Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filipův otec Honza Marvan patří do party mániček, po které jdou policajti z okresní správy SNB jako po „závadové mládeži". Rozluštění rodinného tajemství, proč Filipův otec zemřel, je na dosah. Bude to i brána z šedivých osmdesátých let, v nichž je Filip po nehodě uzavřen? (Česká televize)

Recenze (47)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zmeniť budúcnosť zmenou minulosti, pôjde to? Nájsť svojho Johna Connora a zachrániť ho, alebo postarať sa o vlastné tehotenstvo? Naozaj vlastné. Trochu menej zábavná epizóda, ale o to ďalej sa posúva príbeh. Vyzerá to tak, že by sa podľa mena režiséra mali po dvoch striedať závažné a zábavné epizódy. –––– Jak říkal soudruh Stalin: Není člověk, neni problém. – Soudruh Stalin se mýlil. Není to tak, že zmizí člověk zmizí problém. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absence pořádného detektivního příběhu mi z počátku hodně chyběla, ale asi v druhé třetině se děj slušně rozjede a sledujeme až obsesivní chování Jana Budaře, který ve své roli Klementa dává pořádně zatočit s Marvanem starším, tehdy problémovým mladíkem. A hlavní hrdina konečně poznává, proč se dostal do minulosti. Konečně poznává, proč mu tatík řekl, že umřel zaživa - že to nebylo kvůli mladičkému Filipovi, ale kvůli vlastní zbabělosti. Jenže ani toto poznání ho nepustí zpět do přítomnosti. Musí ještě něco dalšího poznat. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co čumíš tak smutně!? Absurdní humor předchozích dílů je ten tam, tohle je docela drsné kriminální drama. Nerovný souboj Klementa Kratěny s Honzou Marvanem. Myslete si co chcete, ale Jan Budař zde předvádí svůj (alespoň doposud) životní výkon (scénárista při psaní postavy Klementa určitě pomyslel na komisaře Guitreaua z filmu Dva muži ve městě). Scéna výslechu Honzy se vryje do paměti a je Budařovým a Hádkovým hereckým koncertem par excellance. A z Judit Bárdos se definitivně stává femme fatale. 100%. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jo, teď už těch pět hvězd dám. První díl byl dost rozpačitý, pak se tempo stupňovalo, minulému dílu jsem prostě nechtěl ještě dát tu pětihvězdu, protože co když to mohla být jen výjimka... Ale ne, nebyla. Je to čím dál lepší. Pátý díl dělá z dobré kriminálky luxusní psychologické drama, kde teda herci podávají vynikající výkony - Trojan perfektní, a to se může objevit klidně na chvíli, Neužil čím dál charismatičtější, Bárdos okouzlující, Budař přesvědčivá svině a Hádek taktéž překvapuje. Mysteriózní složka ohledně uvíznutí v minulosti tady funguje víc než předtím. Jedině zamrzel divně sestříhaný wtf moment ke konci ohledně sjetí ze silnice; a předvídatelný konec. Zbytek dílu to ale rozhodně kompenzuje, podnětů k zamyšlení a metafor (ač se v nich normálně nevyžívám) tu je spousta, rozhodně se divákovi dostane pod kůži. Strhující. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se dozvídáme důvod Marvanovy návštěvy minulého století. Příběh je napínavý, chvílemi až absurdní, hlavně v tom, co se děje ve Filipově hlavě. Opravdu, za tento musím pochválit hlavního hrdinu, jelikož dramatičnost a právě tu absurdnost a zvláštní rozporuplné pocity ve mě vyvolal jeho projev, výrazy i slova, která pronášel a jak je pronášel. Po shlédnutí vlastně nevíme, co si máme o Filipovo otci myslet. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Jedna z postav má na bundě nakreslené logo americké skupiny Death. Ta byla ale založena v roce 1983, tedy až rok po tom, kdy se seriál odehrává. (p3tris)
  • Při takzvané sledovačce soudruzi SNB sledují seriál 30 případů majora Zemana (od r. 1974), konkrétně epizodu Mimikry (1979), která je věnována stejně jako tento díl takzvané závadové mládeži. (sator)

Reklama

Reklama