Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filipův otec Honza Marvan patří do party mániček, po které jdou policajti z okresní správy SNB jako po „závadové mládeži". Rozluštění rodinného tajemství, proč Filipův otec zemřel, je na dosah. Bude to i brána z šedivých osmdesátých let, v nichž je Filip po nehodě uzavřen? (Česká televize)

Recenze (47)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodinná terapie ve stylu Návratu do budoucnosti. Lehce edukativní přidaná hodnota. Nevyrovnané a opět dramaturgicky rozvezlé na všechny strany. Psychologická mátožnost postav skrytá za jedno osobní delirium? Neužil balancuje mezi snesitelným minimalismem a toporností. Fakt záleží, co mu zrovna Štindl vkládá do úst - jestli slova, nebo štos papíru. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Soudruhu SNB, chcete vidět taky moji občanku? Mám tam moc hezkou fotku." Jako bývalý člen závadové mládeže jsem touto epizodou vyloženě zklamán. Nic se nevyšetřuje, zmatený cestovatel Marvan se chová jako idiot a mlácení závadového Marvana telefonním seznamem to prostě nespraví. Jako jediné pozitivum tentokrát vidím Klementa, protože žádný jiný nedůchodce na světě patrně nedokáže tak opravdově procítit "skvělou muziku" Karola Konárika. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co čumíš tak smutně!? Absurdní humor předchozích dílů je ten tam, tohle je docela drsné kriminální drama. Nerovný souboj Klementa Kratěny s Honzou Marvanem. Myslete si co chcete, ale Jan Budař zde předvádí svůj (alespoň doposud) životní výkon (scénárista při psaní postavy Klementa určitě pomyslel na komisaře Guitreaua z filmu Dva muži ve městě). Scéna výslechu Honzy se vryje do paměti a je Budařovým a Hádkovým hereckým koncertem par excellance. A z Judit Bárdos se definitivně stává femme fatale. 100%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policajt prenesený do minulosti sa dozvie o otcovi neveľmi lichotivé veci. Na druhej strane si konečne zatrtká, čím sa to tak nejako vyváži. Trojan je tu nejako v úzadí. Ani to nevadí, slizká boľševická úslužnosť jeho kolegu Budařa, to tiež hravo vyváži. Z normalizačných hitov odzneje opakovane Kratochvílovej V stínu kapradiny, ale nakoľko je to kvalitný song, nevadí. Z ďalších pop odkazov 80. rokov je možné zhliadnuť ešte pár záberov sledovačky epizódy Mimikry z dobrodružstiev majora Zemana. Takže vcelku výživné. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po výborné čtvrté epizodě jsem se dočkal těžkého zklamání. Ano, doba to nebyla jednoduchá, ale na rozdíl od tvůrců si myslím, že ten správný depresivní dopad přichází v kontrastu s humorem, tentokrát humor chyběl a místo toho, abych přemýšlel nad závažnými skutečnostmi, zjistil jsem, že se vcelku nudím. Václav Neužil na mě v tomto seriálu působí poněkud mdle, takže díl postavený na procesech, které probíhají v hlavě poručíka Marvana, mi připadal jako krajně nezáživný. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z kriminálky se pomalu stává solidní psychologické drama. Dnešní díl hodně zaměřen na hlavní postavu, Trojan dnes hodně v pozadí, Budař se stává ultra sviní, která si svoje ideologicky napsané party těžce užívá. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Méně Trojana, méně vtipu, méně krimi. Méně příběhu rozumím. Více Klementa, více politiky, více odhalených rodinných tajemství. Psychologie postav Honzy a Klementa nahání husí kůži. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě zatím nejlepší díl. Možná proto, že už neukazuje jenom tu srandu, ale hlavně bezútěšnost, když není kam utéct a kudy. Což vlastně nejlíp charakterizuje tu dobu, ztráta svobody volby. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absence pořádného detektivního příběhu mi z počátku hodně chyběla, ale asi v druhé třetině se děj slušně rozjede a sledujeme až obsesivní chování Jana Budaře, který ve své roli Klementa dává pořádně zatočit s Marvanem starším, tehdy problémovým mladíkem. A hlavní hrdina konečně poznává, proč se dostal do minulosti. Konečně poznává, proč mu tatík řekl, že umřel zaživa - že to nebylo kvůli mladičkému Filipovi, ale kvůli vlastní zbabělosti. Jenže ani toto poznání ho nepustí zpět do přítomnosti. Musí ještě něco dalšího poznat. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle už není jenom dobrý - tohle je výborný! Konfrontace v minulosti s vlastním otcem, kdy mu syn vyčítá dětství, to bylo přímo skvělý. Až na ten zbytečnej románek s Judit Bárdos tenhle díl neměl chybu. No, teda stopáž by mohla být delší! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zmeniť budúcnosť zmenou minulosti, pôjde to? Nájsť svojho Johna Connora a zachrániť ho, alebo postarať sa o vlastné tehotenstvo? Naozaj vlastné. Trochu menej zábavná epizóda, ale o to ďalej sa posúva príbeh. Vyzerá to tak, že by sa podľa mena režiséra mali po dvoch striedať závažné a zábavné epizódy. –––– Jak říkal soudruh Stalin: Není člověk, neni problém. – Soudruh Stalin se mýlil. Není to tak, že zmizí člověk zmizí problém. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chyběl mi pořádný případ i Trojan, který v tomto díle vystupuje jen sporadicky. Budař je naopak excelentní a svou postavu především v tomto díle hraje nikoliv jako grotesku, ale poměrně syrově a realisticky. Natočeno pěkně, ale příběh slabší. ()

Reklama

Reklama