Reklama

Reklama

Inspektor Max

(seriál)
  • Slovensko Inšpektor Max
Česko / Slovensko, 2018, 10 h 29 min (Minutáž: 56–59 min)

Hrají:

Juraj Kukura, Robert Hájek, Ľubomír Paulovič, Tereza Brodská, Igor Bareš, Dušan Jamrich, Jan Bidlas, Jaroslav Stich, Marián Mitaš, Zuzana Ščerbová, Ivo Novák (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Slovenský kriminalista Max (Juraj Kukura) už léta žije v Praze. Původně se zde chtěl jen na chvíli ukrýt před svou bývalou přítelkyní, ale nakonec tak nějak zůstal. Pracuje pro pražskou kriminálku, a to se skvělými výsledky. Díky svým schopnostem, neortodoxním metodám a charismatu dokáže vyřešit i ty hodně komplikované případy – a také si proti sobě poštvat většinu lidí, na které při tom narazí... Věrní mu zůstanou jen jeho mladý parťák Filip a státní zástupkyně Markéta, se kterou, po řadě lítých bojů, nakonec skončí ve svazku téměř manželském. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Chajimwitz odpad!

všechny recenze uživatele

Před kreténské kulinářské show,nekonečné seriály z prostředí špitálu a podobné sračky se nyní začínají prodírat tzv. krimiseriály tuzemské,popřípadě československé výroby.Většinou se jedná o slátaniny,které odvysílají komerční televizní stanice.Naše veřejnoprávní televize nechtěla zůstat pozadu a tak vysílá tuhle neuvěřitelně debilní volovinu s přestárlým Casanovou Jurajem Kukurou.Celkem mám tohoto herce rád,ale tady u mě ztratil dost sympatií.Většinou jsem k těmto brakovým seriálům dost shovívavý a vždy nějakou tu hvězdu dám,ale zde není opravdu za co.Otřesné,nekoukatelné ! ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý začátek a hodně svérázná postava Zoliho, na kterou si člověk musí chvíli zvykat, sice nevěstili žádný zázrak, ale díky postupně rostoucí kvalitě, zejména pak ve druhé polovině, kde vyprávění v podstatě přechází od jednotlivých případů naplno k jediné pojící lince, a v samém závěru, kde najednou přestane veškerá legrace, to nakonec není tak zlé. 50 % ()

Reklama

radek72 

všechny recenze uživatele

Nesmyslná blbost, nejhorší z kriminálních seriálů za spoustu posledních let. Přehrávání herců. "Řešení případů" je naprosto nereálné. Píšu po shlédnutí deseti dílů, a kdyby na konkurenčních televizích bylo něco trochu dívatelného, tak bych od druhého dílu tuto slátaninu nesledoval. I tak to mám zaplé jen jako kulisu. Kdo nesledoval o nic nepřišel. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure roku 2018. Je to tak trapný, až je to zábavný. Sledování tohoto seriálu začalo jako recese, ale s přibývajícími díly to naši rodinu začalo celkem bavit. Pitvořící se Kukura má takové zvláštní kouzlo a kvalita jednotlivých epizod se postupně zvyšuje. Některé díly z druhé poloviny obstojí i jako solidní kriminálky. Na to, že jsou v každé epizodě alespoň 2 Kukurovy tanečky, je to místy docela temné a drsné (postavy umírají jedna za druhou). Líbila se mi také přítomnost hlavní dějové linie, která se táhne celým seriálem od prvního dílu až do toho posledního. Inspektor Max má zkrátka osobitý styl (nedá se to popsat, to musíte vidět) a já ho rozhodně vyměním za všechny Policie Modravy, Specialisty, Poldy a Kriminálky Anděl. A teď mě omluvte, jdu si pustit Duchoňa. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Někde pode mnou někdo položil základní otázku celého herectví kdekoli na světě: "Má to Juraj Kukura zapotřebí?" Má to vůbec nějaký herec zapotřebí? Je to herec a platí mu za to, takže ano má. K tomu navíc pochybuju, že by si někdy mohl zahrát záletného kriminalistu. Tak jako tak je nutné říct, že seriál prostě jako skutečnou kriminálku nelze brát vůbec vážně. Od nesmyslných kriminálních postupů, nad nimiž by pravděpodobně zůstával skutečným kriminalistům rozum stát, po nelogické chování samotných postav. A já seriálu ještě naložím. Sami hlavní detektivové jsou velmi rozporuplné postavy. Jsou momenty, kdy se chovají jako naprostí amatéři a ještě dělají tvůrci idioty z ostatních policistů a naopak chvíle, kdy jsou tak inteligentní, že případ vyřeší okamžitě, aniž by potřebovali sebemenší důkaz či spojitost. Zarážející je pak fakt, kolik předpisů a zákonů detektivové klidně překročí a nic jim za to nehrozí, zkrátka si dělají co chtějí a to v klidu i na území cizího státu. Samotnou kapitolou jsou pak někdy až směšně jednoduché zápletky některých případů. Téměř do všech pak jsou zapleteni Zoliho blízcí - další hřebíček do věrohodnosti a reálnosti skutečné kriminálky. Ne, s opravdovou kriminální prací tohle nemá nic společného. Pokud mám hodnotit seriál jako celek, oceňuji scénář a přes jisté mnohdy až amatérské chování postav - především policistů, napětí, které mě nutilo vždy sledovat do konce. Tři hvězdy tedy dávám přesto, že toto je klasický případ na dvě a půl. Ve druhé půlce však kvalita přeci jen lehce stoupá. I tak ale doufám, že toto byl ojedinělý počin ČT a že Juraj Kukura si svůj sen - stát se pro jednou inspektorem v seriálu splnil a další neplánuje. Po seriálu Místo zločinu Plzeň, je to další úlet. Párkrát jsem se sice zasmál, ale komedií bych tohle veledílo opravdu nenazval. Takže má to pan Kukura zapotřebí? Ano má, je to herec a něco ty složenky přece musí zaplatit. ()

Galerie (360)

Reklama

Reklama