Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tělo, které najdou dělníci ráno cestou do povrchového dolu, patří mladé ženě, kterou všichni ještě před pár lety obdivovali na obálce časopisů, „co vycházejí v Praze". Žárlil na ni někdo? Pomstil se jí? A co o ní vlastně ví Filipův parťák Martin Plachý, kterého nečekaně přešel cynický humor? (Česká televize)

Recenze (58)

golfista 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po slaboučkém rozjezdu prvních dílů to Radim Špaček celé povyšuje výš a výš. S touhle formou už jsem téměř úplně spokojenej. Doufám, že to vydrží. Btw....Takhle "civilní" Trojan se jen tak nevidí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Je to záměrný útok na jeho osobu. Proto všechno směřuje k němu. Ale my na to neskočíme." Správně, Klemente, musíme se na to politicky dívat jako na snahu poškodit podnik, který plní na 120%. Mě to hrozně bavilo, protože když si soudruhovali soudruh Kratěna se soudruhem Šejbou, tak to byla hrozná pecka. Taky Slávek nezklamal svým kriminalistickým pokusem, recidivista Pepa Kout mě nadchl svou demencí a když Plachý v hospodě "vypnul" Dinga, tak jsem se chtěl hned nechal naverbovat k pendrekům. Jen té holky mi bylo líto, protože potkat za jeden večer magora, pornomagnáta, zamilovaného blbce a obecního idiota, tak to se asi nedalo přežít. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Martine, ty si pořád myslíš, že jsi chytřejší než já, ale na mě nemůžeš štípat dříví, nejsem Špalek! Konečně pořádný kriminální případ a epizoda, která (až na pár detailů) funguje jako samostatný příběh. Jeden zajímavější podezřelý než druhý, zápletka je čím dál absurdnější a divák ani neví zda se má smát, nebo cítit mrazení v zádech. Dokonalá scéna vyhánění mániček z hospody, Martin Plachý ukazuje jaký je doopravdy a objevuje se dokonalý Marek Daniel coby slizký soudruh Šejba st. (nepřehlédnutelná podoba s hoteliérem z filmu Homolka a tobolka). 100%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový nepříliš zdařilý scěnàř se pomalinku dokolébá k přepointovanému konci. A mimo veškeré toto nepatřičné dění stojí Trojan a herecky kouzlí. Takže za Trojana +1. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Rozuzlení případu je poněkud účelově absurdní (tolik neuvěřitelně idiotského jednání v souvislosti s jedním incidentem se jen tak nevidí), ale působivá atmosféra normalizace (Špaček ty Pouta nezapře) a hlavně výborní herci to (opět) obrovsky táhnou (Marek Daniel je bůh, který se už nějakou dobu může směle řadit mezi současnou českou hereckou špičku). 70 % ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda mi přišla jako zatím nejlepší z celého seriálu. Vyšetřování případu vraždy mě bavilo, tvůrci tentokrát nezapomněli zapojit i humor a hlášky Martina Plachého jsou opravdu propracované. Musím pochválit i Jana Budaře, na kterého jsem v předchozích epizodách pozapomněl, ale jeho Klement Kratěna, jenž neustále bojuje proti reakčním živlům a západnímu imperialismu, je výborný. Jako bonus zde vystupuje Antonín Blaník v roli soudruha Šejby, Marek Daniel ty funkcionáře prostě umí. Bavil jsem se přímo luxusně. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkná severočeská balada o holce, která tam nepatřila a s policistou, který také ví, že tam nepatří, ale zatím neví, proč tam je. Tento díl mi svým stylem vyprávění připomínal "Hříšné lidi". Opět vyčnívající Trojan. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně pořádný a povedený díl, ve kterém se pátrá po zabité dívce. Hláškuje se tu o sto šest, jedna bizarní postavička vedle druhé, jeden podivnější vztah k mrtvé vedle druhého. Mladý Marvan hlavně maká a pátrá, jeho budoucnost se tu moc neřeší, ale přesto když už se ke konci řeší, je to zábavné. Spokojenost, snad i další díly potvrdí vzrůstající kvalitu. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to čím dál lepší. V tomto momentě už lepší, než Bohéma. Minulý díl mě sice bavil víc, protože byl víc "o politice" a komunistických absurditách, ale tohle byl dobrý kriminální případ. Každopádně pro mě stále nejlepší zůstává fakt, že hlavní postava vidí svoje rodiče zamlada, a to, čím si museli procházet (hlavně matka). Je to zábavné svědectví o době, do níž by se spousta lidí chtěla zase vrátit, ale ti asi stejně nebudou diváky tohoto seriálu, ani stanice ČT1. Sympatie k hlavním postavám, tak trochu ztraceným v komunistické mašinérii, narůstá. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuveriteľne bizarný príbeh s viacerými vrahmi, že by sa ich toľko nenašlo ani v Orient Exprese. Ten socialistický soudruh náměstek nemal chybu podobne ako všetci ostatní až po klub náročnýho diváka pro soudruhy (pro soudružky ne). Smutný príbeh, ale skvostne natočený, výborná Kristínka Petra Nagya použitá v rôznych kontextoch. –––– Ale na druhou stranu, i socialistickí lidi jsou jenom chlapi. –––– Ty jsi výjimka potvrzující pravidlo. Ty kradeš, ale nelžeš. –––– V socialistickém zřízení se přivyrábí brigádou nebo překračováním plánu. Všecko vostatní je černota. ()

Reklama

Reklama