Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž, který uprchl z psychiatrické léčebny, je nebezpečný svému okolí. Je stále o krok před kriminalisty v čele s majorem Špalkem. Co spojuje muže, které pachatel s důrazem na symboliku nastražil policii do cesty? Filip zjišťuje, že jeho vzpomínky na dětství v tomto kraji jsou možná klíčem k vyřešení případu. (Česká televize)

Recenze (50)

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

50% — Život na Marsu, seriál, podle kterého byl tento natočen, jsem neviděl, takže nejsem nijak ovlivněný, což považuji spíš za výhodu než nevýhodu. Až ve druhém díle jsem tak pochopil, jakým směrem asi budou jednotlivé díly směřovány. Případ samotný nebude až tak důležitý a bude vytvářet spíš výplňovou vatu, důležitější však budou odkazy na původní život hlavního hrdiny, kterých tento díl nabídnul poměrně dost. Předpokládám, že až všechny tyto střípky ze všech dílů zapadnou do sebe, dozvíme se pointu a hlavní hrdina dojde své katarze. Bude tak, podobně jako u seriálu Rapl, hodně záležet na tom, jak budou jednotlivé výplňové případy zajímavé. Tento byl takový těžko uvěřitelný — člověk podivným způsobem uteče z blázince a jde si to vyřídit s lidmi, které nějakým způsobem viní z podílu na smrti své manželky, resp. na jejím posmrtném okradení. Do nemocnice nebo do krematoria by se asi mohl dostat celkem bez větších problémů, ale do chemičky a ještě k řediteli? To bylo setsakramentsky střežené místo. Škoda, že nám autoři neukázali, jakým způsobem to dokázal.Taky jsem nepochopil, jestli nám tvůrci chtějí představit reálné esenbáky té doby, nebo jenom karikatury k zasmání. Zatím to až na Trojanovu postavu vypadá spíš na tu druhou možnost. Kopta sice od dob Občanského průkazu povýšil, ale jinak předvádí stejný typ policajta jako tam, Budař karikuje agilního přesvědčeného komunistu, až je nereálný, a Jeřábek hraje stejného mamlase jako v Raplovi. Ale jak už jsem psal. Díl jsem nebral jako věrohodnou ukázku tehdejší reality, ale jako střípek do mozaiky celkového příběhu. Jen nevím, jestli deset dílů není až příliš mnoho. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To je šmrncovní pachatel. Na takovýho u nás na okrese jen tak nenarazíš." Z léčebny uletěl Anděl a já se přiznám, že jsem při vyšetřování čekal od týmu socialistických vyšetřovatelů mnohem lepší zábavu. Klement sice dělal výživné analýzy, Plachý si stylově sjednal pořádek na diskotéce a Brousek jedinečným způsobem vyřizoval telefonát s pachatelem, ale retrospektivní poskakování v čase mě spíše rušilo, takže příště více analýz ruské (sovětské?) zmrzliny, bezdůvodného mlácení sprostých podezřelých a soudruhování, ať si to užiju. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl seriálu byl velice mysteriózní, nebo veliká nelogická blbost. Děj byl napínavý a zajímavý, i když jsem nechápal funkci retrospektiv. Bohužel, jejich význam, krom toho, že vedly k odhalení pachatele, zůstal skryt až do konce. Ivan Trojan měl méně prostoru, ale dnes mi to ani nevadilo, Václav Neužil sem dnes lépe zapadl. Stále obdivuji výpravu a exteriéry, je s podivem, kolik ošklivosti začátku let osmdesátých se dodnes dochovalo. Několikrát jsem se i zasmál, ale obávám se, že vlastně vážným věcem. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že tenhle seriál bude něco jako Probudím se včera říznuté detektivními případy, ale 2. díl ukázal, že to bude jen trapné nesrozumitelné mysteriózno založené na nezáživném střídání retrospektiv, snových vizí a reality. Na něco takového se odmítám dívat 10 dílů, takže tímhle dílem se seriálem Svět pod hlavou končím. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl je vymazlenej, fakt. Kriminálka s pátračkou podle indicií, to mi přišlo úžasný. A blázen jako jedinej normální člověk. Tomu říkám sladká pomsta socialismu. Nad tím vším pak ční akademik Govoruchin, vynálezce sovětské zmrzliny. Přišel na ni, když hledal palivo do rakety Vostok. Když jí člověk sní moc, vystřelí ho to do vesmíru. Tohle nesmím zapomenout! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na Kladně. (M.B)
  • Do nemocnice vyráží čtveřice aut VB. V čele kolony jede žlutobílá Lada se zapnutým modrým majákem a modrými blikajícími světly pod maskou chladiče. Veřejná bezpečnost používala vždy jen modrý maják na střeše, pod maskou chladiče žádná blikající světla nepoužívala. (ČSFD)
  • Marvanovi chytají ryby v obci Horní Jiřetín, v pozadí je vidět areál chemičky Unipetrol. (sator)

Reklama

Reklama