Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Festival politické písně se závěrečným koncertem za mír je událost, na kterou se všichni těší. Zvlášť když přijede i slavná kapela Sloky Luboše Nováčka. Každý problém je v takové situaci událost s vážnými politickými následky. A chlapíci z StB čekají na příležitost, aby mohli zakročit proti místní závadové mládeži. (Česká televize)

Recenze (71)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád se to pere s určitou mírou panoptikálnosti, pitvornosti, určitou povýšeností, kterou tomu umožňujou hodně karikaturní charaktery a dobová heslovitost. Ale nepopiratelně to občas má svoje bystřejší MÍSTA. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Večer zahrajem tak, že se z toho posere celej Severočeskej uhelnej revír." Kroky jsem poslouchal vždy jen na recesistických akcích, ale Sloky to je jiná. Jejich vyznání o tom, že mají radši lásku nežli bombu by Festival politické písně v Sokolově ozdobilo i v současnosti. Ano, já žádám obnovení tohoto festivalu, který sice ani v 80-tých letech nikoho nezajímal, ale měl své kouzlo. Pochází totiž z doby, kdy všechno patřilo všem a já děkuju za připomenutí, že i já jsem tím pádem kdysi býval spoluvlastníkem velkorypadla. Tohle mě zkrátka bavilo a nejúžasnější bylo sledovat Klementa, jak uděluje důtku. To byla učebnicová lahůdka. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závidí nám, že jsme spoluvlastníky velkorypadla. Asi nejvtipnější díl - i když spíše hořce komediální. Zákulisí Festivalu politické písně zobrazuje, jak to v prostředí normalizační pop music nejspíš doopravdy chodilo. Václav Neužil své civilní "vnitřní" herectví předvedl naplno, na scénu vstupuje přesný Igor Chmela a dokonalý Marek Taclík, jež se tím despotickým kapelníkem Janeč... tedy Nováčkem skutečně stal. Navíc začíná příběh rodiny Marvanových a Klement Kratěna zatím zlehka dává najevo, že nebude pouhou vedlejší komickou figurkou. 100%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda přinesla mimo jiné výbornou roli Marka Taclíka, jeho Luboš Nováček mě opravdu dostal, to byl velkolepý počin. Do seriálu se po lehce jalovějším předchozím dílu opět vrátil humor a hned to šlapalo mnohem lépe. Navíc se podařila i exkurze na Festival politické písně, takže jsem si na tu hrůzu rád zavzpomínal, provedení některých hitů by bylo skutečně použitelné jako zbraň. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestávám rozumět významu různých indicií, odkazujících na důvod pobytu Marvana v minulosti, či v kómatu a jeho spojení s rodiči, ale snad se to vyvrbí. Každopádně jsem se bavil s kapelou Sloky vynikajícího Marka Taclíka. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové odlehčení s nesmrtelným Frantou Janečkem a jeho company. Jooo, taky jsem je v těch 10 - 12. poslouchala, ale v 15. už jsem začala mít přece jen vkus. Líbila se mi i protiváha humoru v osobě Marvanovy matky. Život není a nikdy nebyl peříčko. 70% ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl přeci jen hodně vzdálený dnešní době. Naši hrdinové jsou pracovně pozváni na festival politické písně v místě bydliště Marvanových rodičů (Sokolov). Veřejná bezpečnost má chránit jakéhosi kytaristu, kterému je vyhrožováno smrtí nápisem na zdi. Důležitější však je, že hlavní hrdina přímo potkává své budoucí rodiče ještě ve stavu jejich zamilovanosti a pomalu se zaplétá do osudu svých předků. Díl neskutečně pomalý, bez zásadnějšího vtipu i pointy. Zaujal jedině Klement se svými hláškami. Rozhodně slabší než předchozí dva díly. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když Alois Špalek (Václav Kopta) mluví o tom že je třeba potírat závadovou mládež použije obratu "že je jim třeba zatnout žílu u pytlíka", je to slovní obrat který ve své písničce "Na pražském hradě" použil písničkář Jaroslav Hutka v době, kdy byl také označen nálepkou "závadová mládež". Marek Brodský nedostal roli ve skupině Sloky náhodou, je bubeníkem ve skupině Nahoru po schodišti dolů band. ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O co méně akce, o to více hlášek. Taclík aka Franta Janeček vynikající, suše hláškující Neužil mě ale pořád baví nejvíc. "Ty jsi taky ze Svazu mládeže?" - "Ne, já jsem ze Svazu národní bezpečnosti." ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tejto epizóde sa spieva, spieva sa dobre, takže je o niečo veselšia. Vražda sa nekoná, iba pravdepodobný pokus o ňu, a jej spojenie s reálnym svetom bolo výborné, že ma až mrazilo. Doktorka Judit je sympatická stále viac, smerovanie vzťahu sa zdá jasné. Výborná skupina Sloky a tie piesne ako sú politické a trápne, tak sú vtipné. –––– Ne, bombu ne. To radši lásku, jeminé. Ne, bombu ne, pane Regane. –––– Člověk je v pohodě, když se naučí brát věci, jak jsou. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to výborný. Táckův Franta byl dokonalej. A marná sláva, ty moje ódy pěju hlavně na režiséra. Radim Špaček tentokrát odvedl fakt vynikající práci. Scénář Ondřeje Štindla mu to značně usnadnil. ()

Reklama

Reklama