, že toto byl ojedinělý počin ČT a že Juraj Kukura si svůj sen - stát se pro jednou inspektorem v seriálu splnil a další neplánuje. Po seriálu Místo zločinu Plzeň, je to další úlet. Párkrát jsem se sice zasmál, ale komedií bych tohle veledílo opravdu nenazval. Takže má to pan Kukura zapotřebí? Ano má, je to herec a něco ty složenky přece musí zaplatit. ()

BlackDemon 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som sa zo seriálu tešil, ale potom som zistil, že ma vôbec nezaujíma ako sa budú príbehy hlavných postáv vyvíjať. RTVS nakrúca stále nové veci - no nič z nich sa nestane klasikou. Dôvodom sú asi peniaze, šetrí sa kde sa dá a na výsledku je to vidieť. Inšpektorovi Maxovi by prospelo viac scenáristov, lepší casting, kratšia stopáž, uveriteľnejší hlavný hrdina... Je toho viac. U mňa za pokus jedna hviezda. ()

Galerie (360)

Reklama

Reklama